Home Gastvissers Stefan op de noordpier

Stefan op de noordpier

Advertenties

Hoi Peter en visvrienden,

 

Vandaag was dan eindelijk de langverwachte dag dat we samen op de noordpier konden gaan vissen, een oostenwind kracht 3 en verder een uitbundig schijnende zon. Van de partij: Jeff, Stefan, Amara, Rex en Bredt en ook Herman Wildenberg was van de partij. Jeff en ik hadden bij ikea Delft om 08.00 uur afgesproken op de carpoolplek en van daaruit verder met 1 auto naar Wijk aan zee, om 09.00 uur gingen we aan de wandeling beginnen met een trolley, bolderkar en onze hengels. Uiteraard hadden we natuurlijk weer veel te veel meegenomen, maar ach, we doen het niet iedere dag…

Het zal rond 09.45 uur geweest zijn dat de lijnen nat werden en het was gelijk raak, de 1 na de andere schar werd eruit gedraaid, vaker 2 of 3 dan 1, ook werd er al snel een gulletje binnen gedraaid van ca. 25 cm.

 

 

Links stonden Jeff en Rex met een hengel op de schar, in het midden 2 hengels kort onder de kant op de gul (en andere eventuele verrassingen) welke beurtelings door Bredt, Jeff en Stefan binnengedraaid werden en rechts Bredt en Stefan met elk een hengel op de schar, met name Bredt kreeg er geen genoeg van, wat een scharren draaide hij er uit zeg!

 

 

Samen met Rex werd er hard gewerkt om te onthalen en de emmers met scharren te vullen en de kleinere en de botten werden terug gegooid.

Uiteraard liet ook Rex zich niet onbetuigd en Jeff ving ook zijn visjes….

 

 

Het vangen van maatse gul viel helaas niet mee, ondanks wat mij betreft wonderlijke vangst berichten op zeevisland zonder foto’s…

Toch kwamen er in totaal 3 gulletjes onze verbrande gezichten van dichtbij bekijken en ja, ze mochten ook nog even op de foto voor ze verder mochten zwemmen om te groeien.

 

 

Op de gul hengels werden ook nog een grote noordzeekrab en een flinke schar gevangen…

 

 

De lol was groot en ook Amara liet zich niet onbetuigd met de vangst van heuse zeester, dit vind ze erg mooi (zoals je wel kunt zien…)

 

 

Er was weinig tijd om uit te rusten, maar af en toe werd het zware werk toch maar even uitbesteed aan Jeff en Stefan…

 

 

We hebben enorm genoten met zijn allen en de samenwerking liep gesmeerd, erg leuk was nog de vangst van een heus koolvisje, door Bredt binnen gedraaid op de gulhengel. Een hele leuke vangst die ook op ons verlanglijstje stond!

 

 

Rond 14.30 uur begonnen we met de vis schoon maken en de hengels op te ruimen, het was mooi, maar ook zeker de moeite waard geweest! Er kunnen wat vriezers gevuld worden met schar…

 

 

De karren werden gevuld en ondanks dat het eten en drinken op was, gingen we met wat meer kilo’s terug als in de ochtend, pfff, het is toch wel echt een roteind lopen zeg! Dit gaan we niet te vaak doen hoor, haha! Maar voor nu hebben we een werkelijk formidabele dag gehad met ideaal weer en prachtige vangsten!!

 

Groetjes van Jeff, Stefan en de kids

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Fishguppy > april 16, 2022

  Antwoord

  Zo mannen, dat is goed om te zien, denk dat ik Denemarken maar annuleer en 2 weken Noordpier boek, helaas gaan mijn vrouw en zoon dat niet goed vinden en stiekem ik zelf ook niet, al is het alleen maar om het formaat.
  Maar fantastisch om te lezen wat een visfanaten jullie zijn, gewoon niet normaal, diep respect voor jullie, kilometervreters en vooral heel mooi om te zien wat de jongens er uit draaien, nogmaals, diep respect voor jullie!
  Doet mij denken aan mijn jongere jaren, die helaas niet meer terug komen.
  Groetjes Peter

 2. ies > april 16, 2022

  Antwoord

  Alle machtig Mannen en jonge dame, wat een prachtige dag hebben jullie uitgekozen om te oefenen voor de vierdaagse van Nijmegen, gelukkig konden jullie in de pauze van de wandeltocht nog even vissen om toch wat te eten te hebben voor de terugweg allemachtig mensen wat een vangst. dit noemen ze echt GENIETEN in hoofdletters Het mooie verhaal is schitterend in beeld gebracht en het plezier spat er van af. Als je dit zo ziet dan denk je, wat kan het leven toch mooi zijn. Ter wijl ik dit nu schrijf zulle jullie wel op 1 oor liggen en genieten van een welverdiende slaap. Blijf zo doorgaan dan blijft het alle dagen feest.
  Groetjes Ies

 3. Nico > april 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Jeff en Stefan en Kinderen. Wat een vis hebben jullie allemaal naar boven gehaald. Denk wel dat ze daar zitten in plaats hier en vooral bij Waarde. Zeer leuke foto’s gemaakt en met een mooi verslag er bij maakt het helemaal compleet. Dat jullie ver moesten lopen is ook goed voor je conditie toch niet dan. Zo jullie kunnen voorlopig even vis eten aan die kant en succes weer mocht je weer weg gaan.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 4. Gino > april 17, 2022

  Antwoord

  Hoi visvrienden en Kids,
  Wat een geweldige dag hebben jullie gehad zeg…
  Lekker weer dat voel je in de avond pas… ik smeer trouwens ook nooit niet, hèhè. De vangsten zijn top geweest en daar zullen de kids ook van genoten en mooi dat ze dit eens mogen meemaken zo een topdag met volle emmers… deze dagen maak je niet veel meer mee toch dat doet denken aan mijn eigen jeugdjaren. Leuk verslag met echt mooie foto’s, top! Ja dan die verslagen zonder foto’s over de gul vangsten ik ben er ook nooit van overtuigd!
  Nogmaals proficiat.

  Grtjs Gino

 5. Jack Jozen > april 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan en Jeff en de Kids.
  Wat hebben jullie een super dag gehad het zat van alle kanten mee he als die boy,s geen echte vissers worden dan weet ik het nie meer dat moet zo wel .Prachtige foto,s prachtig weer een heleboel vis het kan gewoon nie beter voor mij zelf zou het geen doen meer zijn denk ik want het is er wel een ontiegelijk eind lopen he vroeger was het geen probleem maar als tachtiger haal ik het denk niet meer. Maar dit nemen ze jullie niet meer af gewoon super op naar de volgende sessie.
  Heel veul groetjes Jack.

 6. Eldert > april 17, 2022

  Antwoord

  Ha Stefan , Jeff en familie
  Ook jullie hebben er weer een fantastische dag van weten te maken. Lekker genieten , alleen al het weer , en dan zo.n vangst er bij . Dat is dubbel genieten. Een loopmarathon als toegift . Wat wil je nog meer . Gratis een rooie kop ook nog , dat slaapt extra lekker .
  Succes de volgende ronde en …… vergeet je smeersel dan niet he .
  Groet Eldert

 7. hugo > april 17, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan & Jeff en de kids,

  Jullie hebben er wel een mooie dag van gemaakt daar aan de Noordpier. Wat een hoop scharen mannen, lang geleden dat ik dit nog zelf heb gevangen. Ja Jeff het is een eind wandelen blijkbaar, zelf nooit gevist omdat de afstand te ver is. De kids beginnen mooi hun mannetje te staan als ik de foto’s bekijk. Weer een mooi verslag van ingestuurd Stefan, daar kan ik echt van genieten. Succes bij jullie volgende trip.

  Groetjes Hugo

 8. Henry > april 17, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, Jeff en kroost,
  Wat ’n verhaal, dit zijn vangsten waar iedere visser van droomt.Dit is gewoon scharrenbal en dat is heel wat anders dan bij onze laatste visserij want dat was krabbeninvasie. Mooie foto’s maken jullie verslag compleet en laten zien dat jullie met volle teugen genoten hebben. Het lijkt mij een prachtige stek maar zoals m’n maatje Sjakie al zegt, voor ons als ouwe knarren net ’n stukske te ver. We wachten gewoon efkes tot de scheefsmoelen aan de waterweg verschijnen. Voor jullie volgende visserij wederom heel veel plezier en meer vis kan bijna niet !!!
  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *