Home Gastvissers Op Baars vissen met de dobber

Op Baars vissen met de dobber

Advertenties

De laatste maanden niet veel op het strand gevist, een keer geweest maar allen piepkleine wijting gevangen.

Maup op de Baars

Wel met de dobber op zeebaars met levende of bevroren garnalen.De vangsten waren niet al te goed ,maar af en toe een baarsje/makreeltje vangen en bezig zijn met het vangen van garnalen is een leuke bezigheid.

Maup op de Baars

Maup op de Baars Maup op de Baars

Maup op de Baars

Maup op de Baars Maup op de Baars

Maup op de Baars

Maup op de Baars Maup op de Baars

Je ontmoet soms ook gelijkgestemden zoals Waling die ik bij het Beerkanaal tegen kwam,hij rijdt vanuit Friesland hierheen om op zeebaars te kunnen vissen.

Maup op de Baars

De garnalen vang ik op de Grevelingen omdat ik ze elders in kleine aantallen of helemaal niet te pakken krijg.Tot gisteren dan! Vanwege het mooie weer gisteren avond laat besloten om toch te gaan vissen met kunstaas op het Calandkanaal, noodgedwongen met kunstaas want de diepvriesgarnalen waren op. Voor de zekerheid toch maar een schepnet en een garnalenton meegenomen. Om 21:00 ging de hengel met daaraan een soort Sammy plug te water. Het was hoog water met een hoop los zeewier voor de kant. Dus kunstaas werd niks. Het water was glashelder en toen ik er in scheen met mijn koplampje zag ik ogen van garnalen als diamantjes oplichten. Ik ving er een stuk of 20 waarvan twee hele grote, zo groot heb ik ze op de Grevelingen nog niet gevangen.

Maup op de Baars

Ik maakte een hengel met dobber in orde en zette de hengel tegen de ton met garnalen.

Het stroomde niet en terwijl ik nog weer bezig was nog wat garnalen te scheppen werd de hengel samen met de ton het water in getrokken . Weg garnalen. Gelukkig kon ik de ton redden met mijn hengeltop en nadat ik de ton gered had haalde ik een mooie zeebaars binnen die zich gelukkig niet vast gezwommen had.

Maup op de Baars Maup op de Baars

Maup op de Baars

Het water was inmiddels aan het afgaan en onder de zeesla kon ik grote garnalen zien zitten die, als ik ze met het licht van mijn hoofdlamp bescheen er nieuwsgierig onder vandaan kwamen.Ik kon dan heel voorzichtig met het touwgedeelte(voorkant) van mijn schepnet onder ze komen en 9 van de 10 schepte ik ze er dan uit.

Maup op de Baars Maup op de Baars

Deze garnalen waren zo groot dat ze mijn dobber naar onderen trokken,ik moest gewoon een grotere dobber monteren.

Maup op de Baars

Maup op de Baars

Helaas heb ik de rest van de avond geen beet meer gehad ,maar wel plezier gehad met het vangen van de garnalen.Met rustig weer hoef ik niet eerst meer naar de Grevelingen om ze te vangen.Wel is het irritant als er een schip langskomt wat flinke golven maakt en het water zo troebel maakt zo langs de kant,dan zie je ze echt niet meer en moet je een tien minuten wachten.Zo, zet me maar op de lijst der giganten met mijn recordgarnaal en laat van de Poel DHL maar bellen zodat ie mijn nieuwe zeebaars uitrusting op kan sturen,ben benieuwd,ha,ha.

P.S.Hou de manier van het vangen van de garnalen wel geheim he.

Iedereen de groeten Maup.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Maup,
  erg leuk geschreven met heel mooie foto’s erbij en natuurlijk houden we je geheime manier van steurkrab vangen voor ons zelf,hihi!
  Mooi de tactieken omschreven!

  Groetjes peter

 2. Bjorn > september 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Maup,

  Jammer dat het bij een zeebaars is gebleven.
  ik wist niet dat je met garnalen ook op zeebaars kon vissen.
  ik ga het zeker ook een keer proberen.

  Groetjes,

  Bjorn

 3. Werner > september 10, 2012

  Antwoord

  hoi Maup,

  Had er ook nog nooit van gehoord met garnalen op zeebaars…
  Ik was van het weekend nog in die viswinkel in bergen op zoom genaamd “de visgilde” en daar betaalde ik 5,25 euro voor een ons garnalensalade!
  Schandalig!! terwijl je ze zo voor de kant kunt scheppen.
  Leuk verslag weer, ik las dat er al 1000 verslagen op deze website geplaatst zijn!
  Op naar de 2000 zou ik zeggen.

  Groeten Werner.

 4. Wim Bresseleers > september 10, 2012

  Antwoord

  Hoi,

  De zeebaars die wij vingen op de wedstrijd van zaterdag had krabbetjes en grote garnalen in de maag! Dus na krab of gelijk gesteld is garnaal het superaas mijn gedacht.

  gr

  Wim

 5. Werner > september 10, 2012

  Antwoord

  Ja eigenlijk ik het wel logisch dat je er vis mee kan vangen, maar als ik van het strand ga vissen gooi ik zo hard mogelijk in om zo ver mogeljk te komen met mijn 3 haaks onderlijn.
  Ik denk dat geen enkele garnaal dan nog op mijn haak zal zitten…
  En zal een garnaal een reuk afgeven? want als je op tong vist in het donker neem ik aan dat de tong dan vooral op reuk aast mijn gedacht?

  Werner.

 6. Maup > september 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Paul,

  Ik vond je logo,s boven de verslagen al geweldig,maar die bewegende logo’s zijn helemaal top.Je bezorgt jezelf wel een hoop werk.

  Groetjes Maup.

 7. Paul > september 11, 2012

  Antwoord

  Hoi Maup,

  Voor mensen die hun best doen een leuk verslag te maken vind ik dat helemaal geen probleem 🙂

  Maar dank voor het compliment 🙂

  Gr.

  Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *