Home Strand en kantvisserij Op herhaling, kantvissen Westerschelde

Op herhaling, kantvissen Westerschelde

Advertenties

Omdat ik gisteren best gelukkig met de vangst was en omdat het bijna allemaal dikke ronde wijtingen waren, vandaag nog maar eens op herhaling, op dezelfde stek en om 8u ben ik ter plaatse en blijk een beetje te vroeg te zijn, het water is nog niet ver genoeg weg, dus ff wachten en een kwartier later, kan ik op de plek terecht en ik sta weer snel te vissen, met het restant leeglopers van gisteren.

Als ik heb in geworpen, moet ik deze maal geduld hebben, de eerste maal, geen beet op beide hengels en de 2e maal, heb ik gelukkig beet, ik begon al te vrezen! Eerst een enkeling en daarna een doublet.

Op herhaling, kantvissen Westerschelde

Op herhaling, kantvissen Westerschelde

Daarna is het weer lang stil en dat is saai, als je alleen bent en dan ga je rond kijken en plotseling zijn er een paar Bruinvissen aan het jagen, een 50m uit de kant en dat op de Westerschelde, ja zeker, wij eten toch zelf die vis ook?

Op herhaling, kantvissen Westerschelde

Een eind verderop, staat er een visser op het strandje en ik zie hem lijn na lijn aftrekken, tot hij tot zijn middel in het water loopt en dan als een tierelier staat te draaien en dan komt hij er gelukkig wel uit, dat gun ik niemand, zoveel materiaal verlies, oh, wat heb ik daar een hekel aan, dus ik vermijd zulke plaatsen.

Dan zie ik weer een beet en na enkele minuten, als hij blijft gaan, draai ik weer een maatvis binnen en zo gaat het tot 12u, zo af en toe 1 enkele wijting en ik ben zo moe, dat ik besluit te stoppen, met 1 vis meer dan de helft van gisteren.

Er gaan 10 mooie wijtingen mee naar huis, die we gaan vlinderen.

Op herhaling, kantvissen Westerschelde

Het totaal is niet veel, maar in ieder geval geen ondermaatse vis en zop zie je maar, het blijft vissen en resultaten uit het verleden, geven geen garanties!

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Nico > december 6, 2017

  Antwoord

  Hey Peter. Zo te zien is de meester het niet verleerd op de foto’s die je heeft gemaakt.
  Leuk alweer van je verslag en met mooie wijtingen die heb gevangen en dat overdag.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 2. Alain Tulleneers > december 6, 2017

  Antwoord

  hallooo Peter
  mooie verse wijting,super kwaliteit voor de pan.
  ook even bijkomen denk ik van de geleverde inspanningen,waarvoor respect.GRT.Alain

 3. Jack > december 6, 2017

  Antwoord

  Hoi Pedro toch weer 10 mooie vissen voor de kibbeling of lekkerbek en gelukkig ook weer heelhuids en lekker ontspannen weer thuis dat doet je ook goed he .Mijn maatje [De Pastoor] hadden al afgesproken om de vrijdag te gaan vissen maar het weer gooit weer roet in het eten dus ik denk niet dat het er van komt pech he groetjes Jack.

 4. Huib > december 6, 2017

  Antwoord

  Hey Peter,

  Leuke berichten van de Westerschelde, ze zitten er nog in ieder geval dat is mooi.

  Gr Huib

 5. Henry > december 7, 2017

  Antwoord

  Hoi visvriend, toch weer een leuk maaltje vis gevangen waar je de vlinderkunst op kunt beoefenen. De weergoden voorspellen winterse buien en omdat ik me niet wil evenaren met een ijsbeer zal de wijtingjacht voor ons komend weekend waarschijnlijk niet doorgaan.

  Groetjes, Henry

 6. Mark > december 13, 2017

  Antwoord

  Ondanks ik zelden iets na het vissen plaats vind ik het leuk om jullie verslagen te lezen! Tja dat materiaalverlies das niks. Ik vis daarom met iets dikkere lijn dan de wedstrijdvissers. Anny way leuk bericht weer Peter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *