Home Bootvis verslagen Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Advertenties

Gisteren dinsdag nog eens een nachtje tongenmeppen georganiseerd op vraag van mijn maatje Ronny .

Het was even zoeken en wachten voor we aan aas konden komen…tot dinsdag ochtend was het afwachten toen we bericht kregen van Dixhoorn ze konden de zagers leveren, oef. Wat is het toch zonde met de problematiek “kweekzagers”. De zagers van Dixhoorn was om schrik van te krijgen het waren net kleine adders, wat een joekels. Dan afgesproken in de Haven van Colijnsplaat rond 18.00u om richting de voordelta te varen via de Roompotsluis .Rond 19.15u waren op de stek aangekomen…en wat een zeetje mensen het was precies of we zaten op een grote vijver, haha.

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Over het vissen kan ik kort zijn het was een taaie visserij om een vis boven te krijgen, hard weken was de boodschap en dan nog… ik heb al mijn onderlijnen gebruikt die ik bij had en natuurlijk altijd een hengel (Peter) met ORANJE afhouders, haaaaaaaaaa. Tussen pakweg 19.20u en 00.45u vingen we wat kleine babyhaaitjes (3), bot(1), schar(1), steenbolk(3) en ondermaatse(1) en maatse tong(4) al was de maatse weggelegd voor Ronny.

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

De tongen waren tussen de 24 en 28cm!

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Ik moest wachten tot 01.15u voor ik een maatse tong 28cm kon vangen…manman .

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Toen was alles stilgevallen ondertussen…wij maar puffen, blazen en klagen…regelmatig nieuw aas aanbrengen maar daar lag het ook niet aan ?! Alle onderlijnen uit de map dus wij wisten het niet meer hoor ! Toen bij afgaand water wist Ronny nog 4 tongen te vangen ook al moest hij hier ook zeer lang op wachten allen tussen 04.30u en 06.30u en toen hebben we besloten om in te pakken en terug huiswaarts te gaan.

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Ron en Gino, tong vissen Voordelta

Dus een zeer lange nacht met weinig maatse vis (9 tongen) als resultaat…dit zal ook naar alle waarschijnlijkheid onze laatste nacht met de boot geweest zijn! Dan zal de wintervis aan de beurt zijn.

@Peter, kijk naar de onderlijnen van Ronny ??

Grtjs Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 17, 2020

  Antwoord

  Hey Gino, ja ik weet dat het wat duurder is om met 2 zulke onderlijnen te vissen, met die mooie afhouders en je weet wat de Zeeuwen zeggen he, “geen cent te vee” en “os binne zuunig he”, maar ik wist niet dat Belgen die in Zeeland wonen ook zo zuunig zijn, whahahaah.

  Gino, zo ik me herrinder, ging ik nooit meer na half september, met de boot, vanwege de verminderde vangsten. En over het algemeen zijn de vangsten toch ff wat beter in de Europoort op de juiste stekken en met de juiste methoden, dan met het eigen bootje, de visgronden aan de Belgische kust uitgezonderd, maar zulke vangsten haal je niet met de boot!

  Groetjes Peter

 2. Gino > september 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Peter,

  het was me niet te doen omdat de onderlijnen misschien duurder zijn, zou zelfs niet weten wat het prijsverschil is?! Ik moest gewoon iets ondernemen daar ik echt niet in de vis zat…
  Geld ben ik niet zo in geinteresseerd heb in nooit niet gedaan…als ik iets nodig heb koop ik het gewoon, haha.

  Toch bedankt voor de inbreng,haa

  Wij hebben ook al besloten om niet meer te gaan nu met de boot s`nachts !

  grtjs Gino

 3. ies > september 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino,
  Jammer dat de vangsten op het meer zo teruglopen, hmmm denk dat je het volgend jaar misschien beter op zee kan proberen, of, heette tip, de waterweg, niet verder vertellen hoor. Kan de onderlijnen niet goed herkennen , maar lijken op de mijne, korte metalen met een kort sneutje eraan, ik heb ze als test bij ali aangeschaft.Lol nu bestellen volgend Tong seizoen in huis.Voor de volgende sessie uiteraard weer rammelende toppen toegewenst.
  Groetjes ies

 4. Nico > september 17, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino. Jammer dat de vangsten niet denderend waren vanaf het bootje. Maar toch vis nog gevangen en nu wachten op de wintervis he. Toch leuk dat je foto’s heb gemaakt en met een verslagje er ook bij. De volgende keer heel veel succes dan toegewenst van de kant af dan.

 5. Eldert > september 17, 2020

  Antwoord

  Ha Gino
  Jammer , echt jammer man van de vangsten.
  Toch altijd wel wat hogere verwachtingen als je met de boot gaat en dan nu dit. Maar ja , als je helemaal niet gaat weet je ook zeker dat je niks vangt. Volgende keer beter.
  Groet Eldert

 6. jack jozen > september 18, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino.

  Jammer dat de nacht mislukte dan had je achteraf beter achter de gebreide broek kunnen liggen maar ja wat is achteraf. De volgende reis toch maar weer richting Waterweg heel veul groetjes Jack.

 7. Stefan > september 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Gino, jammer van de magere vangst, maar zo te zien toch een heerlijk nachtje geweest. Alvast suc6 de volgende keer vanaf de kant.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.