Home Gastvissers De pastoor en misdienaar, bottenfestival

De pastoor en misdienaar, bottenfestival

Advertenties

Hoi Peter,

Aansluitend op het leuke verslag van Kees en zijn zoon Matthew kan ik natuurlijk niet achterblijven met mijn preek over onze belevenissen van dezelfde dag. ’s Morgens om 7.30 uur tufte ik samen met mijn maatje Jack richting zee om ook weer eens een hengeltje uit te gooien. Na een korte ontmoeting met jou in Bruinisse, nog kei bedankt trouwens voor de turf, onze zagertjes bleven hierdoor kwiek en zeer beweeglijk, reden we nadat we zo’n 2 uurtjes onze rug afgepeigerd te hebben met een leuke portie aas richting Vlaardingen waar we rond 13.45 uur arriveerden. Aangekomen op ons stekje snel onze spullen naar de waterkant en jawel hoor, de stokken stonden maar amper in de steun of ze begonnen al te rammelen. Hoofdzakelijk bot afwisselend met zo nu en dan een wijting, terwijl jammer genoeg de tong het hazenpad genomen leek te hebben. Wat later kregen we buren, Kees met zijn zoontje Matthew en na wat gebabbeld te hebben bleek Kees nog een oud-collega van je te zijn van dat pafferkes fabriek in Bergen op Zoom. Zoontje Matthew hield zeer enthousiast nauwgezet de vangsten van ons bij en uiteraard was hij de uitverkorene om de ondermaatse visjes terug in het zilte nat te zetten zodat we deze later nog eens kunnen vangen als ze de luier ontgroeid zijn. Het was een lust voor het oog als ge dat manneke langs de waterkant zag huppelen , hilariteit alom als het terug te zetten visje wat spartelde en hij hem van schrik meerdere malen uit zijn handen liet vallen, ik ben er van overtuigd dat dit straks, als ie ook wat groter is gegroeid, een zeer verwoed sportvisser word.

De pastoor en misdienaar, bottenfestival

Doubletten en zelfs tripletten werden regelmatig naar boven getakeld, overwegend bot maar ook soms mooie wijtingen die lekker vet en ruimschoots aan de maat waren.

De pastoor en misdienaar, bottenfestival

De pastoor en misdienaar, bottenfestival

De pastoor en misdienaar, bottenfestival

De pastoor en misdienaar, bottenfestival

Het zonnetje probeerde om zo nu en dan door de bewolking te breken en de talrijke aanbeten maakten er, uiteraard onder het genot van een lekker pintje, een superdag van. Toen het water laag was zijn we, nadat we ons overgebleven aas aan een zeer dankbare visser gegeven hadden, rond 21.30 uur weer richting Brabant geprutteld. Onze buit bestond uit; Jack 20 botten en 3 wijtingen terwijl ikzelf 10 botten, 6 mooie wijtingen en 1 tong in de emmer had om het vrouwke mee te verblijden. Helaas hebben we ook nu weer 2 volle emmers zooi, vislijn, bierblikken etc. etc. opgeruimd en meegenomen met de hoop dat deze leuke stek evenals al vele andere niet zal worden afgesloten voor onze favoriete hobby, de hengelsport. De bot is met het recept van mijn maatje Jack, zie een eerder verslag, een lekkernij die gewoonweg kei lekker is. Na thuiskomst, de spoelen in een sopje, de vis in het ijs en dan……… heerlijk genieten met een lekker kelkje in mijn hand en dan bij de houtkachel mijmeren over een zeer geslaagde visdag.

Veel visgroetjes aan iedereen en misschien eens tot zien aan de waterkant?

Henry.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 7, 2015

  Antwoord

  Hey Mijnheer Pastoor, de preek is weer als van ouds, ik hoor hem graag! Mooi verslag Henry en ja, dat is leuk met zo’n jong erbij, zal best een goede visser kunnen worden!
  Ik heb het recept van Jack met de bot nog niet geprobeerd, maar met kip is het in ieder geval erg lekker!

  Gelukkig zijn er nog mensen die ook van bot houden, ieder zo zijn ding, he?

  Groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > november 7, 2015

  Antwoord

  Heeey dat is nu leuk een jonge zeevisser in spé die opgeleid wordt door de pastoor.
  Wat kan er dan nog misgaan???

 3. hans de Bruijn > november 13, 2015

  Antwoord

  Hoi opa’s ik lees het verslag nu pas heb een week zonder pc gezeten mooi hé opa zijn ben dat ook prachtig is dat en jong geleerd is oud gedaan nog veel vis plezier.
  Groeten Hans de Bruijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *