Home Gastvissers Edijan op tongenjacht in de Botlek

Edijan op tongenjacht in de Botlek

Advertenties


Beste medevissers,

Ik heb begin dit jaar voor mezelf besloten om gericht op tong te gaan vissen. Ik had ze voorheen al wel eens gevangen, maar dan was het gewoon als bijvangst. Toen ben ik me gaan verdiepen in het vissen op tong door informatie te zoeken hierover op internet. En iedere keer kwam ik uiteindelijk weer op deze pagina uit. Ik heb de vele verslagen en tips gelezen, maar had toch nog wat vragen. Toen heb ik Peter een mail gestuurd een kleine 3 weken geleden, en gevraagd om extra infomatie en tips. Ik had binnen no time een reactie terug, en daarna hebben we nog wat meer mails uitgewiseld. Nog nooit eerder had ik meer dan 4 maatse tongen gevangen in 1 sessie, en hier moest verandering in komen.

Na de extra tips van Peter moest het toch echt zaterdag 28-6 gaan gebeuren. Speciaal nieuwe onderlijnen gemaakt met de nieuwe informatie, en de overige zaken ook op de tips van Peter aangepast. Gevist in de Europoort van het eind van de middag tot net voor het donker. In het begin was het rustig met de aanbeten, maar na verloop van tijd kwam daar verandering in. De ene beet na de andere volgde elkaar op, er kwamen mooie maatse tongen naar boven. Ook enkele ondermaatse exemplaren die een toch flinke aanbeet gaven. Er werd zelfs een triplet gevangen, waarvan ik het nog steeds vreemd vind dat ik daar geen beetje van gezien heb. Aan het eind van de sessie stond de teller op 11 maatse tongen, en enkele ondermaatse en wat botten die uiteraard weer zwemmen. Ik ben zo druk bezig geweest met vissen, dat ik pas thuis een foto heb gemaakt van de vangst, nadat deze al schoongemaakt was.

Edijan op tongenjacht in de Botlek

De week die daarop volgde zat ik de dagen alweer af te tellen tot het volgende weekend, om dit nogmaals over te doen. Ditmaal moest het vrijdag avond 4-7 gebeuren, en deze keer gestart net voor het donker. En gelijk vanaf het begin was het een gekkenhuis, met vele doublets van maatse tongen. En ze waren flink aan de maat, 3 waarvan bijna 40cm. Heb voor de rest geen bijvangsten gehad van bot, wat ik zelf wel apart vind. Heb waarschijnlijk wel een zeebaars verspeeld, toen ik de andere hengel aan het beazen was. Ik had niet gezien dat de draad slap was gevallen. En toen ik het opmerkte was het lood helemaal tegen de stroom in verhuist en lag net niet op de kant. Toen ik de hengel opgehaald had zag ik dat mijn haakje nr 6 verbogen was. Ik denk zelf dat de vis het lood heeft vast gezwommen, en de haak uitgebogen heeft. En dat ik het niet gezien heb omdat de lijn slap lag.

Maar dit mocht de pret niet drukken, het was nog steeds volop feest met vele aanbeten. Soms lag de hengel nog maar net in de steun of het was alweer raak.

Uiteindelijk de stand opgemaakt, en de emmer zat flink vol. Heb ze netjes weggelegd voor een foto, waar ik tijdens het vissen weer niet aan toegekomen ben. En ik telde 25 maatste tongen, met vele grote exemplaren. Daarna ben ik op gaan ruimen en bij het uitdraaien van de 2e hengel, kwam er nog een maatse tong naar boven, wat de teller uiteindelijk op 26 heeft gezet.

Edijan op tongenjacht in de Botlek

Als ik hierbij de ondermaatste exemplaren op tel zit ik al snel tegen de 35 tongen aan. Dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt, en ging zo trots als een pauw naar huis.

Ik wil Peter bedanken voor de tips, want dit heeft zeker het verschil gemaakt.

Groeten, E D

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 7, 2014

  Antwoord

  Hoi Edijan,
  mooi gedaan hoor!
  Dit lees ik graag, dat mensen wat aan mijn tips hebben!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > juli 7, 2014

  Antwoord

  Hallo Edijan. Wat een maal vis heeft je nu gevangen.En dit met tips van Peter en zo zie maar weer wat het verschil maakt.

  Groeten Nico

 3. Arjan > juli 7, 2014

  Antwoord

  Dat klopt zeker. Dankzij de tips van Peter weet ik ze nu ook te vinden/vangen.

  Wel een mooie klus tong. Gr

 4. Peter(Fishguppy) > juli 7, 2014

  Antwoord

  Jeef, zit jij bij dit vangstbericht wel goed?
  Hier is het niet toegestaan met een boot te vissen?

  Groetjes Peter

 5. Johan het (loze) vissertje > juli 7, 2014

  Antwoord

  Hoi Edijan.

  Dit is wel een schitterende binnenkomer op de site. In een woord geweldig. Peter is iemand die ook echt kan vissen (heb het zelf al meerdere malen meegemaakt), en weet ook waar hij over praat. Ik hoop dat we nog vele verslagen van je mogen lezen hier op de site. Jij bent de “vliegende tongenmepper” in mijn ogen. hahaha.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

 6. leon > juli 7, 2014

  Antwoord

  Hoi Edijan,

  Zo das nog eens vis! niet normaal meer!

  Mvgr Leon

 7. Raf > juli 8, 2014

  Antwoord

  mooi gedaan zeg !
  zoveel tongen heb ik op een hele zomer nog niet gevangen.
  voor mij is het een beetje ver rijden naar die stekken, ik blijf het proberen aan de walcherse stranden, alhoewel de vangsten daar toch minder zijn.
  doe zo voort Edijan zou ik zeggen
  grtjs
  Raf

 8. E D > juli 8, 2014

  Antwoord

  Allen bedankt voor de reacties, ik ga het snel weer eens proberen.
  Ik ben wel benieuwd of al deze neerslag deze week invloed heeft op de vangsten.

  Mvg E D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *