Home Gastvissers Eldert, op jacht naar tong

Eldert, op jacht naar tong

Advertenties

Ha Peter en fishguppyers.

Vandaag , hemelvaartsdag een dag vrij en de drang om te vissen was weer zeer groot . Zeker toen ik het verslag van Peter had gelezen eerder deze week. Diverse hele goeie tips gekregen van Peter waarvoor nog hartelijk dank man. En na al deze tips waren de verwachtingen hoog, misschien wel te hoog. Het plan was om rond 5 uur in de ochtend op mn visstek te zijn wat ook aardig is gelukt. Gisteravond al vol adrenaline zodat de vrouw al zei om niet te wachten tot de vroege morgen maar al gelijk te gaan . Had ik haar raad maar opgevolgd want slapen lukte haast niet en ik zag al een hele emmer tong voor me. En dan ook nog het feit dat ik altijd zeg dat tong gevangen word in het donker. Maar goed, 4.15 uur van huis en op t gemakje naar de visstek gereden . Tegen half zes lagen de lijnen in het water voorzien van pracht kweekzagers van Wout van Leeuwen.

Eldert, op jacht naar tong

Al snel kwam het eerste rammeltje , ja rammel is wat teveel gezegd, op de top. Poosje laten liggen want er kunnen er drie aan. Maar drie waren het niet maar het eerste tongetje was een feit . Helaas wel te klein , 22 cm.

Eldert, op jacht naar tong

Op de andere hengel zelfde verhaal , ook een ondermaatse tong. En dat ging zo een poosje door totdat er wel een behoorlijke rammel doorkwam . En dat bleef maar bezig. Ophalen en jawel hoor …. paling . En eerlijk waar ….. zo,n grote heb ik al lange tijd niet meer gezien, laat staan gevangen. Heerlijk om zo,n beest zigzaggend zo door het water naar de kant te krijgen. Lekker zijn of haar buik gemasseerd waardoor hij of zij rustig er bij ging liggen en zo kon ik hem goed opmeten . 56 cm.op de meetlat en toen terug het water in om voor nageslacht te zorgen.

Eldert, op jacht naar tong

Eldert, op jacht naar tong

Inmiddels was het zo rond 7.30 uur en jawel hoor , de fitnessclub waar Peter van de week over schreef was er ook weer. Mochten denk ik vandaag uitslapen Peter maar wat je er over schreef daar was geen woord van overdreven . De teller stond inmiddels op 6 ondermaatse tongetjes en een paling. Toen liet de bot zich ook zien , namelijk eentje van 32 cm.

Eldert, op jacht naar tong

En….toen…werd… het…. verdacht…. stil. Te stil, veel te stil. Niks geen tong meer. Klaar , over , uit , noppes. Nog een keer een platvisje , en toen ik goed keek zag ik dat het een scholletje was , 16 cm.

Eldert, op jacht naar tong

Ook nog weer een schar gevangen die naar ik hoorde hier ook zeldzaam zijn.

Eldert, op jacht naar tong

Om 10.15uur had ik het wel gezien na dat voor de 2e maal vandaag een boot het leuk vond om vlak langs de kant te varen weer een lijn van me kapot trok. Weer zo,n prutser die al zeeziek is waarschijnlijk als ze de Waterweg voor zich zien en daardoor niet meer dan 20 meter uit de kant durven te varen. Voor mij reden om de boel op te ruimen en huiswaarts te gaan. 5 uurtjes gevist , en je kan zeggen wat je wil , toch 5 verschillende soorten vis gevangen. Maar …… als het ook maar enigszins kan , dan ga ik de volgende keer toch weer in het donker vissen. Nog even een paar kilometer verderop gaan kijken of ze daar wat vingen , ( had zelf eerst het idee om daar te gaan vissen) maar ook daar was het geen vetpot. Toen naar huis om samen met de vrouw ons 1 jarig huwelijksjubileum te vieren. Geen tong op het menu maar dat houden we dan maar tegoed.

Met visvriendelijke groet,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 22, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert, heel mooie geschreven en top foto’s gemaakt!
  Nu zien ze wie Eldert is als ze hem zien staan vissen.
  Ongelooflijk, alweer een schar!

  De tong gaat wel komen, voor jou en misschien moet je toch eens in het donker gaan, is het wel gemakkelijker vissen.

  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 22, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert. Prachtige foto’s gemaakt van je vissessie en met ook een leuk verslagje er bij.Hopelijk de volgende keer meer grote tongen voor je toegewenst. En ja wat die boot betreft
  het lijkt wel of ze het er om doen vissers pesten.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 3. Henry > mei 22, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Een leuk verslag van je visserij aan de waterweg. Toch weer verschillende soorten vis naar boven kunnen takelen, om Peter de tongenmepper te evenaarden dat zal voor ieder van ons een “zware” dobber worden, maar zoals het spreekwoord zegt: Niet geschoten is altijd mis!! Proficiat met je huwelijksjubileum, geen vis maar van ene vette patat en ’n koel pintje kun je ook heerlijk genieten, voor je volgende sessie zou ik zeggen, vang ze !!!

  Groetjes, Henry

 4. jack Jozen > mei 22, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert
  Je hebt er een mooi verslag van gemaakt jammer de grote scheef bekken nog niet thuis waren,maar je weet de aanhouder wint je zult dit seizoen ze zeker wel nog gaan vangen.Had je niet geassisteerd bij de fitness club de zelfde behandeling kunnen geven zoals de paling .Ik hoop dat je nog een fijne Huwelijks dag hebt gehad heel veul groetjes Jack.

 5. Stefan Groenheide > mei 22, 2020

  Antwoord

  hoi Eldert, ja dat gevoel van niet slapen en nervositeit kennen we, leuk verslag, jammer dat er niet wat mooie tongen bij zater, maar 5 soorten is ook een prestatie! volgende keer hopelijk meer suc6!
  groeten,
  Stefan

 6. hugo > mei 22, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Toch weer een mooie dag beleeft aan het water,en 5 soorten vis vangen is ook niet mis hoor,volgende maal zullen de tongen wel komen en kan je ze wel op het menu plaatsen.Een dikke proficiat met jullie huwelijks verjaardag.

  Groetjes Hugo

 7. Gino > mei 24, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Mooi verslag met foto’s erbij.
  Toch wat soorten gevangen spijtig dat te tongen te klein waren.

  Grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *