Home Gastvissers Strandvissen met Jack Peelman

Strandvissen met Jack Peelman

Advertenties

Hoi Sportvisser,

Ondertussen ben ik in mijn tweede week vakantie, na de gezelligheid van Kerst staat er deze week heel wat familiale activiteit op de agenda. Daarbovenop is het schoolvakantie er wordt er weer wat meer tijd uitgetrokken voor de bengels. Eindejaar zoals het hoort zeg maar.

Verleden week verliep geheel anders, mijn eerste week vakantie werd ik door de weergoden verwent en maakte hier gretig gebruik van. Ik viste een marathon, die een week zou gaan duren. De eerst twee pogingen hield ik op de Westerschelde, in de hoop op een gul en met de wetenschap dat voorgaande sessies op deze stek aardig mooie wijtingen opleverde.

Na de tweede poging besloot ik, gezien het resultaat, het roer om te gooien. Gul zag ik niet en de wijting leek, op een verdwaald (klein) exemplaar na, verdwenen.

Strand dan maar, met de voornamelijk westelijke richting van afgelopen week is de Nolle niet meteen de meest uitgelezen plek maar goed,.. voorgaande jaren altijd mooi m’n vis weten te vangen. Zondagnacht viel het laagwater nog erg vroeg, ik stond dan ook niet alleen op het strand, rechts van mij véél lichtjes. Ik beslechte mijn eerste nacht strand niet slecht, 8 mooie wijtingen en 18 scharren.

Dit resultaat mocht ik maandag nacht terug noteren, niet slecht aangezien “mijn “ plekje bezet was en ik moest plaats vatten op een onbekend stuk strand. Dinsdag en woensdagavond was het geen pretje op’t strand, dichte mist en motregen op kop vist niet prettig. Dinsdag had ik nog buren, beginnende strandvissers uit België waarvan 1 exemplaar al een paar uur in de auto zat vanwege de koude,..?

Woensdag zat ik er helemaal alleen, niet echt gek gezien het weer. Het resultaat was zoals de weersomstandigheden, een keer 8 en een keer 10 scharren en steeds een portie wijtingen. Donderdag avond moest ik passen, gewoon te moe, te slecht weer,…

Ik besloot mijn pijlen te richten op vrijdagavond. Er waren nog kandidaten die het toch wel mooie, rustige weer hadden opgemerkt, het strand stond werkelijk vol. Onder de waterlijn had men er ook zin in, onafgebroken rammelende hengeltoppen, geen draai zonder triplet. Voornamelijk ondermaatse wijting, echter, het werd mijn beste avond van de week. 27 scharren en de gebruikelijk portie wijtingen. Foto’s heb ik niet genomen op’t strand, achteraf gezien wel jammer. Wel enkele “ poembak “ ( gootsteen) foto’s als bewijs .

Strandvissen met Jack Peelman

Strandvissen met Jack Peelman

Fijn eindejaar en alvast onze beste wensen voor het nieuwe jaar.

Groetjes,

Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Nico > december 29, 2017

  Antwoord

  Hey Jack. Niet slecht gedaan en toch een lekker maaltje vis gevangen eet smakelijk.
  Ook een prachtig verhaal van gemaakt met mooie foto”s van de vis. Ook Jij de beste wensen alvast en een goede gezond visjaar 2018.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. alain tulleneers > december 30, 2017

  Antwoord

  Heey Jack. U zijt een crack
  Een goede gezondheid toe gewenstt en veel hengelgenot.Alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *