Home Gastvissers Martijn vissen met de meisjes

Martijn vissen met de meisjes

Advertenties

Hoi beste mensen, vandaag had ik de kinderen een dagje voor mij alleen, en had ik voorgesteld om vanavond eens een paar uurtjes met ze te gaan vissen aan de dijk. Dit vonden ze wel een erg leuk idee met dit mooie weer! Ik had mijn zinnen gezet voor de Oosterschelde dijk, om te proberen op het lage water een zeebaars te pakken. Ik ging eens nadenken hoe ik voor hun (5 en 8 jaar) het beste een hengeltje voor hun kon gereed maken. Een lange strandhengel is geen goed idee, dit kunnen ze niet. Besloten om voor elk een boothengel te pakken met daarop een Daiwa BG90. Kunnen ze goed mee overweg en kunnen ze lekker mee draaien. Als onderlijn moest het niet te lang zijn, dus besloot ik om “mijn zeebaars lijnen” in het klein nog even na te maken. Nog even vanmiddag bij de Fixet geweest om wat materiaal en lichte loodjes voor hun van 75 gram. Stroom heb je er namelijk niet en het draaid voor die kinderen weer makkelijker binnen. Voor elk een kort lijntje gemaakt met 2 haakjes maat 1/0.

Dixhoorn gebeld, en jawel hoor een half pondje steekzagers konden ze nog wel missen. Thuis samen met de kinderen de koelbox gevuld met lekkere dingen en vervolgens gingen we naar Yerseke toe. Eerst nog even naar de boot geweest en gevraagd of ze dat niet liever deden? Maar nee, liever naar de dijk zodat ze wat rond kunnen huppelen en misschien wat schelpjes zoeken. Prima hoor, dan doen we dat lekker!! Even naar Dixhoorn om het aas op te halen. Papa, kunnen we niet beter hier in de vijver gaan vissen?? Haha, tja daar zwemmen grote vissen in maar dat zullen we maar niet doen! Vervolgens naar de snackbar waar ik vorige week nog met Eldert zat. Even lekker wat eten halen om dat vervolgens aan de zeedijk lekker op te eten.Lekker patatje met, een frikadelletje en voor papa een berehap. Die herken je wel he Eldert? Haha… wat heb ik al veel van die dingen gegeten met Eldert! Blijft lekker… We waren nog wat vroeg aan de dijk, het water was nog een eind weg maar dat wisten we van te voren. Kinderen lopen wat over het slik en genieten, net als mij, van de zon, het uitzicht en het water wat steeds dichter bij komt. Gewoon top om hier te zitten, beter dan thuis achter de media. In tussen was ik de hengeltjes voor hun aan het intuigen en voor mezelf ook 1 stok meegenomen om ver weg te vissen. Toen het water nog 10 tallen meters van de stenen weg was zijn we begonnen. Een zeebaars heeft niet veel water nodig. De zon had heel de tijd op het slik gestaan, en het water was gewoon warm. Stiekem had ik wel hoop op een baasje. Dat je beter met een NW 4 op de kant en in het donker daar kunt zijn dat weet ik ook wel, maar waarom zou je met mooi weer en overdag niks kunnen vangen? De kindjes waren fanatiek bezig en zater echt continu naar hun hengeltje te kijken. We deden een wedstrijdje….Samen met mij hun hengeltje ingooien, en proberen om ze alleen de lijn weer binnen te laten krijgen. Dit ging goed, alleen soms zat er veel van het bekende Oosterschelde rotzooi aan de lijnen en moest ik even bij springen. Helaas liet de vis het afweten. Ik heb 1 geweldige aanbeet gezien, duidelijk van een baars, maar helaas deze gemist. Had erg leuk geweest dat we er 1tje zouden vangen want ze wilden allebei graag op de foto met een vis. Volgende keer beter zullen we maar zeggen. Ze vonden het erg leuk en nu hopen dat het volgende keer qua vangst beter uitpakt. Ze gaan graag mee vissen op de boot ook, maar op 1 of andere manier willen ze alleen met die Arvor. Toch probeer ik het nog een keer hoor binnenkort om ze mee te krijgen op dat rana’tje. Groetjes Martijn Boone

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hey Martijn, leest als een goed boek!
  Altijd leuk, verslagen samen met je kinderen beleven en schrijven en dan mag een slechte vangst de pret niet drukken!
  Voor de volgende maal samen met kinderen een bak vol vis toegewenst!
  Fijne vakantie!
  Grtjes Peter

 2. Nico > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hoi Martijn. Wat moet dat leuk zijn en ook voor je kinderen om samen lekker te gaan vissen. En jammer dat je geen zeebaars heb gevangen en hopelijk lukt het voor een volgende keer dan wel. In ieder geval prachtige foto’s gemaakt. Ook een leuk verslagje er bij maakt het helemaal compleet en zo te zien hebben de kinderen het naar de zin mooi man..

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Henry > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hey Martijn,
  Het is sowieso leuk om met je kinderen aan de waterkant te zijn👍Die van mij kozen vroeger echter voor een zandstrand😂Een mooi verslag met stralende kindersnuiten, jammer dat jullie geen 🐟hebben kunnen haken dan waren ze vast nog enthousiaster geworden maar ook zij moeten natuurlijk leren dat het niet altijd kermis is. Bij jullie volgende uitstapje wens ik jullie wederom veel plezier en natuurlijk een lekker maaltje zelf gevangen 🐟🐟
  Groetjes, Henry

 4. Marc > mei 28, 2023

  Antwoord

  Zo dat leest weer lekker weg. Leuke foto s ook.Top ! Jammer dat er geen vis is gevangen.

 5. Eldert > mei 28, 2023

  Antwoord

  Ha Martijn
  Jij lekker er op uit en feestje vieren met de Kids? Het vrouwtje naar de huishoudbeurs gestuurd zeker? Nou , jij weet wel hoe je de dag moet invullen . 3 Boones die zichtbaar aan de dijk zitten te genieten. Eerst met friet en snacks aan de dijk . Trouwens, even eerlijk, bij je eigen menuutje zat toch ook nog wel een frikadel? Jammer dat je die zeebaars niet te pakken kreeg , dan had het feest helemaal compleet geweest. Maar dat gaat ook een keer goed komen. Geniet er maar van zo lang ze mee willen , dit zijn gouden momenten hoor. Voor je het weet zitten ze achter de scharrel aan en dan hebben ze geen tijd . Binnenkort gaan we weer wat afspreken. Hou er wel rekening mee dat je dat een nachtje rust kost . Maar dan heb je misschien wel een emmer bot . Of heel misschien een tong .
  Groeten , Eldert

 6. ies > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hey Martijn en kids, Wat een heerlijke dag hebben jullie weer gehad en wat een mooi verhaal heb je er weer van gemaakt Martijn, zulke dagen zijn een feest zelfs zonder vis. Had inderdaad met een dag met een goud randje geweest als je die beet had verzilverd. Uiteraard voor de volgende sessie wat smakelijke vissen toegewenst.
  Groetjes Ies

 7. Stefan > mei 28, 2023

  Antwoord

  Hoi Martijn, mooie visserij zo met de meiden, die van mij zijn 13 en 9, maar hebben duidelijk minder interesse als die van jou. Erg leuk zo aan de waterkant en die baars komt de volgende keer wel. Dit nemen ze jullie niet meer af, lekker eten aan de dijk met een zonnig weertje.
  Groeten,
  Stefan

 8. Leen > mei 28, 2023

  Antwoord

  Een dag met de kids aan het water is altijd mooi
  Ook al vang je niks
  Groetjes.leen

 9. Jack jozen > juni 2, 2023

  Antwoord

  Hallo Martijn
  Beter laat dan nooit
  net terug van vakantie er is is niks mooier dan zo genieten aan de waterkant met je eigen kroost ook al waren de vangsten dan nihil maar je hebt er toch een mooi verhaal van gemaakt en dan de volgende keer hopelijk met wat vis voor het panneke .
  Heel veul groetjes Jack.

 10. Hugo > juni 3, 2023

  Antwoord

  Hallo Martijn,
  Altijd leuk om een nieuwe schrijver zijn verhaal te lezen. Niks is leuker om met de kids te gaan vissen, dan is vis een bijzaak natuurlijk. Vroeger zelf veel met mijn zoon gedaan, dit zijn van die dagen dat je eeuwig bijblijven.Mooi verhaal van gemaakt en succes bij je volgende trip.
  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *