Home Gastvissers Kees, Willy en Omer, kantvissen Westkapelle

Kees, Willy en Omer, kantvissen Westkapelle

Advertenties

02-01-2021 Kantvissen Westkapelle

Hallo Peter, op de eerste plaats wens ik jou en alle fishguppy-lezers een voorspoedig, gezond en visrijk 2021 toe!
Vorig jaar afgesproken met Willy Gryp om op 2 januari de eerste kantvis-vissessie van 2021 te gaan doen. Omer zou ter plaatse aansluiten.
Als stek kozen we voor de zeedijk bij Westkapelle, het water was er nog niet heel erg afgekoeld dus goede hoop dat de garnalen nog onder werpbereik zouden zitten en dus ook de vis 😊
Het was om 10.00 uur laag water en om 09.15 uur reden we de dijk op. Man man man, wat was het druk!! Ik denk wel 200 man die stonden te vissen, er was geen plaats meer rondom de vuurtoren.
We zijn doorgereden richting Westkapelle tot bijna aan de betonnen blokken die de weg afsluiten.
Ik keek op de Navionics boating app en zag dat er wel een zandbank voor de kant lag maar dat er aan de rechterkant van deze bank dieper water zou zijn, daar ging ik dus staan. Mogelijk verklaart dit het verschil in de vangsten die dag, kijk maar aan het eind van dit verslag..

Snel de hengels opgetuigd met 3 haaks paternosters met aberdeen haken maat 8. Op de haken verse pieren van Lobbezoo en slingeren met die hap.
Na een oneindig lijkende tijd plonsde de hele zaak eindelijk min het water op een respectabele afstand van de kustlijn..
Enig minpuntje was dat het aan het miezeren was, van die vuile smerige kleine waterdruppeltjes die overal in kruipen waar ze absoluut niet thuishoren!
Na regen komt zonneschijn en ook werden we getrakteerd op een mooie regenboog.

Al vrij snel kreeg ik een mooie aanbeet en de eerste schar van de dag was een feit, 25 cm op de meetlat

Het was niet erg wild met bijten maar met regelmaat kwam er vis op de kant, solo’s, doubletten en tripletten. Schar, wijting en meun, al met al een mooi zooi vissen op de kant gehad. Scharren boven de 25 cm zijn meegenomen, de rest van de vissen zijn allemaal teruggezet.

Als echte wedstrijdvisser vist Omer met kleine haakjes en kleine piertjes. Hij vangt dan vaak andere vissen dan Willy en ik die ieder met wat grotere haken vissen.
Omer riep al snel dat hij een mooi visje gevangen had, ik heb er een foto van gemaakt en wij denken dat het een pitvisje is.

Ook een meun werd door Omer tijdelijk op de kant gehaald

Willy ving ook regelmatig vis waaronder deze dikke schar van 24 cm

Aan het eind van de dag nog een foto van Willy gemaakt met een prachtige lucht op de achtergrond.

Om 16.30 uur begonnen we op te ruimen en hebben het restant pieren aan onze Belgische buurvissers geschonken. Zij bleven nog vissen tot 21.00 uur en dan rap terug naar België in verband met de avondklok om middernacht.

We kijken terug op een erg leuke dag, met veel vis.
Willy had in totaal 33 vissen gevangen, Omer tussen de 10 en 15 vissen en ik had er vandaag 38.
Een mooi zakje met dikke winterscharren is mee naar huis gegaan.

Groeten,
Kees, Willy en Omer.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. Fishguppy > januari 3, 2021

  Antwoord

  Hey Kees, voor jullie ook het allerbeste, jullie hebben eigenlijk toch best lekker staan vissen. een zandbank is meestal heel gewild voor schar, omdat ik daar gevaren heb, weet ik dat het in het blauwe gedeelte achter de paalhoofden, 12 meter diep was en dat is wat diep, denk ik en dan zitten de garnalen op of tegen de zandbank, dus de scharren ook!

  Groetjes Peter

 2. Jeff > januari 3, 2021

  Antwoord

  Hé Kees,

  Duidelijk dat je een plekje met vis gevonden hebt! De rest van die 200 ving niet zo best..
  Leuk verslag!

  Jeff

 3. Eldert > januari 3, 2021

  Antwoord

  Mooi verslag Kees met mooie foto’s. Maar wat belangrijker is, mooie visserij gehad .
  Groet Eldert

 4. Gino > januari 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en friends,

  Toch een mooi dag achter de rug met veel vis aan de kant. Het was Idd is het er druk ben gisteren nog gaan wandelen op de dijk…
  Mooi verslag met foto’s.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. Nico > januari 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees en Vrienden. Een leuk verslag en met ook mooie foto’s er bij en dan ook lekker veel vis vangen maakt het die dag leuk toch.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 6. Kees Michielsen > januari 3, 2021

  Antwoord

  Hallo Jeff,
  Sleutel tot succes was gisteren zo ver gooien als je kon. Dichterbij was het af en toe een meuntje of kleine schar.
  Ik ben sinds kort weer begonnen met kantvissen, komende zomer eens een werpclinic volgen denk ik, volgens mij kan er wel iets verbeterd worden aan de techniek.

 7. Henry > januari 3, 2021

  Antwoord

  Hey Kees,

  Een mooi verslag van je visbelevenis in Westkapelle, ik las in het verslag van Jeff al dat het ontzettend druk was maar nu zie je ook het vangstverschil wat wederom duidelijk aangeeft dat de ene plek de andere niet is.
  Natuurlijk zit er ook wel verschil in de werptechniek en daarbij, iedere visser doet het op z’n eigen manier.
  Ieder gaat ervoor om met regelmaat ‘n vis te kunnen haken maar genieten aan de waterkant staat natuurlijk voorop. Als je na afloop alle drie met een mooie partij dikke winterscharren huiswaarts kunt keren mag je zeker spreken van ‘n zeer geslaagde visdag die sowieso voor herhaling vatbaar is.
  Goede vangst bij de volgende.

  Groetjes, Henry

 8. ies > januari 3, 2021

  Antwoord

  Hallo Kees,
  Wat een schitterend verslag, goed geschreven en geaccentueerd met heel mooie foto’s die de sfeer weergeven. Een mooie klus vis voor de pan wat wil een mens nog meer. Uiteraard wens ik jullie de volgende sessie dezelfde resultaten toe.
  Groetjes ies

 9. Stefan Groenheide > januari 3, 2021

  Antwoord

  Hoi Kees, de drukte dwong je tot een creatieve oplossing die goed uitpakte, goed ook dat je van te voren al kijkt waar je ongeveer terecht komt met die zandbank en dat pakte goed uit, je gooide er net voorbij veronderstel ik? Het verre gooien heb ik zelf niet echt onder de knie, maar het hindert me nog niet hoor, haha.
  Mooi verslag en fijn dat er wat panvis mee naar huis kon.
  Groeten, Stefan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.