Home Gastvissers Gino, vissen aan de Waterweg

Gino, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hoi Peter,

Gisteren al aas gehaald bij Dixhoorn bootverhuur en zeeaas natuurlijk ik had dan gedacht om in de late avond te gaan vissen maar ik zag dat ze nog regen voorspelde en daar heb ik echt een hekel aan… dus mijn planning gewijzigd en dan maar de wekker om 04.30u gezet vandaag .

Richting WW gereden om dan ongeveer tegen 06.30u de lijnen het water in te plonzen. De beet zat er gelijk in hoor… ik vang op een half uurtje wel 3 tongetje van rond de 20cm jammer… en wat botjes ook allemaal kleine hoor. Het is ook niet echt warm meer mannen met een flinke bries uit het westen, gelukkig had ik genoeg kleding bij.

Tegen de schemering begint dan de wijting goed te azen en het waren er mooie hoor 30+ en 2 net eronder heb ik alle mee natuurlijk.

Ik weet er ook nog een hele mooie van 35cm te vangen dat zijn pracht wijtingen.

Ik vang tussendoor nog enkele te kleine en wat botjes maar zoals ik reeds zei die zijn echt klein!

Het valt me ook op dat de grote wijting steeds de pier pakt en niet de zager…

Doe er jullie voordeel mee of het kan toeval zijn.

Op naar de volgende… wanneer??

 

Grtjs Gino

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

18 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Hey Gino, potver, ziet er weer goed uit, met die dikke wijtingen!
  Zo krijgt de maatse tong weinig kans!
  Hopelijk weet je snel de weg weer te vinden, samen met de tijd?

  Groetjes Peter

 2. Nico > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Hoi Gino. Laat het maar aan die kant nu lekker maken ..en daarvan mooie foto’s genomen. En ook een leuk verslag er bij maakt het helemaal compleet. Wat een day hard om zo vroeg al uit bed te gaan om je hobby uit te gaan voeren . Voor de volgende sessie weer vele vangsten toegewenst alvast dan.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 3. Gino > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Peter,
  Idd mooie dikke wijting hoor al heb ik er nog zoveel kleine moeten weggooien. Jammer van die 3 tongetjes waren echt kleine van rond de 20cm!
  Dan nog één op de parking aan een zwerfkat gegeven hèhè die was er blij mee hoor gelijk in de bek en weg was ie…

  Grtjs Gino

 4. Stefan > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Hey Gino, zo zie je maar, de ene dag is niet de andere, 2 dagen later is alles anders, maar ook voor jou wat heerlijke panvissen. Het wordt inderdaad fris nu, de warmtepakken kunnen weer aan. Alvast suc6 de volgende keer!
  Groeten, Stefan

 5. ies > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Hallo Gino, top man, wederom een mooi verslag in woord en beeld met een mooie portie maatse kibbeling. Met de wintervis aanwezig zou ik zeker nog een keer op mijn stek gaan proberen , op de verweghengel maak je daar ook meer kans op gul, overdag zit het er nu meestal vol maar heb je een nachtvis vergunning zit je er waarschijnlijk in je eentje. Uiteraard voor de volgende sessie ook wat maat tongen toe gewenst.
  Groetjes Ies

 6. Gino > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Ies,

  Bedankt voor de tip en die nachtvergunning heb ik altijd…

  Grtjs Gino

 7. Gino > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Jeff en Stefan,
  Idd de ene is de andere dag niet hé… ik was van plan nog enkele tongen te verschalken maarja… en de wijting die er bij jullie niet was eerder deze week was nu wel aanwezig!! Het blijft dus echt wel vissen hé.
  Jeff ik denk dat er nog wel enkele dagen vakantie naar het vissen gaan, hihi

  Grtjs Gino

 8. Henry > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Hoi Gino,

  Ze zeggen ooit; De morgenstond heeft goud in de mond !! Nou vind ik persoonlijk 4.30uur absoluut geen tijd om al uit m’n mandje te komen doch voor jou heeft dat ditmaal een heerlijk maaltje kibbeling opgeleverd👍Zo zie je qua stek betreft dat de vangsten net zo veranderlijk zijn als het weer. Hopelijk blijft de wijting de komende tijd nog goed azen omdat zo’n sessie zeker voor herhaling vatbaar is. Eet Smakelijk😂

  Groetjes, Henry

 9. Eldert > oktober 26, 2021

  Antwoord

  He Gino
  Je hebt weer aardige bezigheidstherapie gehad. Lekker vis takelen op de vroege ochtend . Dat is nog es goeie fitness om de dag mee te starten. En zo zie je maar , bij vissen is het iedere keer weer een verrassing.
  Succes de volgende ,
  Groet Eldert

 10. Jack jozen > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Hallo Gino
  Zo zie je maar ochtend stond heeft goud eh eh vis in de mond dat was weer echt genieten voor jou dat is wat anders dan in het nestje. Maar ja het is en blijft vissen de ene keer volop en dan weer niks maar was het super 35 cm begint op gul te lijken en nou op naar de volgende sessie.
  Veul groetjes Jack.

 11. Peter(fishguppy) > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Beste visvrienden, hou er wel rekening mee, dat het Deltahotel en de Oosthavenkade, 2 totaal verschillende stekken zijn, al liggen ze in vogelvlucht maar 2-300 meter uit elkaar. Oosthavenkade steevast in het najaar veel wijting, is ook veel dieper, dan aan het deltahotel wat iets meer ongelijke ondergrond heeft wat soms voor een leuke verassing kan zorgen.
  Maar ieder heeft hier natuurlijk zijn eigen visie op en dat mag ook, het blijft vissen en van elkaar kunnen we alleen maar leren!

 12. Peter(fishguppy) > oktober 26, 2021

  Antwoord

  Jeff, kijk maar naar de vangstberichten van de najaren, dan zie je dat de wijting toch wat dieper vertoeft en het bericht van Eldert en Dennis en natuurlijk van jou op iets ondieper water is gewoon het vangen van volop wijting tijdens het passeren van de wijting naar dieper water. Ik weet natuurlijk ook niet alles, al denk ik soms van wel, lol, maar ik richt me op eigen ervaring en de vangsten van dezelfde periodes van de meeste jaren, al is dit niet echt een gewoon jaar. Deltahotel en hbw zijn gewoon niet de stekken waar de wijting massaal foerageert. Maar er komt wel soms gul aan de kant, omdat gul in het donker het ondieper opzoekt.

 13. Jack Peelman > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hoi Gino, dat is weer niet verkeerd, mij lukte het gisteren aan de overkant ( gezien de harde ZW die er stond) niet om mooie rondvis te pakken te krijgen, vangstberichtje volgt vandaag.

  Hoe dan ook weer een leuk informatief verslag, helemaal top !

  Van elkaar leren is inderdaad mooi meegenomen, een nachtvisvergunning? is een vispas niet voldoende dan?

  Groetjes,
  Jack

 14. Leen > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hoi,Gino
  Toch weer een paar mooie vissen op de kant gekregen
  Groetjes,leen

 15. ies > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Nee Jack, de nachtvergunning heb je nodig voor het water tussen zeg maar de pond van Maassluis richting Rotterdam, lol tenminste als je snachts daar wil vissen.
  groetjes Ies

 16. Jack Peelman > oktober 27, 2021

  Antwoord

  OWkey, wist ik niet, bedankt, ‘kga’m meteen bestellen.

  Groetjes,
  Jack

 17. hugo > oktober 27, 2021

  Antwoord

  Hallo Gino,
  mooie wijtingen man, ja de ene dag is de andere niet… maar best ook. In de nachturen en de vroege uurtjes begint de koude toe te slaan, geluk dat we er goede pakken voor hebben. Succes bij de volgende trip.

  Groetjes Hugo

 18. Gino > oktober 28, 2021

  Antwoord

  HOI Fishguppy’s

  bedankt voor de leuke spontane reacties weeral .
  Blijven vissen mannen altijd leuk om lezen !
  Succes aan allen.

  grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *