Home Gastvissers Edijan, najaarstong aan de Botlek

Edijan, najaarstong aan de Botlek

Advertenties

Goedenavond Peter,

Gisteren avond toch nog maar eens kijken of er nog tongen te vangen zijn in de Botlek. De laatste keer vissen was toch alweer 2 weken geleden (vergeten foto’s te maken), en toen had ik nog 9 maatse tongen, en een paar kleintjes die terug mochten.

Maar gisteren was het weer perfect het tijd kwam goed uit, en dit keer samen met mijn vader erop uit. We waren rond 19:00 aan het water, en al snel lagen de onderlijnen in het water. In het begin was het rustig, maar toch zonder zichtbare aanbeten kwamen de eerste tongen(tjes) op de kant. (het formaat voor vanavond zat veelal tussen de 24 en 30cm) Toen kwam de stroming erin en kwam er veel vuil mee, en alle lijnen begonnen weg te lopen. Dus maar weer indraaien en schoonmaken en opnieuw ingooien, mijn vader draaide zijn hengel binnen en zei nog er hangt veel vuil aan, maar eenmaal bij de kant, zaten er 3 tongen aan samen met een bos vuil. Ook deze tongen waren klein, tussen de 24,5 en 27cm maar wel goed dik.

Met bijna iedere worp kwam er wel een visje mee naar boven, de meeste net maats maar ook enkele ondermaatse die gelijk weer terug mochten voor volgend jaar. En toen kregen we vreemde aanbeten op de top voor deze stek, namelijk felle trillers. Uiteindelijk kwamen er erachter dat het om wijting ging, we hebben er in totaal 10 gevangen.

Edijan, najaarstong aan de Botlek

Ze waren allemaal ondermaats op 1 na, en allen waren al tonnetje rond, dus dat belooft nog wat voor de winter. Uiteindelijk hebben we er 5 meegenomen, ik gebruik in de winter de flanken soms als aas, in een cocktail voor de gul.

Tijdens het vangen van de wijting, kwamen er bijna geen tongen meer uit. Wel kreeg ik zelf een flinke aanbeet, en een beetje een deja vu van een eerdere sessie. Na een zware draai kwam er een doublet van een dikke paling en een kleine tong boven. De paling was bijna zo dik als een frisdrank flesje van 0,5l, en kwam uit op een lengte van 80cm.

Edijan, najaarstong aan de Botlek

Na de paling stopten de wijtingen met bijten, en kwamen er weer tongen naar boven. En hebben we er nog een mooi aantal bij kunnen vangen, maar op het triplet tong van mijn vader na hebben we de meeste steeds enkel boven gekregen. Toen het ongeveer 23:30 was vonden we het wel mooi, en zijn we de vis gaan schoonmaken en hebben we nog even een foto van het totaal genomen dat in de emmer zat. Edijan, najaarstong aan de Botlek

Maar tijdens het schoonmaken en fotograferen, zagen we alweer tikken op de hengels. Na het schoonmaken van de vis, zijn we de hengels gaan indraaien, en toen kregen we nog een aangename verrassing.

Edijan, najaarstong aan de Botlek

Mijn vader draaide er nog een doublet uit van een mooie tong en een net maatse tong. En ik had een dubbele verassing, namelijk 2 keer een doublet van maatse tong, waarvan 1 van net geen 40cm, maar die was echt dik.

Edijan, najaarstong aan de Botlek

Ik zat al heel de avond te zeuren dat er geen grote tongen te vangen waren, misschien dat het geholpen heeft. Na het indraaien van de 3x doublet zaten we nog te twijfelen om nog een keer in te gooien, maar hebben toch besloten dat het mooi was. Uiteindelijk hebben we 42 vissen gevangen, 22 maatse tongen, 7 ondermaatse tong retour, 2 botten waarvan 1 retour, 1 grote paling retour, en 10 wijtingen waarvan 5 mee als aas vis. De conclusie is dus dat de tongen nog niet weg zijn, en dat ik het snel nog eens ga proberen.

Groeten Edijan,  

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 5, 2015

  Antwoord

  Hey Edijan, alweer een mooie vangst, zoals we van jou gewend zijn! Maar wanneer krijgen we de visser Edijan nu eens te zien, dat ik een logo kan maken? Zou toch nog leuker zijn.
  Ga zo door met vangen en schrijven!

  Groetjes Peter

 2. Corneel > oktober 5, 2015

  Antwoord

  Vreemd dat jullie wel tong vangen en verder haast niemand.

 3. Nico > oktober 5, 2015

  Antwoord

  Hallo Edijan.Zo te zien op de foto”s van je heeft de aanhouder gewonnen.Wat een aantal vissen hebben jullie samen gevangen.Beter dan met ons afgelopen zaterdag maar dan moet je niet bij waarde 15 zijn.

  Groetjes De Zeehondentemmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *