Home Bootvis verslagen Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Advertenties

Ha Peter en vrienden van Fishguppy,

Laatste vakantiedag, wat is dan het beste? Juist ja, op of aan het water met hengels er bij. Een week of drie geleden Hank Perree van de Wiesje gebeld en laat er nou woensdag 18 sept nog plek vrij zijn. Dus geboekt. En laat dat nou net ook nog mijn laatste vakantiedag zijn. Wekker gezet op 5.30 uur en om 6.00 uur rijden maar vanuit Gouda naar Vlissingen. Mooi op tijd, zonder oponthoud aangekomen en ingescheept .

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

In overleg met de anderen het besluit genomen om richting Westkapelle te gaan om te kijken of de scharren al aanwezig waren. Ongeschonden de sluis door en het ruime sop lag voor ons.

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Westkapelle bleek een goede keuze want bij mij kwam gelijk de eerste draai al een doublet binnen van een bot van 36 en een schar van 26 cm.

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Ongeveer een uur daar gelegen en in die tijd 8 vissen gevangen. Maar aangezien er een geval van Neptunesgriep aan boord was, die wel heel veel in gesprek was met de zee, werd er besloten om wat rustiger water op te zoeken. Vergeef me de namen van al die plekken waar we gelegen hebben want die onthoud ik niet, maar een goeie keuze was het niet. Zoals Hank zei … het werd schrapen, schrapen voor een visje en de beste man werd geen cent beter . Ook de zeebaars liet het afweten deze dag. Af en toe kwam er een binnen maar niet zoals de dagen ervoor.

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Dus volgende plek opgezocht en ook hier weinig succes . Maar wat heeft die Hank zijn best gedaan om de vis te vinden. Diep respect . In totaal uren gevaren maar als de vis niet wil bijten dan houd het op. Achteraf zeg je dan waren we maar op de eerste plek gebleven want al was de zee nog rustiger dan het veerse meer, Neptunes bleef in gesprek met de zee. Aan de schipper heeft het deze dag ieder geval niet gelegen . Hij was zelfs nog bereid om er een uur aan vast te plakken. De vis zal er vast wel hebben gezeten maar als ze niet willen toehappen houd het op natuurlijk. Ze zullen misschien een rustdag hebben gehad. Op de terugweg naar de haven bleek maar weer wat een kunde die Hank heeft. Ineens een schip , en echt geen kleintje, ik denk van Ali-express, kwam langszij.

Eldert, boot vissen vanaf de Westerschelde

Hank twijfelde geen moment en legde zijn Wiesje stil om ongelukken te voorkomen. Wat een prachtig maar ook verantwoordelijk beroep heeft die beste man. En zo zijn we na een lange dag weer veilig aangekomen in Vlissingen. Aan de inwendige mens is er ook weer goed aandacht besteed, de broodjes worst, soep, koffie, etc. etc., het was weer perfect. Hopelijk weer gauw een volgende.

Met visvriendelijke groet, Eldert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 20, 2019

  Antwoord

  Hey Eldert, leuk man, vanuit de Westerschelde, ben er tegenwoordig ook fan van!
  Hopelijk laat dit jaar of in het voorjaar nog een paar keer met de Waypoint mee, maar dat is afwachten!
  Jammer, dat het nog zo vroeg is, een maand later en dan had je het waarschijnlijk beter getroffen! Die schippers daar kennen hun stekken als hun broekzak en doen idd hun stinkende best voor de vissers!

  Groetjes Peter

 2. jack jozen > september 20, 2019

  Antwoord

  Hoi Eldert je hebt toch weer een dagje uit kunnen waaien jammer dat er een paar landrotten bij waren dat je moest verkassen .Maar je hebt er een mooi verslag van gemaakt met mooie foto,s en nu op naar de volgende trip de schar is volop in aantocht groetjes Jack,

 3. Nico > september 20, 2019

  Antwoord

  Hoi Eldert. Mooi verslag en met leuke foto’s er bij en ook vis gevangen meer dan bij ons. Maar ze zijn in aantocht en dat geeft de burger moed dus nog even afwachten vanaf de kant.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. Henry > september 20, 2019

  Antwoord

  Hey Eldert,

  Een prachtig verslag met bijgaande foto’s van je boottripje op de Westerschelde. De schippers doen meestal hun uiterste best om het ieder naar de zin te maken doch de vis moet er zitten en ook nog eens willen bijten. Blijkbaar hebben jullie, helaas op eentje na, meer gegeten dan de vissen. Al met al, een mooie afsluiting van je vakantie !!!

  Groetjes, Henry

 5. Jack Peelman > september 21, 2019

  Antwoord

  Een zieke aan boord is natuurlijk nooit leuk, een beetje een domper op de feestvreugde zeker als het betekend verkassen en inboeten op de vangst.

  Maar goed, weer een prachtige dag op zee gehad.
  Fijn bericht !

  Groetjes,
  Jack

 6. hugo > september 22, 2019

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Mooi verslag van je boot sessie op de Westerschelde,maar als de vis niet wil bijten dan doen we dat wel zelf he man!!Toch leuk om zo verwend te worden door de schipper dat maakt veel goed.Succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *