Home Strand en kantvisserij Naar mijn oude stek in de Europoort

Naar mijn oude stek in de Europoort

Advertenties

 

Deze ochtend, voor het eerst dit jaar weer eens naar mijn oude stek in de Waterweg, waar ik in het verleden erg mooie resultaten heb geboekt, maar volgens de laatste berichtgeving, zou het al weken zo dood als een pier zijn, slechts enkele tongetjes per sessie. Nu trek ik mezelf van dergelijke berichtgevingen niet veel aan, dus proberen maar. Ik ben er juist voor hoogwater en vis vandaag met de hengel die het meest op de stroming ligt met hoekafhouders en de andere met verzwaarde afhouders van  hengelhuishuijgens. Er staat een flink windje en een harde stroming, maar toch zie ik al snel op beide hengels mooie klappen. De eerste die ik indraai voelt goed aan en voelt ook als tong aan, maar ik twijfel om de berichten dat er veel bot gevangen word in de Waterweg. Maar het is een mooie maatse tong.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Ik ben blij, zou het toeval zijn, of volgt er nog meer? Deze vraag laat zich niet lang onbeantwoord, als ik na een mooie beet mijn 2e ophaal en ook deze voelt weer goed en meteen na dat ik hem terug ingeworpen heb, weer beet en deze voelt nog beter!

Naar mijn oude stek in de Europoort

Naar mijn oude stek in de Europoort

Inmiddels is het gaan regenen, maar dit deert mij niet, in het begin, als je maar vis vangt! Inmiddels heeft de andere ook weer beet en die gaat zwaar, pff, niet normaal en het resultaat mag er wezen, een doublet erg mooie tong.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Inmiddels wisselen regen en droog weer elkaar af, maar de regen is erger geworden en ik ben zeik nat tot op mijn rug. De volgende tong is er weer een van ruim 26 cm en daarna komt mijn eerste ondermaatse pas.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Naar mijn oude stek in de Europoort

Wat een overdonderend begin, had er totaal niet opgerekend en nu gaan we door voor de meeste maatse in “De strijd der Giganten”. Inmiddels begint de stroming de andere kant op tegaan, dus het water gaat weer af en de vangst blijft gewoon doorgaan en ik vang er eentje van precies 24 cm.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Ik neem geen risico en zet hem terug, omdat ze in dode toestand altijd 1 of 2 mm krimpen en om daar nu een prent voor te riskeren?

Even later weer een doublet.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Even later vang ik op de ene stok de grootste tot dan toe en op de andere de kleinste.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Naar mijn oude stek in de Europoort

Als het licht begint te worden, is het werkelijk aan het plenzen en de koude rillingen lopen over mijn rug, maar zolang je blijft vangen, blijft het meevallen!

Naar mijn oude stek in de Europoort

Als het helemaal licht is, komen er gemeente werkers voor de groenvoorziening en ze noemen me een bikkel, omdat ik in dit weer sta te vissen zonder jas en ik zeg tegen hen, doen jullie toch ook, maar ik heb het nog niet gezegt of ze zitten beiden al terug in hun vrachtwagentje, het is natuurlijk slimmer dan op een schop leunen!

Ook de vangst valt ineens helemaal weg en zie een uur lang helemaal niets en ineens zijn ze er weer en nu vang ik mijn eerste bot van vandaag en geluk heeft hij, omdat ik totaal geen liefhebber van bot ben, maar hij geeft wel sport in doublet met een maatse tong!

Naar mijn oude stek in de Europoort

Even later weer doublet waar weer een erg mooie tong bijzit.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Dan na een mooie beet, gaat hij zwaar niet normaal, maar dit voelt niet alleen naar vis.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Een kluwen met nylon en onderlijnen met zwaar ankerlood.

Mensen, in de Waterweg dien je niet met nylon te vissen en ook niet met een voorslag op je lijn, omdat je soms door de gierende stroming eerst helemaal je lijn strak moet kunnen draaien, voordat de klapankers lossen en dan heb je een robuuste gevlochten lijn nodig met minimaal 15 kg trekkracht en beslist geen voorslag, omdat het knoopje een verzwakking is!

Inmiddels is het half 10 en ik vind het weer genoeg, mijn pijp is leeg en ik werp voor de laatste maal in en na 10 minuten brengt de eerste na ferme tikken weer een doublet mooie tong.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Inmiddels zijn de gemeentewerkers weer aan het werk, omdat inmiddels het zonnetje schijnt(wat een leventje, maar ben niet jaloers) en voor ik naar de auto ga, gauw een paar totaal foto’s voor de strijd der giganten, met 16 maatse tongen.

Naar mijn oude stek in de Europoort

Naar mijn oude stek in de Europoort

Naar mijn oude stek in de Europoort

Resultaat, 16 maatse tongen, 5 ondermaats en 3 botjes en 2 grondeltjes, op een 4 uur tijd.

Ik daag jullie allen uit, wie vangt er meer maatse?

Stuur in dat verslag!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

26 reacties

 1. Johan het (loze) vissertje > september 18, 2012

  Antwoord

  Mooie vangst Peter, ik heb afgelopen zaterdag met mijn broer een paar 100 meter terug gestaan, en 3 botjes was voor ons het resultaat. heb wat problemen met de computer, maar zodra tie het weer gd doet komt er een verslag.

  Gr.

  Johan het (oze) vissertje

 2. Werner > september 18, 2012

  Antwoord

  Een vangst om jaloers op te zijn en volgens mij is dit ook een makkelijk bereikbare stek aan de foto’s te zien.
  En het mooiste is dat je gewoon doorvangt terwijl het allang licht is!
  Als ik nieuwe molens ga halen dan moet ik er geljk een paar extra spoelen bij bestellen zie ik wel, voor op het strand met nylon en op de waterweg gevlochten lijn op de spoel.

  chapeau Peter!

 3. Wil > september 18, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter
  Wat een geweldige vangst weer, ik ben gister middag nog geweest. Maar ik kan kort zijn over de vangst 3 tongetjes en 1 maatse wijting.
  Ik kom binnenkort even bij kletsten.

  Groetjes Wil

 4. Luc > september 18, 2012

  Antwoord

  Peter,
  Jij grootse man, meestervisser je blijft maar doorgaan . Meestal is het bingo als je buitenkomt. Proficiat.
  Of ik jaloers ben …. natuurlijk ,maar het is je van harte gegund.
  groeten,

 5. PeterFishguppy) > september 18, 2012

  Antwoord

  Hoi Iedereen,
  ik heb vaak geluk ja, tegen de berichten in goed vangen, maar er zullen heus wel meer vissers zijn die goed vangen, maar hierover niet berichten!
  Luc, ik ben heus geen meestervisser, heb wel veel ervaring ja, op veel gebied, maar heb ook vele vrienden, die mij telkens veel bijleren en daar put ik ook mijn ervaring uit!
  Hoe is het met je boot Luc?

  Groetjes peter

 6. Luc > september 18, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Goed nieuws. De boot ligt terug in de haven. Een tweedehands Johnson VRO 110 pk 4 cilinder 2-takt-BBmotor met weinig draaiuren erop gemonteerd en een nieuwe laag antifoulling + nieuwe (zwaardere)batterij kabels .Zondag een proefvaartje gedaan en toch een paar uurtjes wezen vissen net voor de haven.
  Buiten een net aan de maatse schol enkel wat ondermaatse wijting en steenbolk gevangen.
  Nu is het nog wat aftasten hoeveel die johnson 110 pk gaat verbruiken. In ieder geval gaat hij nu als een speer door het water. Hopelijk is het volgend weekend goed weer voor een lange vissessie.
  groeten Luc

 7. ronny > september 18, 2012

  Antwoord

  Zeer mooie vangst Peter, het is je gegund, zolang je maar mijn pr niet breekt, hahaha….

 8. Bjorn > september 18, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooi visverslag en lekker gevangen.

  groetjes,

  Bjorn

 9. Jack > september 18, 2012

  Antwoord

  Schitterende vangst weer Peter !!!

  Groetjes,
  Jack

 10. Peter(Fishguppy) > september 19, 2012

  Antwoord

  Ronny,
  houd er rekening mee dat dit zo maar nog kan gebeuren, je vangt daar nog ruim 2 maanden tong en ze worden steeds groter!
  Maar denk het niet hoor.

  Groetjes peter

 11. meunenmaaier > september 19, 2012

  Antwoord

  och och wat een partij tong weer he! Keurig gedaan weer!

  gr!

 12. Huib > september 19, 2012

  Antwoord

  Prachtige vangst Peter!

  groeten, Huib

 13. Maup > september 19, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Goed gedaan,kunnen wij nog een puntje aan zuigen.
  Groetjes Maup.

 14. Defke > september 19, 2012

  Antwoord

  FF vermelden dat je echt wel met nylon kunt vissen in de NWW , vooral wanneer je last heb van lossers ( gulvisserij!!!!)……Het werpt beter , ankert beter en vangt veel beter het kopschudden van zware rondvis op…..

 15. Peter(Fishguppy) > september 19, 2012

  Antwoord

  Hoi Defke,
  ieder mag daar zijn eigen mening over hebben,
  ik spreek voor mezelf, uit mijn eigen ervaring.
  Nylon geeft idd meer rust voor de aanbeten, maar ik heb op gevlochten lijn maar genoeg gullen uit de waterweg gesleurd en kan me niet herinneren dat ik buiten de vastlopers, lossers heb gehad op gevlochten lijn.
  Ik bedoel alleen maar dat als je een vastloper hebt, dat ten alle tijden je voorslag afbreekt, of je moet wel met hele dikke nylon gaan vissen, wat de werpafstand weer beinvloed.
  Maar zoals ik al zei, het is mijn eigen mening!

  Groetjes peter

 16. Gerard > september 19, 2012

  Antwoord

  Ha Peter,

  Heb afgelopen vrijdag op dezelfde plek gezeten.
  Helemaal noppes alleen klein grut en krabben die mijn haken leeg maakte.
  Snap er helemaal niks van zat ook met hoog water maar wel overdag.(misschien het verschil?)
  Is het nou jou kennis of het geluk?
  Ik hou het maar op het eerste.
  Ben jaloers op je geweldige vangst.

  gr Gerard

 17. Meunenmaaier > september 19, 2012

  Antwoord

  Hahaha Gerard . Ik had precies hetzelfde vorig jaar op die stek. Kwam met 1 tong thuis terwijl Peter een paar dagen eerder nog een bak vol gevangen had. Je hebt klasse of klasse 😉

  gr!

 18. Simon (Scheveningen) > september 19, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Werkelijk weer een geweldige vangst! Ik verbaas me iedere keer weer over je verslagen en……..inderdaad, dat kan geen geluk zijn, dat is kennis en ervaring.
  Gefeliciteerd weer Peter!
  Groetjes,
  Simon

 19. Peter(Fishguppy) > september 19, 2012

  Antwoord

  Hoi Gerard,
  het zal wel van beiden iets zijn en de juiste onderlijnen zijn o zo belangrijk, tijdens volle stroming toch alles aan de grond houden, dus veel lijn geven.
  De meeste tongen zijn gewoon in het daglicht gevangen, op enkele na, maar de flitser ging niet af, dus lijkt het donker!
  Oud aas gebruiken en kleine haakjes, maar dat weet jij zelf ook allemaal wel!
  Meunenmaaier, jij weet ook dat iedere dag anders is, dus ik had misschien toch wel geluk!
  Dank je Simon!

  Groetjes peter

 20. Bert Van Dyck > september 20, 2012

  Antwoord

  He Peter,

  Mooi man ! Diep respect !
  En dit heeft niets met geluk te maken…dit is pure kennis en hier zeggen ze vaak geluk dwing je af !

  Het is je van harte gegund man !

  Groeten en Vang Ze !

  Bert

 21. Peter(Fishguppy) > september 20, 2012

  Antwoord

  Hoi Bert,
  dank je wel!

  Gaan we van jou ook nog een leuk verslag krijgen over het baars vissen?

  Jij bent tot nu toe een van de 3 mensen die meedingen naar de prijs van vanderpoel hengelsport.

  Groetjes peter

 22. Bert Van Dyck > september 20, 2012

  Antwoord

  He Peter,

  De bedoeling is om er morgen weer voor te gaan !

  Verslag volgt!

  Groetjes en Vang Ze!

  Bert

 23. collin huijgen > september 24, 2012

  Antwoord

  Ik zou graag weten waar deze stek ongeveer is, is vis regelamtig in vlaardingen en schiedam, maar zoek een stek waar je een beetje degelijk kunt staan en wat meer vangt als daar de laatste weken, anders is mijn zoontje het zo snel zat!

  gr collin

 24. Peter (PvC) > september 26, 2012

  Antwoord

  Beste Collin,

  Dat zouden we allemaal wel willen weten. En overigens wil het niet zeggen dat andere vissers op deze stek net zoveel vangen als Fishguppy. Stekkennis en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat hij deze prestatie weet neer te zetten.

  P.s. Zoek en gij zult vinden (dat probeer ik namelijk ook met deze stek 🙂 )

 25. meunenmaaier > september 26, 2012

  Antwoord

  Collin, probeer gewoon is voor t chinese restaurant in vlaardingen …is een makkelijke stek met veel ruimte. En inderdaad wat PvC zegt als je de stek weet waar Peter vist wil nog niet zeggen dat je ook zo vangt. Heb er vorig jaar gestaan en de vangst viel voor mij behoorlijk tegen.

  gr!

 26. Werner > september 26, 2012

  Antwoord

  Ja het is dikwijls op het juiste “moment” de juiste stek bevissen…
  Vroeger ving ik onzettend veel tong van het strand, en dat was op een stukje van ongeveer 10 meter strand..
  Links van mij vertrok iedereen en rechts van mij vertrok iedereen en ik bleef maar door vangen!!
  Ik ging toen ook echt alle weken vissen en iedere keer maar verkassen en nog maar eens verkassen enz. enz. totdat je ineens een goede stek hebt.
  En om dan via een website die stek prijs te geven zou toch wel zonde zijn!
  Ik snap het in ieder geval volkomen als iemand zijn stek niet prijs geeft!

  Groeten Werner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.