Home Gastvissers Jack vanaf het strand

Jack vanaf het strand

Advertenties


Hoi Sportvisser,

Na de winterstop op het strand weer lekker zitten vissen op Snoekbaars, dat liep dit jaar veel minder dan voorgaande. Waarschijnlijk is het lange “ nawinteren “ hiervan de oorzaak. Daarom hadden we er verleden week bij onze eerste Zeebaarspoging op’t strand slechts matig vertrouwen in.

Als de Snoekbaars uit de kant blijft vanwege te koud water zal dat voor de Zeebaars wel niet anders zijn vreesden we. Toch trokken m’n maatje Mario en ondergetekende de stoute schoenen, of beter, waadpakken aan en gingen richting Zeeuwse stranden.

Jack vanaf het strand

We wisten wel een plekje met veel muien waar vooral m’n maat stellig in geloofde. Helaas voor hem ging ik alleen in de vis, ik wist vijf Botjes en zes Zeebaarsjes te strikken.

Jack vanaf het strand

Het waren op twee exemplaren na heel kleine visjes, één was net de maat en één 42 cm.

Jack vanaf het strand

De eerste maatse van het seizoen

Zoals gezegd lukte het bij Mario niet echt, hij bleef haperen op één Bot. De eerste van 2012 zijn binnen !!! Straks maar weer eens proberen.

Groetjes,

Jack Peelman

Pro Staff St. Croix

Hengelsport Van der Poel

Yerseke

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > april 28, 2012

  Antwoord

  Beste Jack,
  wij zijn weer erg blij met uw bericht,
  wat altijd garant staat voor vis!
  Groetjes peter

 2. Marc > april 28, 2012

  Antwoord

  Jack,mag ik vragen met welke strandhengel je daar vist ?

 3. Jack > april 29, 2012

  Antwoord

  Jazeker Marc,

  De hengel op de foto waarbij ik de hengel in mijn hand heb is een Grauvell Teknos, deze hengels zijn ondertussen een jaar of vier in mijn bezit. Ik kocht deze destijds tweedehands als ” reserve hengels ” op mijn K2’s. Ook dat waren oudjes, ik heb er 13 jaar intensief mee gevist tijdens het najaar-winterseizoen. Afgelopen winter heeft er echter één de geest gegeven, de blank was in het topdeel gesplitst.
  Mijn nog resterende K2 is op pensioen gesteld.

  De hengels in de steun op de andere foto zijn die van m’n maat. Dit zijn Shimano’s, Power Aero Twin Tip. Deze hengels zijn door hem ondertussen alweer een jaar of 6 in gebruik en bevallen prima.

  Al onze hengels zijn in een 4.5 meter uitvoering met werpgewichten tot 200 – 250 gram.

  groetjes,
  Jack

 4. Marc > april 29, 2012

  Antwoord

  Ok bedankt Jack. Ben nog steeds zoekende naar een 2 e strandhengel. Heb momenteel een 4.50 NCT en een 5 mtr SK04 van Sonik. Met de 5 mtr kan ik niet overweg en gaat in de verkoop. Ben nog steeds aan het orienteren waar men mee vist. Persoonlijk vind ik 2 dezelfde hengels het prettigst.

 5. meunenmaaier > april 29, 2012

  Antwoord

  Mooie vangst Jack!
  Verbaas me toch weer over t feit dat je zonder branding toch even een paar zeebaarzen eruit haalt. Hier in Noord Holland hoef je zonder branding t niet eens te proberen.

  gr!

 6. Jack > april 29, 2012

  Antwoord

  @ Mark,

  Een hengel is een erg persoonlijke keuze. Ik volgde een beetje op het forum rond jouw zoektocht, als je wil gaan we een zaterdag samen hengels proberen bij Van der Poel. Maandelijks doen we daar een try out dag, dan is het mogelijk om materialen te testen aan de waterkant.

  @ meunenmaaier,

  Even goed de foto’s bekijken, het gaat hier om typische muien visserij. Op de foto waar ik het kleine baarsje vasthoud zie je een meter of 60 achter de waterlijn brandingsgolven. Op de foto met de iets grotere baars sta ik op de plaat waar een paar uur eerder de branding op sloeg. Op diezelfde foto zie je de mui waarlangs het zwin leegloopt ( achter het einde van de zandbank waar ik op sta ). Eens je het doorhebt kan deze typische visserij die op zulke stekken noodzakelijk is erg lonend zijn.

  groetjes,
  Jack

 7. Marc > april 29, 2012

  Antwoord

  Lijkt me leuk Jack. Heb het er weleens met Henk over gesproken,maar het is er nog niet van gekomen.

 8. meunenmaaier > mei 1, 2012

  Antwoord

  Jack bedankt voor je nadere uitleg! Zal hier is op zoek gaan naar een strand met veel muien en zwinnen 😉

  gr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *