Home Gastvissers Joost, PKC vissen aan Noordwijk

Joost, PKC vissen aan Noordwijk

Advertenties

Hoi Peter en alle andere lezers,

Eindelijk na bijna een jaar nauwelijks gevist te hebben i.v.m. nieuwbouw van ons huis, stond er op 21 oktober dikgedrukt in de agenda, VISSEN. We moesten er als team weer op uit voor een wedstrijd van de Penn Korps Competitie en deze werd gevist aan het grillige strand van Noordwijk. 06.00 iedereen verzameld en alle spullen de bus in gepropt, koers gezet voor een ritje van 1.5 uur richting Noordwijk.

Joost, PKC vissen aan Noordwijk

In de bus was het weer als vanouds gezellig, vooral toen we het nog even over voetbal gingen hebben. (3 feyenoorders en 2 ajaxieden) is niet echt een goede combinatie, het voetbal maar laten rusten verder en na een voorspoedige reis aangekomen in het mooie clubhuis van de sportvisser in Noordwijk. Bakkie koffie en een praatje hier en daar met de vele bekenden, en de plaats geloot. We hadden plaats 26. Dat betekende dat Marco Marijs op A26 stond, Marco Pagee B26, Kees Schouten C26, Richard Boone D26, en Joost de Dreu op E26. Er stond heel de week al wind op bij de verwachtingen en die wind was er ook, stevige windkracht 6 waaide met het strand mee richting het noorden dus we hadden last van zijwind, wat het vissen bij een wedstrijd niet makkelijker maakt.

Joost, PKC vissen aan Noordwijk

Toen ik op mijn plaats kwam zag ik dat het niet de beste plaats was, heel klein muitje voor mijn voeten en dan een zandplaat van een meter of 90 breed.

Joost, PKC vissen aan Noordwijk

2 plaatsen verder liep er een mooie zwin de zee in maar dat is het lot, de ene keer een goede plaats de andere keer iets minder. Besloten om toch maar te proberen om over de zandbank te gooien.

Joost, PKC vissen aan Noordwijk

10.00 ging de toeter en vlogen er 170 loodjes het water in. Gelukkig kon ik net over de branding achter de zandbank gooien en na 10 min lag het 1e baarsje op de kant.

Joost, PKC vissen aan Noordwijk

Daarna duurde het even en het werd steeds lastiger om te blijven liggen. Na het beazen van de reservelijn zag ik dat mijn lijn helemaal naar rechts was gedreven, snel draaien en jawel een baarsje van 38 cm had de ankers uit het zand getrokken en was er mee aan de wandel gegaan. Volgende draai hetzelfde verhaal weer een baarsje nu een paar cm groter, 41cm.

Joost, PKC vissen aan Noordwijk

Alleen toen viel het stil. over de bank gooien was geen optie omdat ankerlood van 210 gram niet meer bleef liggen. gelukkig konden we de laatste 3 kwartier op de zandbank staan waar ik nog 3 botjes kon vangen.

Joost, PKC vissen aan Noordwijk

Joost, PKC vissen aan Noordwijk

Tussendoor van de andere ook al positieve berichten gehad dat ze wat gevangen hadden, na het eindsignaal de balans opgemaakt. Marco m had in vak A 3 visjes Marco P 9 stuks in B, Kees 15 stuks in C, Richard 9 stuks in D en Joost 6 stuks in E. Na 1.5 uur gelachen te hebben in de bus, veilig weer aangekomen in Zeeland. Het was weer een gezellige dag en nu is het wachten op de uitslag.

Vriendelijke Groet,

Joost de Dreu

WSV Reimerswaal/ Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Henry > oktober 29, 2017

  Antwoord

  Hey Joost,
  Leuk dat er na ’n jaartje bouwvakken toch weer een leuk visverslagje van je op de site verschijnt. Na zo’n lange tijd eindelijk weer wat vis op het strand takelen en dan bij ’n stevige bries van windkracht 6 het stof van de bouw van je lijf laten waaien lijkt me een waar genot!!!
  Goede vangst voor de volgende keer!!

  Groetjes, Henry

 2. Nico > oktober 29, 2017

  Antwoord

  Hoi Joost. Zo te zien op de mooie foto’s die je heb gemaakt ben Jij het vissen nog niet verleerd. Mooi verslag er bij en op naar de volgende vis sessie.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. Alain tulleneers > oktober 29, 2017

  Antwoord

  hallooo Joost
  toch weer een gezellige happening mee gemaakt.
  een bende soortgenoten altijd gezellig Grt. Alain

 4. jack > oktober 29, 2017

  Antwoord

  Hoi Joost dat is inderdaad een tijdje geleden je zult er wel zin in hebben gehad lekker uitwaaien en het Kopje leeg maken en zo te zien aan de foto,s is dat wel gelukt en nog vis gevangen ook,een mooi verslag het begin is weer gemaakt succes verder nog en misschien tot ziens gr.jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *