Home Gastvissers Scharrenbal noordpier IJmuiden, met Stefan

Scharrenbal noordpier IJmuiden, met Stefan

Advertenties

Hoi Peter en fishguppies en toekomstige fishguppies,

Ook bij mij was de visdrang enorm en er moest gevist gaan worden op zondag deze keer, het was weer eens hoog tijd om naar de noordpier in Wijk aan zee te gaan om de platvissen te belagen, want dat zou nu wel weer op gang moeten komen, ik had mijn zinnen gezet op kanjerbot (vorig jaar had ik er een paar tussen 35-40 cm) en een klus scharren. Heb eerder in de week al wat voorpret met onderlijnen maken gehad en eens kijken hoe slim de platjes nou eigenlijk zijn?!

 

De wekker stond om 04.00 uur, hoogwater was het om 05.00 uur en op de vouwfiets reed ik met een oostenwind kracht 5/6 om 05.40 uur als allereerste de pier op met een 100 prachtige pieren van eagle zeehengelsport te Rotterdam Zuid.

 

De lijnen gingen rond 06.00-06.15 uur te water en al snel werd het licht. Vanaf de 1e draai kwamen de scharren er uit, al was de beet niet altijd even goed te zien, het was iedere draai raak, met name in het begin toch wat kleine schar en een enkel botje, de grotere vissen lieten het nog af weten, maar het was toch genieten.

 

Het was opmerkelijk genoeg erg rustig met vissers op de pier, wellicht dat de frisse oostenwind hier ook een rol in speelt, aangezien de pier toch een ruim 2 kilometer in zee ligt was er genoeg reuring in het water, nee, bij een oostenwind kun je hier uitstekend vissen en vangen in het juiste jaargetij.

De tel was ik na 5 draaien al kwijt, maar aantallen doen er niet zo veel toe, dit was echt weer eens leuk en stiekem hoop je dan op een bonusvis, maar ach, het kan niet altijd raak zijn, al genoeg verwend de laatste maanden, haha.

 

De grotere scharren kwam eind van de ochtend kijken toen de stroming eruit ging en daar zaten echt wel leuke bij. Heb zo veel mogelijk terug gegooid, maar toen de net gearriveerde buren aangaven er graag wat mee te nemen ving ik er toch nog een aantal mooie bij, de grootste was tegen de 30 cm. En een paar er net onder, klein of groot, ze waren allen best dik overigens, de botten waren allen zeer klein van formaat, tot 8 cm de kleinste, ongekend.

De nieuw geproduceerde onderlijn had ook succes, al moet ik toegeven dat heel veel scharren het niet helemaal goed begrepen, waarschijnlijk lagen de letters soms andersom op de bodem…

 

Om 12.15 uur heb ik de spullen ingepakt, ik had nog een etentje en moest nog een stukje naar huis rijden en opruimen en douchen etc. Heb na de totaal foto een tiental scharren aan de buren gegeven, mannen die ook een flink stuk getuft hadden en eens wat anders wilden proberen als een vorentje en een karpertje…

Heb ze nog wat tips gegeven, hopelijk hadden ze er nog wat aan, al merkte ik dat ze de benodigde afstand eigenlijk niet haalden.

 

Het is niet om te bluffen of wat dan ook, maar trots was ik toch ergens wel dat ik geen enkele draai zonder vis had, wat een vis zit er dan eigenlijk hé, moet je je eens bedenken! Zo ver je kijkt zee zee en nog eens zee en toch nog zoveel vis te vangen!

Hopelijk kan ik snel weer eens terug en dan niet alleen!

Groeten van Stefan

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > maart 21, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan, hier ben ik, tijdens een rum cola, of moet ik zeggen meer rum dan cola, echt vrolijk van geworden, fantastisch mooie vangst, mooi bericht en zelf geplaatst. Nog een kleine kanttekening, vergeet niet de uitgelichte foto, om de kopfoto weer te geven en in de categorie, gastvissers aan te vinken, anders komt het in de categorie “overige” , een klein detail , maar samen zal het steeds beter gaan, en word het een automatisme.
  Grtjes Peter

 2. Fishguppy > maart 21, 2022

  Antwoord

  De schar zet ik er volgende week in bij de strijd der giganten.
  Gr peter

 3. Gino > maart 21, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan,

  Wat een mooi verslag met prachtige foto’s en natuurlijk niet te vergeten de vangst die er zeker mag zijn… als dat allemaal aan de maat zou zijn ga met een emmer vol naar huis maarja.
  Je zal je zeker niet verveelt hebben en het was dan nog eens prachtig weer.
  Succes bij de volgende.

  Grtjs Gino

 4. Diego > maart 21, 2022

  Antwoord

  Dat is een goede vangst voor de tijd van het jaar! Groetjes diego

 5. Eldert > maart 21, 2022

  Antwoord

  Ha Srefan
  Dat was de moeite wel waard om zo vroeg uit bed te gaan. De dag is dan vaak op z’n mooist en als je dan ook nog met je hengels op stap mag en je weet dan half maart ook nog eens zo.n mooie klus schar te vangen ……. nou dan heb je zeker weten een super dag gehad. Je hebt er weer een prachtig verslag van weten te maken . Puur genieten man. Hopelijk snel weer een volgende .
  Groet Eldert

 6. nico > maart 22, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan. Wat een leuke foto’s gemaakt van de vis en ook een mooi gebaar van je . Om wat vis weg te geven aan andere vissers. Ook een mooi verslag er bij en maakt het dan helemaal compleet.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 7. hugo > maart 22, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan,

  Weer een lekkere sessie gevist man, zeker voor de tijd van het jaar. Vroeg uit bed wordt beloont zeker als je dan nog wel met indicatie onderlijnen gaat vissen ha ha. Super vangst man en je buren dan nog een maaltje vis bezorgen met de nodig vistips erbij top. Mooi verslag gemaakt van je visdag aan de Noordpier. Succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 8. ies > maart 22, 2022

  Antwoord

  Hallo Stefan, dat was dus een dag van genieten en een dag van vangen. Heb je geen hengel kort onder de stenen gelegd voor de gul? Dat schijnt daar namelijk ook goed te lopen .
  Maar helemaal top man, daar kun je weer een week op teren.
  Uiteraard voor je volgende sessie weer net zoveel plezier en vangst toegewenst.
  Groetjes Ies

 9. Henry > maart 23, 2022

  Antwoord

  Hey Stefan,
  Als je zo’n verslag leest wil je meteen in de auto springen en naar de waterkant tuffen, man dat is echt genieten met een grote G !!! Het is wel een vroeg wekkertje maar een schar van van 30 cm is hiervoor toch een prima beloning waarmee je volgens mij ook bovenaan op de lijst komt als scharrenkoning. Je hebt laten zien dat de vis aanwezig is dus er zullen op korte termijn wel meer leuke vangstberichten verschijnen.
  Smakelijk eten en voor je volgende visserij natuurlijk weer veel plezier en rammelende toppen.
  Groetjes, Henry

 10. Jack Jozen > maart 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Stefan.
  Dat was weer eens een super visdag die hebben we de laatste tijd niet veel meer gelezen daar ga je wel vroeg voor uit de veren de foto,s zijn prachtig gelukt je tweede beroep fotograaf ?.. Hopelijk is dit weer het begin van een visrijk seizoen en dan met zulk weer zoals nu dan word het weer genieten ik zal proberen je voor te blijven met de kanjer Ha.
  Veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *