Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Advertenties

Beste Fishguppy vrienden,

Op zaterdag 14 september ben ik naar Langeland,Denemarken gereden om op schol te gaan vissen. De reis liep voorspoedig tot aan Hamburg.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Daar kwam ik in de file net voorbij de Elbetunnel en over een stuk van 11 km heb ik 4 uur gedaan omdat er een stuk van de Autobahn was afgesloten. Om 16.00 de sleutel van mijn vakantiehuisje opgehaald en door naar de haven om mijn huurbootje af te halen.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

 

Gelijk naar het huisje en de auto uitgeruimd en naar de supermarkt voor de belangrijkste boodschappen. Het was inmiddels te laat om uit te varen,dus maar een lekker biertje gepakt en uitgerust van de vermoeiende reis.

Visdag 1, Er stond veel wind,dus besloten om onder de kant te blijven.Eerst een drift gemaakt van 5 tot aan de 9 meter maar dat werd te wild vanwege de golven dus een stukje teruggevaren om beschutting te zoeken achter het bos. Ik ben voor anker gegaan op 4,5 meter en dat leverde 2 botten en een zwartooglipvis op.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Hier een uur gelegen en daarna nog wat driften gemaakt,maar dat leverde niet veel meer op.Dus na 3 uurtjes op het water weer terug naar de haven gevaren.

Visdag 2, Vandaag minder wind maar wel een zeer pittige stroming.Dit is normaal want we zaten 2 dagen na volle maan,dan heb je dat. Na een te snelle drift maar weer voor anker gegaan op 8,5 meter.Dit leverde wat ondermaatse scharren op,in Denemarken is de minimummaat voor schar 25 cm,een aantal botten waaronder 2 mooie van 40 cm+ en 2 schollen.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Ik heb alleen de schollen meegenomen,de rest zwemt weer.Ik neem deze week alleen mooie schollen en scharren mee. Morgen 17 september wordt er zeer slecht weer voorspeld,dus dat wordt niet vissen met de boot.

Visdag 3, Gisteren dus niet het water op geweest omdat er zeer veel wind stond van 14-15 m/s en vele zware regenbuien.En toch zijn er bootjes (met Duitsers) het water opgegaan,onverantwoord vind ik. Vandaag,woensdag 18 september was de wind een stuk minder.Eerst een drift gemaakt tot aan de 12 meter maar ook op die diepte vond ik het te wild,dus weer voor anker gegaan op 9 meter. Vrij snel achter elkaar 2 gepen van zo’n 60 cm en deze gelijk teruggezet.Deze geven mij teveel rotzooi met die groene schubben. Tegen 13.00 ving ik plotseling in een half uur tijd 2 mooie schollen en 3 flinke scharren.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Ook nog een grondeltje erbij. Later iets dieper gaan liggen op 10 meter en dat leverde 5 mooie schollen op. Dus vandaag 7 schollen en 3 scharren voor de vriezer.

Visdag 4, Vandaag heerlijk weer met nauwelijks wind dus was ik om 8.00 in de haven.Gelijk naar mijn favoriete stek gevaren en op 15 meter geankerd.Dat begon zeer goed maar wel veel ondermaatse scharren erbij.Ik zou vandaag gaan turven hoeveel ik terug zou gaan zetten. Tot 10.00 zeer veel gevangen en daarna iets minder.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Om 12.45 kwam de beet er weer goed in en begon ik weer goed te vangen. Om 15.00 ben ik gestopt en naar de haven gevaren met 34 maatse scharren en 12 mooie schollen in de koelbox.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Dit is weer het Langeland zoals ik het ken.Als je maar geen last hebt van de wind kun je hier een zeer goede visserij hebben. Dan de vissen die ik terug heb gezet,dat waren 31 scharretjes,5 botten,1 wijtinkje en 1 gulletje. Dus toch 84 vissen gevangen deze dag,was werken geblazen,heerlijk.

Visdag 5, Een druilerige dag met vele miezerbuien dus heb er een korte visdag van gemaakt.Ik had besloten om tot 12.00 te vissen en daarna de boot weer in te leveren.Tot 12.00 had ik slechts 4 scharren en 2 schollen.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Om 12.00 mijn laatste hengel opgedraaid en dat ging vrij zwaar.Ik dacht weer kelp aan mijn lijn te hebben zoals wel vaker deze week,maar er bleken nog 2 schollen aan te hangen.De grootste was 44 cm,de grootste schol deze week.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Mooi dat ik in de allerlaatste seconde er nog een megaschol uitdraaide.Helaas mijn doel niet gehaald,een schol van 50 cm+,dus daar moet ik volgend jaar maar voor terug komen.

Rob Torsk, bootvissen Spodsbjerg, Langeland

Daarna de boot weer schoon ingeleverd,vakantiehuisje en visspullen schoongemaakt en om 18.30 weer naar Tilburg gereden.Na een klein oponthoud onderweg was ik om 2.45 weer thuis. Was best een leuke week alleen jammer van de wind de eerste dagen.De donderdag was super en dat heeft de vangst meer dan goed gemaakt en heb een volle koelbox met panklare vis mee naar huis genomen. Volgend jaar ga ik zeker weer terug.

Groetjes aan allen,

Rob 🎣🐟❤️🇩🇰

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 1, 2019

  Antwoord

  Hey Rob, dankzij, de goede donderdag, later in de week, is je week toch nog grotendeels goed gemaakt! Stel je voor, dat het de hele week stralend weer was geweest, dan had je helemaal je lol op gekunnen!
  Dank je voor de mooie klus vis, die je bij me hebt afgeleverd, daar gaan we met zijn al, van smullen!
  Die grote schol, komt nog wel!

  Groetjes Peter

 2. henk willems > oktober 1, 2019

  Antwoord

  hallo rob

  jammer dat het in begin van de week slecht weer was
  toch alles bij elkaar goed gevangen
  het reizen er naartoe is vaak kl
  4 uur over zo,n kort stuk
  alleen al daarom blijf ik liever in nederland
  wat dan wel veel minder en kleinere vis betekend
  veel succes bij je volgende trip
  groet henk 1 van de drie limburgers

 3. Henry > oktober 1, 2019

  Antwoord

  Hoi Rob,
  Na ‘n vermoeide reis ‘n lekker pintje was een goed begin van ‘n weekje Langeland toch… Ene schol van 44cm, man daar wordt de visboer in ons dorpje jaloers op!!1 As ge ene dag hebt waarop je 84 vissen aan boord getakeld hebt ben je ‘s avonds ook wel toe an ene koude rakker mee vette patat!!
  Een mooi verslag met dito foto’s, platvissen van dit formaat worden in ons kikkerlandje
  helaas sporadisch gevangen, Chapeau!!!!!

  Groetjes, Henry

 4. jack jozen > oktober 1, 2019

  Antwoord

  Hoi Rob je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt het kan zo in de boeken .Het is deze reis echt wel een visreis geworden na een paar mindere reizen deze reis volop vis, met vangsten die hier in het verleden wel eens lukte.Veul groetjes Jack.

 5. Eldert > oktober 1, 2019

  Antwoord

  Ha Rob
  Mooi verslag , met mooie vissen.
  Zulk formaat botten dat lukt hier nog wel maar schollen…. ? Kan me niet meer herinneren wanneer ik die voor het laatst van zo,n formaat gevangen heb.
  Maar ja, ik ga ook liever voor tong van die maat. En volgens mij is daar de tijd weer voor aangebroken. Nogmaals , mooi verslag maar daar weet Peter ook wel raad mee.😄

 6. Rob Torsk > oktober 1, 2019

  Antwoord

  Hey Peter en overige visvrienden,

  Peter,je hebt er een mooi verslag van gemaakt met de foto’s erbij.Ondanks dat ik ze in een te klein formaat heb gestuurd zijn ze toch mooi en duidelijk.
  Je zult inmiddels al hebben genoten van 1 of meerdere schollen,hopelijk hebben ze goed gesmaakt.
  Als het elke dag zou gaan als op die donderdag,dan kwam ik koelboxen tekort.Dan had ik veel meer vissen teruggezet,één koelbox met vis vind ik wel genoeg.
  Henk,Henry,Jack en Eldert,hartelijk dank voor jullie reacties.Altijd fijn om positieve reacties te lezen.👍

 7. Nico > oktober 2, 2019

  Antwoord

  Hoi Rob. Alle eerst een schitterend verslag met leuke foto’s er bij van je vis sessie. Uiteindelijk toch nog goed weer gehad en hier vang je bijna geen mooie schollen meer.Dat is al voor mij heel lang geleden hier aan de kust.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 8. hugo > oktober 2, 2019

  Antwoord

  Hallo Rob,

  File kan soms vermoeiend zijn en zeker als je er 4 uur moet over doen om 11 km te rijden,maar als ik dan het leuk verslag met de mooie foto’s erbij lees heb je er toch een leuk verblijf gehad met een mooie visserij erbij top man!!daar mag achteraf wel een lekker biertje op gedronken worden hè,succes bij je volgende visdag.

  Groetjes Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.