Home Strand en kantvisserij Waterweg, samen met Johan het(loze)vissertje en Joost

Waterweg, samen met Johan het(loze)vissertje en Joost

Advertenties


Gisteren (zaterdag 15-12) eindelijk afgesproken met Johan het(loze)vissertje aan de waterweg. waar ik erg naar uitzag. We hadden afgesproken op een stek van Johan om 11 uur en bij aankomst, werd ik telefonisch naar de stek geloodst, omdat ik eerst verkeerd zat. Na een leuke kennismaking met Johan en Joost, gaan we vissen en dan zie ik belletjes op de hengels van Joost, wat mij doet denken aan mijn jeugd, toen ik nog op het schelderijnkanaal viste. Hij legt uit dat hij op het gehoor vist, lachen man. Als we hebben ingeworpen, blijken we alle drie dezelfe afstand te behalen, dus dat is positief met de stroming op de waterweg. Als de hengels in het water liggen, is het lang leve de lol, telkens nemen we met zijn 3 plaats op een van de picknick banken, die daar staan, want het is een picknickplaats en eindelijk na een paar uur wachten, vang ik een visje, dat eigenlijk voor mij geen vis is, dus meer woorden maken we daar niet aan vuil en toch zeker geen foto. Kort daarna heeft Johan wel een duidelijke beet en hij vangt een bot van 27cm.

Waterweg, samen met Johan het(loze)vissertje en Joost

Dan is het inmiiddels 14.00u geweest en daar moet op gedronken worden.

Waterweg, samen met Johan het(loze)vissertje en Joost

Waterweg, samen met Johan het(loze)vissertje en Joost

Terwijl wij onze dorst lessen, vliegen de grappen en grollen over de toonbank, ook de sterke verhalen zijn niet voor de poes en we blijken alledrie ongeveer even gek te zijn, super, ik heb lotgenoten gevonden en de tijd vliegt, omdat we zo’n plezier hebben, om het half uur even ophalen en het aas verversen, want het gaat er gewoon niet af en de vis laat het volledig afweten!

Joost laat zijn foto’s op de GSM zien van de gullen die hij hier al heeft gevangen en dat is niet mis! Maar de tijd vliegt werkelijk en dan begint het al te schemeren en dan begint er een belletje te rinkelen en dan blijkt Joost geen luie visser te zijn, maar door en door fanatiek, hij loopt de 100 meter binnen de 10 seconden en ja hoor een mooie wijting is het resultaat.

Waterweg, samen met Johan het(loze)vissertje en Joost

Het is een gulzige, omdat hij 2 haken heeft geslikt.

Hij werpt terug en even later weer bingo, weer een maatse wijting.

Waterweg, samen met Johan het(loze)vissertje en Joost

Als ik dan een keer ga verversen, is er een vreemnde draaistroming, mijn linker gaat naar rechts en mijn rechter gaat naar links en het resultaat is, dat ik een kleine 100 meter nieuwe strenn, van de molen af moet knippen, omdat de lijn niet meer te ontwarren is!

Dan strooit Johan nog maar wat zout op de wonde en hij vangt een mooie wijting van 32 cm.

Waterweg, samen met Johan het(loze)vissertje en Joost

Kort daarna vangt Johan nog een ondermaats wijtinkje.

Maar dan gaat het weer rustig worden, het belletje gaat niet meer af en ook Johan en ik zien niets meer!

Dus weer samenscholen op de bank en weer verder gaan waar we gebleven zijn en dan komt Joost met een wel heel verstandige opmerking: Zouden we eens een keer gaan stoppen? Dan wijst mijn horloge al dik 19.30u aan en dan beeindigen we deze vismarathon.

Ik stel me zelf de vraag?

Waterweg, samen met Johan het(loze)vissertje en Joost

Als ik dan ook mijn hengels ga opruimen, moet ik ze eerst nog indraaien en ik blijk weer in de klit te zitten, weer 100 meter van de andere molen af! Goed dat ik er 300 meter op had gezet, dus je ziet het bijna niet, omdat de spoelen conisch zijn.

Zelfs aan de auto zijn we nog grappen aan het maken en dan nemen we afscheid, maar dit krijgt zeker een vervolg, maar dan waarschijnlijk op een andere plaats.

Ik heb deze dag zo ontieglijk genoten, ook al heb ik niets gevangen, doet mij niks, zolang ik maar kan vissen!

Mvrg Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Defke > december 16, 2012

  Antwoord

  Jammer dat het niet altijd prijs is , mannen ,het blijft vissen natuurlijk en het is net die wisselvalligheid in onze hobby dat het telkens weer zo spannend maakt . Je kan nu natuurlijk kiezen voor de “zekerheid op schar” op een Walchers strand , of wat guppen meppen elders bij de maasvlakte…maar voor een leuk gulletje is de Waterweg natuurlijk favoriet , al laten die duidelijk verstek gaan dit jaar….

  Wij hebben vandaag ook voor het eerst geblankt sinds begin november , traditioneel het begin van onze Nederlandse zeeforelwinter…hoort er bij als je aan deze wispelturige visserij verslingerd raakt !!!

  Groeten,

  Defke en Dirk

 2. Peter(Fishguppy) > december 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Defke, waren jullie die 2 vriendelijke Belgen, die gisteren bij ons stonden te praten, op deze stek?

  Groetjes peter

 3. ramesh > december 16, 2012

  Antwoord

  Hoi peter,
  Leuk verslag ten eerste, het is inderdaad leuker vissen als je met mensen bent die veel humor hebben maar ook nog eens dezelfde passie delen.
  Jammer dat je weing/niks gevangen had, maar de gezelligheid was er niet minder door. ikzelf was effe naar scheveningen gegaan gevist van 1600 tot 1800 uur.mijn maat had een afspraak wat ik pas daar te horen kreeg..en aangezien ik met hem meegereden was had ik geen keuze.maar had zelf 14 scharren en 2 dikke botten. Iedereen ving zn scharretje op de pier…maar ik sta nog steeds versteld hoe sommige de scharretjes met 150km/u uit/over t water trekken. die scharren zullen ook wel denken..hahaha.
  Dinsdag ben ik vrij dus weer op gullen jacht.
  Groetjes
  ramesh

 4. joost > december 16, 2012

  Antwoord

  Ja peter het was zeker gezellig
  Volgende keer weer maar dan met wat meer vis
  Maar alsnog bedankt

  Ringelting

 5. Werner R. > december 16, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Toch weer een stek erbij,ook al heb je vandaag daar niks gevangen de volgende keer misschien wel?!

  Wij wilden gisteravond ook gaan, maar hebben op het laatste moment ervoor gekozen om vandaag te gaan vissen.
  Verslag volgt nog..

  “Gezelligheid kent geen tijd”, zeggen ze, aan je vistijd (9 uur) was dat wel te zien!

  Groeten Werner R.

 6. Defke > december 16, 2012

  Antwoord

  Idd Peter….de 2 vriendelijke, zefo vissende Belgen , dat waren wij!Ik vermoed dat er nog wel enkelen zijn die hier posten ,die me kennen… .
  Ook nog ff vermelden dat de Missisippihaven een 7 a 10 tal jaar geleden ( net na de drooglegging van het zuidelijke deel), in de winter een paar jaar BARSTENSVOL gul zat . En ik spreek dan van kwaliteit/kwantiteit waar menig wrakvisser toen zelfs van kon dromen : niet vastzitten , altijd plaats ( er kwam haast niemand ( enkel wat Belgskes)), geen stroming ( wat soms een nadeel was om de gul goed te haken ),….het moest er echter wel donker zijn ( dus de koplamjes gingen pas aan als we achter de aldaar liggende steenhopen waren om te azen of om te onthaken om de “Beerkanaalvissers” niet te alarmeren….zat er een school gul binnen in het begin van de winter , dan zat je een heel seizoen op rozen daar, met 2 hengels vissen was er dan vaak niet bij !!

 7. Johan het (loze) vissertje > december 16, 2012

  Antwoord

  Bedankt Peter voor de gezelligheid, volgende keer meer vis en een andere lokatie, en het verslag is ook weer zoals altijd schitterend.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *