Home Bootvis verslagen Tongvissen met Richard

Tongvissen met Richard

Advertenties


Beste lezers/vissers, afgelopen woensdagavond stond er vissen op het programma, met een van onze sponsors, Richard de Leede, tevens een vriend van mij.

De vooruit zichten waren opperbest, voor de Voordelta, weinig wind, een gladde zee en afgaand getij, een dag of 3 voor dood getij, dus ideaal, een mooie stroming, maar niet zo sterk, dat je ankerlood niet blijft liggen, om 02.10u in Wemeldinge laagwater, dus hier 1,5 uur eerder, maar door de stormvloedkeerring, loopt de stroming, ongeveer tot de tijd van Wemeldinge, richting afgaand, terwijl het eigenlijk de laatste 1,5 uur al aan het komen is, maar goed, over tot het vissen. Ik ben in ieder geval erg optimistisch, over het getij, beter kan in mijn ogen niet!

We hadden om 21.00u aan een carpool plaats afgesproken, bij Rilland en juist voor 9 zijn we er beiden en handen geschud te hebben en spulletjes te hebben overgeladen, zijn we onderweg en rond half 10, zijn we aan Neeltje Jans en we zien dat er vanaf de buitenkant een zeilboot inkomt om de Oosterschelde op te gaan, dus gauw de sluiswachter gebeld of hij hem even openhoud voor ons en dat is bij deze geregeld. Op ons gemak de spulletjes aan boord en weg zijn we en het schutten gaat erg vlot, terwijl Richard alvast zijn hengels optuigt. Vlot zijn we weg, het eerste stukje met 9 km per uur, verplicht tussen de pieren tegenwoordig en daarna het gas erop en tegen half 11 liggen we te vissen en al snel bijt Richard het spit af, met een maatse tong.

Tongvissen met Richard

Het begin is goed, dus kan voor Richard niet meer stuk, die zegt, ik heb er nu al meer, dan mijn vorige keren aan het strand! De maan is erg klein, volgens mij op zijn laatste fase en het is al snel donker en wat er dan gebeurt is bijna niet meer te beschrijven, het is een gekkenhuis, met aanbeten en we vangen vele doubletten, waarvan er vele kleintjes bijzitten, die terug mogen, maar ook hele mooie, die de emmer in gaan, we vangen gewoon beiden onze vis.

Tongvissen met Richard

Dan rond 12 uur breekt er een periode aan, dat de wind naar het zuiden is gedraait en de wind iets sterker is dan de stroming, de vangst is even wat minder, vooral kleintjes, maar dan hebben we op dat moment toch al een 10 tal mooie tongen in onze emmer.

Tegen 1 uur trekt de stroming weer iets aan en het gaat weer helemaal los, doubletten en erg mooie tongen!

Tongvissen met Richard

Tongvissen met Richard

Richard kan er bijna niet overuit, zoveel tong vangen binnen een paar uur! Maar dit is geen droom, maar werkelijkheid! Op een gegeven moment gaan we de maatse tongen tellen en we hebben er 17 en het is half 2 geweest en ik zeg het zou toch mooi zijn als we de 20 behalen.

Dan vangen we er nog 1 maatse en een paar ondermaatse en dat maakt 18 en we besluiten om kwart voor 2 voor het laatst in te werpen en dat brengt bij ons allebei nog 1 maatse en dan hebben we onze 20 tongen!

Tongvissen met Richard

Erg leuk resultaat, gezien het feit, dat Richard, zijn vrouw hier mee erg blij kan maken, omdat die dol is op zeetong en het afgelopen dag, haar verjaardag was en Richard mocht kantje boord toch nog mee gaan vissen, vandaar om 9 uur de carpool plaats!

We hebben samen lekker gekletst en één biertje gedronken, want ik moest varen en rijden en dan houd ik me daar altijd aan!

Richard heeft met 2 hengels gevist en ik met 3  en in verhouding, heeft Richard niet onder gedaan voor mij!

Ook heb ik van Richard goede adviezen gehad voor de toekomst, hij was tenslotte altijd eigenaar van De Leede advies, wat hij nu van de hand heeft gedaan en is nu met een Spaservicecenter begonnen voor zichzelf. Ik zal proberen zijn adviezen ter harte te nemen! Na een gezellige autorit nemen we aan Rilland weer afscheid na een visrijke avond en Richard is erg gelukkig met de vis!

Groetjes Peter

Voor meer foto’s

Zie ook Onze Facebook Pagina.

We zouden het erg op prijs stellen als u een like geeft, voor onze pagina en de verslagen, om verder te groeien in de toekomst!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. zeehondentemmer > juli 5, 2014

  Antwoord

  Hallo Peter en Richard. Het is jullie weer gelukt om een mooi maaltje tongen te vangen.
  En ook zoals gewoonlijk met foto”s er op met de tong.

 2. Kees Michielsen > juli 5, 2014

  Antwoord

  Mooie visserij Peter!
  Flink rijtje met kralen aan de onderlijn van Peter, merk je verschil in de vangsten?
  Groeten,
  Kees.

 3. Peter(Fishguppy) > juli 5, 2014

  Antwoord

  Hoi Kees,
  denk dat het tussen mijn oren zit, we visten met 5 hengels, allen op een andere onderlijn en alles vangt, dus?
  Ik zou het niet weten, maar vind het gewoon leuk, om te variëren en natuurlijk heb ik een beetje afgekeken bij jou, he, haha

  Groetjes Peter

 4. jack > juli 5, 2014

  Antwoord

  wat een vissen dan is het toch onbegrijpelijk dat er op de stranden zo slecht tong word gevangen je zou zeggen die komen s,avonds toch ook naar de kant maar jullie hadden in ieder geval een super nacht gr. jack

 5. Richard de Leede > juli 6, 2014

  Antwoord

  Ha Peter,

  Mooi verslag van de geweldige avond. De tong is inmiddels deels genuttigd en smaakt zeker naar meer.

  Richard

 6. leon > juli 7, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Richard!

  Zo das beter, mooie tongen en gezellig!
  Inderdaad nu nog de stranden!!

  Grt Leon

 7. Johan het (loze) vissertje > juli 7, 2014

  Antwoord

  Hoi Peter en Richard.

  Mooie vangst. De een geeft advies over vissen en de ander over de toekomst. Wat wil je nog meer. Met 20 maatse tongen kan je echt praten over een geslaagde avond/ nacht.

  Gr.

  Johan het (loze) vissertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *