Home Strand en kantvisserij Solo vissen op tong in de Botlek, voor het eerst in 2016

Solo vissen op tong in de Botlek, voor het eerst in 2016

Advertenties

Beste vrienden, afgelopen woensdag had ik de uitnodiging gehad van Richard de Leede Spaservicecentre om in de avond een strandsessie voor tong te doen, maar helaas woensdagavond geen tijd, maar de jeuk om te gaan kantvissen werd on uitstaanbaar, dus Mario SuperCatch gebeld voor 5 ons kweekzagers en zoals altijd waren ze weer mooi klein, wat de tong wel lekker vind en ik heb de spullen uit de kast gehaald en alles klaar gemaakt voor donderdagochtend, want er moest gevist worden!

Donderdagochtend erg vroeg, ben ik al wakker van de spanning en het vooruitzicht en na mijn dingen gedaan te hebben, sta ik om 5 uur op de beoogde parkeerplaats, nog niemand, dus dat is mooi en ik maak op mijn gemak de spulletjes gereed en plaats alles op mijn strandkar en na een leuke wandeling sta ik om half 6 gereed om te vissen met nog een klein uur te gaan voor hoogwater. Het is vandaag springgetij, dus ik sta te vissen met gemengde gevoelens, zal wel veel vuil in het water zitten en de berichten over de wolhandkrabben word ik ook niet vrolijk van. Ik haal een paar keer op en idd zit er op de laatste 15cm voor de wartel een hoop op elkaar gedrukt, heel fijn apenhaar, het aas blijft er redelijk aan en er loopt maar een matige stroming, ff vechten om het vuil van de lijn te krijgen en opnieuw inwerpen en gelijk zie ik van die bekende trillende aanbeten en de eerste is een feit, niet groot maar wel maats., juist tegen het hoge water.

 Solo vissen op tong in de Botlek, voor het eerst in 2016

Dan een tijdje totaal geen aanbeten en in de verte zie ik nog iemand vissen en dan komt er een ebstroompje inzetten en een echt mooie aanbeet is mijn deel en het is werken, om hem over de stenen te krijgen, maar het lukt, een doublet redelijke tong!

 Solo vissen op tong in de Botlek, voor het eerst in 2016

Ik ben er blij mee en een volgende kondigt zich alweer aan en dat is een hele mooie!

 Solo vissen op tong in de Botlek, voor het eerst in 2016

Een half uur na hoogwater, stroming totaal eruit en telkens valt de lijn tegen de keien en er is totaal geen actie te bespeuren, gelukkig heb ik koffie bij me en muziek, anders zou het echt saai zijn. Ik word geappt door vriend Henk, dat hij vanmiddag gaat en hij vind het spijtig, dat hij niet wist dat ik ging, maar zo ben ik, he? Ik ben er zo maar ineens van tussen en meestal blijf ik niet heel lang en ik wil niemand teleurstellen. Het is al na 8 uur dat ik weer een beet zie en wel op beide toppen gelijk en dat is op het moment, dat er even agger intreed en er stroming staat, de andere kant op en dan heb ik weer ineens 3 tongen meer, een mooie doublet en een kleine enkele.

 Solo vissen op tong in de Botlek, voor het eerst in 2016

 Solo vissen op tong in de Botlek, voor het eerst in 2016

Daarna 3/4uur helemaal niets meer, alleen vuil op de slappe lijnen en ik wil voorkomen, dat ik weer doodmoe huiswaarts ga en ik ruim gewoon op. De kleinse was vandaag 25,5 cm en de grootste 33 cm, dus niet echt groot, maar wel leuke tongen, ik neem ze alle 7 mee huiswaarts, niks ondermaats en niks bijvangst vandaag. Alleen de aanbeten van de gevangen vis gezien, verders niks! Ik begrijp alleen niet waarom andere vissers zoveel haken verliezen door krab? Verkeerde keuze zijlijntjes of wat?

Juist na 10 u ben ik weer thuis en na het invriezen van de tong en wat te eten, haal ik de slaap in, die ik gemist heb en ik slaap een gat in de dag!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. jack > juli 8, 2016

  Antwoord

  Hoi Peter dat was toch nog niet zo,n slechte morgen 7 stuks die hebben wij nog niet gevangen ,maar dat apen haar daar hadden wij ook last van en afgeknipte zij lijntjes dat was meest Henry ik zelf niet zo.Ik denk dat het hoge water nog de schuld is dat er veel rommel meekomt,maar de stroming dat snap ik niet zo weinig dat was bij ons ook gr. jack

 2. Nico > juli 8, 2016

  Antwoord

  Hallo Peter. het was niet zoveel deze keer maar toch achteraf mooie tongen gevangen. Ja misschien gebruiken ze wel dunne zijlijntjes
  en jammer dat er niet zoveel stroming stond.
  Leuke foto”s genomen en een mooi verslag ook
  daarvan.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 3. francis > juli 8, 2016

  Antwoord

  En waar sta je dan aan de botlek ben daar nog nooit geweest of nog nooit gevist ben er toch nieuwschierig na en lijk me zeker keer leuk om daar te vissen

 4. Peter(Fishguppy) > juli 8, 2016

  Antwoord

  In de buurt van Pernis, Francis!

  groetjes Peter

 5. ron tak > juli 8, 2016

  Antwoord

  hier teken ik voor,wij hadden laatste keer maar 4 maatse tongen.gr ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *