Home Strand en kantvisserij Vissen op Tong in de Botlek

Vissen op Tong in de Botlek

Advertenties

Gisterenochtend, erg vroeg uit mijn nest, de spulletjes verzameld en koffie erin en wat anders eruit en weg zijn we, richting de Europoort. Ik ga vandaag aan een leuke stek aan de Botlek en ik ben er om 04.30u, na een omleiding. Snel de hengels uit getuigd en aas aan de fluox onderlijntjes en gaan met die banaan. De eerste aanbeten zijn al snel een feit en ik zie mooie klappen. Eerst een doubletje uit de verte, met een maatse erbij en daarna een triplet met 2 juist aan de maatse tongetjes(facebook) en een kleintje. Het gaat van begin af aan, met de kentering van een leien dakje, haast elke keer vis, maar vele kleintjes erbij, die mogen groeien.

Botlek 29-06

Botlek 29-06

Botlek 29-06

Botlek 29-06

De tijd gaat tijdens het vissen erg snel, als het gezellig is. Ik kan altijd goed naar mijn eigen gezeik luisteren. Af en toe vang ik eens een mooie tussendoor, wat het nog leuker maakt.

Botlek 29-06

Het is al snel een uur of 7 en ik vang nog 1 maatse erbij.

Botlek 29-06

Na 7 uur, breekt er zo als altijd op deze plaats een periode aan, van vele aanbeten, waarvan je zou denken, hij hangt, maar nee hoor, ze houden je gewoon voor de gek. Deze periode duurt gewoonlijk een 2 a 2,5 uur en ik kies eieren voor mijn geld en ruim gewoon op en ga morgen gewoon lekker terug in de ochtend! Ik zou kunnen wachten, tot het water 2 uur voor laag is, dan trekt de stroming weer aan en ook hangen de tongen dan weer, maar ik vind het goed zo, eerst een tukje thuis en dan lekker fietsen met mijn lief en vanavond voetbal kijken!

Botlek 29-06

Ik heb het niet bij gehouden, hoeveel ik er had, maar wel de maatse.

Ik heb er toch nog 8 mooie gevangen, die weer in mijn vriezer kunnen, die zowat uitpuilt van de tong. Maar gauw meer vis gaan eten, anders moet ik weer een vriezer aanzetten. Deze maal een kort verhaaltje, omdat er niks spectaculairs gebeurd is en de sessie erg kort was.

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Gijs > juni 30, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Lekker hoor! Denk er zelf aan om morgen avond weer even te gaan. Je hoort er van!

  Gijs

 2. jack velhoven > juni 30, 2014

  Antwoord

  hoi peter zulke vangsten zou voor veel vissers toch een supervisdag zijn ik hoop dat mijn vismaat weer zo terug is van vakantie want ik zit er wel op te kijken om te gaan gr jack

 3. Johan het (loze) vissertje > juni 30, 2014

  Antwoord

  Hey Peter.

  Weer een prachtige vangst. Toch kan een goed gesprek met je eigen best goed zijn. Kijk wel uit dat andere het niet zien, anders bellen ze het blauw busje. Hahaha. Ga zo door met vissen.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 4. Kees Michielsen > juni 30, 2014

  Antwoord

  Hey tongenfluisteraar,

  Weer goed bezig!
  Kijk maar uit dat je geen ruzie krijgt met jezelf, goede vismaten zijn moeilijk te vinden 😉

  Groeten,
  Kees.

 5. zeehondentemmer > juni 30, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter. het gaat je nog steeds goed af met tong vangen. Ik hoop dat jij er nog een paar laat zitten voor mij en me broer Jan. Mooie foto”s ook van je alweer klasse.

  Gr Nico

 6. strandjutter > juni 30, 2014

  Antwoord

  Ho Peter de vangsten zijn weer mooi en ja de diepvries zit ook vol zij je eerst maar veel eten dan komt het wel goed met je en de foto”s waren mooi.
  GR. Jan

 7. Luc > juni 30, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,
  Kort verslagje maar zeker niet minder dan anders. Alweer bingo met de visserij,en dit op korte sessies, je weet ze wel steeds te vinden. Proficiat.
  Meestal als ik alleen ben op de boot lul ik ook wat tegen mezelf. Alleen….is het vervelend dat ik mezelf nooit antwoord, echt saai hoor.
  En heel soms schiet ik luidkeels in de lach wanneer ik mezelf een mop vertelde die ik nog nooit gehoord had 🙂
  Groeten en geniet van jullie vakantie.
  Luc

 8. Peter(Fishguppy) > juli 1, 2014

  Antwoord

  Hoi iedereen, dank je voor de altijd spontane reacties van sommigen.
  Henk kan altijd geregeld worden!

  Het kan even duren voor je verslag geplaatst wordt, ik heb vakantie en ik heb er meerdere om te plaatsen! Probeer er elke dag 1 te plaatsen.

  Groetjes Peter

 9. Huib > juli 1, 2014

  Antwoord

  Hey Peter,

  Geweldige vangst weer groeten uit Frankrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.