Home Strand en kantvisserij Fishguppy, solo aan de Waterweg

Fishguppy, solo aan de Waterweg

Advertenties

Beste visvrienden, voor afgelopen zondagavond, had ik een enorme zin om te gaan vissen, na het mooie bericht van Eldert, maar onze dochter was zondag thuis en ik durfde het niet goed te vragen, tot Gino begon te appen, dat hij ging vissen aan de Westerschelde, ik hield het niet meer en de vraag was zo gesteld en besluit genomen, ik ga lekker vissen! Sinds de drooglegging na de laatste vakantie op mijn adres, weet ik niet wat ik mankeer, maar ik wil vissen en nog eens vissen, dit gevoel heb ik sinds erg lang niet meer gehad!

Zondagavond rond 20.00u hoogwater en een paar dagen voor doodgetij, perfect zou ik zeggen, zeg ik zo!

Bij tijds weg gereden naar een stek waar ik de laatste 2 jaar niet geweest was en de jaren ervoor, met regelmaat veel tong gevangen en nu ben ik er bijtijds, vis met 1 hengel, met maar 2 haakjes, om aas te besparen voor later in het donker, ik had tenslotte maar een 6 ons zagertjes, over van Donderdag en gekregen van Peter de V. en nu we het over Peter de V. hebben, hij viste donderdag met verzwaarde onderlijnen en had toch wat meer vis dan mij, dus in navolging een 2 tal van deze verzwaarde onderlijnen gemaakt voor tegen het donker, als de 2e hengel erbij gaat en nu eerst de tijd verdoen, met wat grondeltjes, minibotjes en wat onderlijntjes voorzien, van nieuwe gevlochten haaklijntjes, om alle risico te verkleinen!

Tegen half 7 in het schemer, gaat de verzwaarde erbij en die werp ik echt niet ver, maar ik zie gelijk bekende tikken op de top! Het gevoel word versterkt als ik indraai, voel ik het bekende getik op de top! Het is geen erg grote, maar wel aan de maats met 27 cm en ik ben positief gestemd.

Nog voor het donker en de volgende kondigt zich al snel aan, ditmaal in gezelschap van een babybotje en 30 cm tong, op de verzwaarde lijn!

Nu al 62 en ik kan eigenlijk niet meer zonder bril in het donker, tot de eerste druppels vallen! Gelukkig heb ik mijn karretje bij en mijn grote plu, die daar rechtop in kan staan!

Na 19.30u, nog voor hoog gaat het helemaal los!

Helaas niet altijd de targetvis, maar wel op de verzwaarde onderlijn!

Ik ben er toch zoooo blij mee, zelfs de buuv, hoeft ze niet meer, dus retour en ik hoef ze niet schoon te maken! Er zouden er nog vele volgen!

Na 20u, net als de stroming stilvalt en de lijnen slap vallen, toch grote rukken op de verre hengel, rechts!

Na even wachten op de 2e, die helaas niet kwam, draaien en oh, wat voelt ie goed en regelmatig duikt hij naar de grond en loopt bijna vast, maar ik red het en een mooie dikke najaars flapper is de mijne!

Stefan, maak je niet ongerust, hij red het niet, met ruim 37 cm, maar ik ben er niet minder blij om en die grotere was je ontiegelijk gegund!

Dit belooft, denk ik, maar voorlopig allemaal botten tot in de buurt van de 35 cm, maar ik meet ze niet, omdat ik er van uitging, dat de grootste 37 cm was, maar bleek later niet zo te zijn! Maar maakt niet uit, verders!

Tussen de botten door, vang ik nog 2 x een mini tongetje, van 22 en 23 cm, die natuurlijk retour gaan, om de toekomst te redden! De botten gaan door met azen, tot ik er om 21.45u genoeg van krijg, het was alweer een kwartiertje droog en nu begint het opnieuw te druppelen.

Ik ruim alvast de reserve onderlijnen op en besluit daarna op te ruimen, de eerste brengt niets en de 2e draait erg zwaar en het bekende getik op de top!

Ik ben verast als ik mijn eerste doublet tong van het jaar vang, beiden maats!

Ik besluit toch om door te gaan met opruimen, mijn aas stond al in de auto.

Ik heb gevangen 7 tongetjes, waarvan 5 aan de maat en een 10 tal grote botten, maar toch ben ik gematigd positief over de vangst, omdat ze gingen als een speer en daarna was het gelijk minder, tja tot op het laatst, maar als je alles van te voor weet, dan was het gemakkelijk!

Het blijft toch nog steeds een slecht jaar, gezien de vangsten van 3 jaar geleden, maar ik doe het er deze maal toch voor!

Ik heb nog een 2 ons zagertjes over, maar zo als ik er nu over denk, is voor mij het vissen op tong klaar en ik ga waarschijnlijk wachten op betere berichten over wijting en schar, maar je hebt mij nooit zeker natuurlijk. 3 maatse tongen had ik dichtbij aan de verzwaarde onderlijnen, misschien toch maar eens verder uitwerken, die onderlijnen tegen volgend seizoen!

Voor degenen, die nog gaan tongen, heel veel suc6, sleur ze eruit, zou ik zeggen, voor alle Fishguppyers!

Groetjes Peter

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Nico > oktober 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter. Zo te zien op de foto’s heb jij het nog niet verleerd het vangen van vis. Laat de Tong maar lekker smaken aan die kant. Leuke foto’s genomen en jammer dat Henry en Jack de Botten van je niet mee hebben genomen. Ook weer een leuk verslag gemaakt en voor ede volgende sessie heel veel goede vangsten alvast toegewenst.

  Groetjes Nico.

 2. ies > oktober 18, 2022

  Antwoord

  hey Peter top man, Weersomstandigheden niet om over naar huis te schrijven, maar leven in de brouwerij met mooie tongen en flinke botten, dat is toch in zo’n dramatisch jaar als dit was bijna een feest te noemen. Ben wel benieuwd of je het volhoud te wachten op de berichten van de wijting en schar vangsten, want als het gaat kriebelen….. Maar uiteraard voor je volgende sessie de rammelende toppen en target vis toegewenst.
  Groetjes Ies

 3. Gino > oktober 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Toch weer een beetje verslaafd geraakt aan het vissen👍. Leuke foto’s en verslag. Mooie vangsten toch jammer dat er teveel van die botten zaten… toch wat tongen voor de pan meer moet dat niet zijn.
  Het weer was idd niet zo lekker zondagavond al was het niet koud te noemen.
  Succes bij de volgende.

  Grtjs Gino

 4. Jack jozen > oktober 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Perdro.
  Je hebt er een mooi verslag van gemaakt en prachtige flappen gevangen dat doet je naam weer eer aan De Tongen Koning zie ze zo maar eens te vangen .De foto,s zijn goed zichtbaar behalve de stek en dat je een van de lekkerste vissen terug deponeerd geweldig dat maken wij Henry en Ik weer helemaal goed Ha. En nu maar effe wachten op de andere soorten dat zal hopelijk niet zo lang meer duren en als het maar niet gaat zoals met de tong .
  Heel veul groetjes Jack.

 5. Henry > oktober 18, 2022

  Antwoord

  Hallo Peter,
  Een verslag waar ieder visser van smult. Tevens een verslag zoals Fishguppy himself dat alleen maar maakt, mooie foto’s, geen stekherkenning en verschillende vissen op de maatlat👍 Vele jaren geleden heb je ons ‘ns uitgelegd dat tong op de bodem zwemt dus daar moet je ook je aas aanbieden. De verzwaring op de onderlijntjes zorgde waarschijnlijk ook ditmaal voor de puntjes op de i Toch weer ‘n visdagje om met plezier naar terug te kijken, 5 mooie maatse tongen en ‘n tiental dikke botten is een vangst waar momenteel iedere visser toch wrl ‘n bietje jaloers van word. Eet smakelijk en ik wacht gewoon op je volgende mooie visbelevenis 👍😂
  Groetjes, Henry

 6. Stefan > oktober 18, 2022

  Antwoord

  Hoi Peter, dat zijn toch weer de betere berichten van jou zijde, die echte flappen waren er vorig jaar bijna niet en nu toch al een aantal richting de 40 cm. Ze hebben zich de hele zomer verschanst en eten alleen in het najaar een zagertje blijkbaar. Heb afgelopen weekend ook al een verzwaard onderlijntje in orde gemaakt om komend weekend te proberen, want dat werkte voor Jeff ook goed laatst.
  Groeten, Stefan

 7. Eldert > oktober 18, 2022

  Antwoord

  Ha Peter
  Gaaf he zulke tongen binnen draaien . Ik wou dat ik er mijn werk van kon maken . Zou mooi zijn . .. van je hobby je werk maken. Je hebt ze ieder geval ook te pakken gekregen . Volgens mij ga jij binnenkort echt nog een keer op de tong . Hoe zeggen ze dat ook alweer ….. het bloed kruipt …. .
  Succes ieder geval .
  Groet Eldert

 8. Peter(fishguppy) > oktober 18, 2022

  Antwoord

  Stefan, toe ik begon te vissen aan de waterweg, in 2007, visten we altijd verzwaard, maar toen bleek er weinig verschil te zitten in de vangsten, verzwaard of onverzwaard, als je maar veel lijn gaf.
  Denk dat het geen kwaad kan, om vooral dichtbij met een verzwaard lijntje te vissen, maar gezien ik altijd met 200 gram werp, komt daar ineens 3 x 10 of 15 gram bij en dan werpt het niet gemakkelijk. Misschien volgend seizoen eens gebruik maken van jou stek tips, waarvoor hartelijk bedankt!.
  Grtjes Peter

 9. Peter > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hé Peter
  Gaaf weer om te lezen dat het visvirus nog steeds toeslaat en het je weer gelukt is om een paar mooie tongen op de kant te krijgen.
  Verzwaarde of niet verzwaarde afhouden?
  Ik weet het niet , ik gebruik eigenlijk altijd verzwaard maar of dat het verschil maakt, geen idee.
  Het is je gelukt en een paar foto’s van mooie flappen.
  Als je niet meer op de tong gaat hoop ik dat de wijting en schar je toppen flink laten klapperen.

  Peter de V

 10. Peter > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hé Peter
  Gaaf weer om te lezen dat het visvirus nog steeds toeslaat en het je weer gelukt is om een paar mooie tongen op de kant te krijgen.
  Verzwaarde of niet verzwaarde afhouden?
  Ik weet het niet , ik gebruik eigenlijk altijd verzwaard maar of dat het verschil maakt, geen idee.
  Het is je gelukt en een paar foto’s van mooie flappen.
  Als je niet meer op de tong gaat hoop ik dat de wijting en schar je toppen flink laten stuiteren.

  Peter de V

 11. Peter > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hé Peter
  Goed weer om te lezen dat het visvirus nog steeds toeslaat en het je weer gelukt is om een paar mooie tongen op de kant te krijgen.
  Verzwaarde of niet verzwaarde afhouden?
  Ik weet het niet , ik gebruik eigenlijk altijd verzwaard maar of dat het verschil maakt, geen idee.
  Het is je gelukt en een paar foto’s van mooie flappen.
  Als je niet meer op de tong gaat hoop ik dat de wijting en schar je toppen flink laten stuiteren.

  Peter de V

 12. Peter(Fishguppy) > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Beste visvrienden die gereageerd hebben, bedankt weer voor de leuke reacties!
  Eldert, klopt precies wat je zei over de grote flappers!

  Groetjes Peter

 13. hugo > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hey Peter,

  Toch weer een lekkere sessie gevist man, en als je dan enkele mooie vette najaars tongen er kunt uit takelen noem ik het een geslaagde avond. Ja de laatste 2 jaar zijn niet om van naar huis te schrijven maar wat doe je er aan! Daarom is deze vangst zeker niet slecht te noemen in deze tijden. Toch ook wat mooie lekkere botten gevangen, aan je gezicht te zien was je er echt blij mee ha ha. Op naar de volgende zou ik zeggen, je kunt de zagertjes toch niet weg gooien he! Succes bij je volgende ronde.

  Groetjes Hugo

 14. Leen > oktober 19, 2022

  Antwoord

  Hoi.Peter
  Je heb het toch weer mooi voor elkaar gekregen om er een paar te vangen
  Groetjes.leen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *