Home Gastvissers Eldert, el Solea

Eldert, el Solea

Advertenties

Hallo allemaal. Mijn naam is Solea.

Dagelijks zwem ik zo mijn rondje in de Waterweg. Maar de laatste tijd voel ik me niet zo lekker. Iedere keer last van buikpijn en zo . Gelukkig weet ik nu wel hoe het komt. Er zijn van die hufters aan de kant die hun plastic laten slingeren en dat waait dan in het water en daardoor ben ik nu een beetje ziek. Maar wat krijgen we nou? Lig ik nog lekker te slapen krijg ik ineens een stuk lood naar mijn kop gesmeten. En wat zie ik? Daar vlakbij dat lood zie ik ineens wel 3 heerlijke sappige zagers. Zagers? Inderdaad, dat is lang geleden . Ik heb het 2 maanden met pieren moeten doen maar nu , eindelijk , mijn favoriete eten . En ja daar kunnen ze me wel voor wakker maken. Maar nog even geduld. Het is nog lang geen etenstijd. Het is nog maar net 16.30 uur. Plus dat het ook nog regent en daar hou ik al helemaal niet van.Maar mijn maatjes , fam.Bot is hun naam, en ze zijn ook wel een beetje bot….. die zijn altijd wakker lijkt wel. Die denken maar aan een ding namelijk freten. Nou , van mij mag het hoor . Met het licht nog aan doe ik nog even rustig aan. Straks als het wat donkerder wordt is het mijn tijd. Mijn speurneus is veel fijner dan die van hun. Kijk, zijn grote broer is ook aanwezig. Pas was hij ineens verdwenen , was heerlijk een worm aan het opeten en weg was hij. En nu weer he . Hoppa in een keer heel zo’n zager naar binnen . En weg is hij. Zijn broers en zusjes zijn net zo. Maar ik doe nog even rustig aan. Inmiddels begint mijn maag al wel te rammelen . Mijn ene broer kon ook niet langer wachten en was ook maar gaan eten. En weg was hij . Even later mijn zus ook. Maar die fam. Bot……. ongelooflijk , wat een stelletje freetzakken zijn dat. Soms waren ze met zn drieën tegelijk aan het eten . En zelf had ik ook wel zin nu.

Eldert, el Solea

Eldert, el Solea

Mijn 2 kleine broertjes konden nog wel even wachten . Toch gingen zij ook eten. En weg waren ze.

Even later zie ik ze terug komen. De pubers, allebei net 17 en 18 cm. En wat denk je ? Zijn ze om een lippiercing geweest.

Eldert, el Solea

Eldert, el Solea

Inmiddels is het zo rond 22.00 uur. Het regent niet meer en fam. Bot is ook rustig geworden. Alle 16 van die gasten heb ik zien eten . De meesten heb ik later weer zien zwemmen, moe maar voldaan. Mijn 4 broers en zussen en de 2 jongsten dan van de familie hebben ook hun buik vol en nu is het mijn beurt. De regen is opgehouden en ik lust nu ook wel wat. Trouwens…. weet je wie ik ook weer zag? Ja ja , fam. Ting- Wij. Ik zag heel de kolonie weer zwemmen. Gelukkig kwamen ze niet in mijn buurt. Ze hadden meer interesse in de wormen die een meter of 30 verderop werden gepresenteerd. Ik blij. Zij blij . Want zeg nou zelf…. niks lekkerder toch dan een zager? Nu hoop ik nog een ding, dat ze voortaan niet meer die troep aan de kant laten liggen maar dat ze dat gewoon opruimen.

Eldert, el Solea

Straks willen mijn kindertjes ook graag lekker zwemmen in de Waterweg namelijk.

Bij deze groet ik jullie allen.

Solea El.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

11 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 19, 2020

  Antwoord

  Beste Eldert, ik vind dit leuk voor 1 keer, maar laten we nu aub met zijn allen op houden, met dat klagen over het vele plastic en andere afval, dat gaat echt niet veranderen, voor ook deze plek weer afgesloten wordt! Ik vis er van 2007 en ik heb niets anders gezien en opruimen helpt echt niet, des te meer klooien anderen maar aan! Gewoon negeren is mijn advies en wil je het toch opruimen, houd het dan voor jezelf! Wij zijn een hengelsport site en geen vuilniswagen!
  Wij gaan vissen en anders niks! De mensen die dit doen zijn helemaal geen vissers!

  Ziek ben ik nog niet van de vele tongen uit de waterweg, die ik gegeten heb!

  Eldert je hebt het echt mooi geschreven, maar…

  Groetjes Peter

 2. Nico > oktober 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert. Leuke foto’s gemaakt en ook met een mooi verslagje er bij en dan vis gevangen. Ook niet verkeerd die nacht en verder goede vangsten nog.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. hugo > oktober 19, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Toch weer een mooie sessie gevist man 5 maatse tongen niet slecht toch! het kan niet altijd kermis zijn hé. Momenteel zit er veel bot en de wintervis is ook op komst binnen een maand is het daar voorbij met de tong en moeten we naar dieper water denk ik persoonlijk !(wat het vuil betreft het blijft frustrerend !!!)

  Groetjes Hugo

 4. Gino > oktober 19, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  een mooi verhaal van gemaakt met de nodige foto’s.Nog wat vis voor de pan prima toch. En ja het is echt een schande wat sommige allemaal achterlaten…luiaardij noem ik het altijd! Maar dit is niet enkel aan het water hoor. En het zullen ook niet de schrijvers op deze site zijn…mag ik toch hopen!?
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 5. ies > oktober 19, 2020

  Antwoord

  hallo Eldert,
  Een schitterend gedicht, lol zoals ik het ooit begrepen heb de juiste manier van tong vissen, ingooien, een vuilniszak vuil rapen, bij de hengel terug keren en de hengels binnen draaien, tongen of uh andere waterweg bewoners er af halen, weer ingooien en de volgende vuilnis zak gaan vullen, in de achterbak gaan zetten en weer inhalen die vissen. Kijk dat is het nuttige met het aangename combineren.
  Ik zelf ben niet zo goed ter been, dus stop ik na 1 vuilniszak, daarom vang ik meestal maar 1 doublet. Maar schitterend verwoord en prima gefotografeerd. Uiteraard volgende sessie weer rammelende toppen toegewenst veroorzaakt door waterweg bewoners en niet door plastic
  Groetjes ies

 6. Leen > oktober 19, 2020

  Antwoord

  Schitterend verslag👍

 7. Eldert > oktober 19, 2020

  Antwoord

  Leuke reacties weer van iedereen.
  Het ging me er niet direct om om weer te klagen over het afval maar ik zat al een hele week met de gedachten in mn hoofd om eens een vangstbericht op een andere manier te verwoorden. Maar dan ook nog zo dat er uit op te maken is wat de vangst precies was.
  En volgens mij was dat toch wel gelukt om te laten weten dat er 17 botten in diverse maten op het droge kwamen en 7 tongen waarvan 2 ondermaats. Wijting heb ik de buurman zien vangen maar zelf had ik ze niet. Zagers zijn er weer te krijgen in de handel.
  Peter, ik zal het voortaan hier niet meer over het afval hebben. Bij deze beloofd. 😊
  Groet Eldert

 8. Martijn > oktober 19, 2020

  Antwoord

  Haha Eldert, had jij 10 flessen of meer Hertog-Jan op toen je dit vangstbericht gemaakt heb??

 9. Jack Peelman > oktober 20, 2020

  Antwoord

  Hahaha Eldert, toch een beetje rustig aan doen met die Nederwiet hoor 😀

 10. Henry > oktober 20, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,

  Een leuk verslag met bijgaande foto’s van je visserij aan de waterweg. Er zijn helaas altijd personen die alle fatsoensnormen en regels aan hun laars blijven lappen en het voor andere mensen naar de kloten helpen, dat zie je nu ook met de corona!! Je hebt toch maar weer ’n paar lekkere maaltjes tong op de kant getakeld, nu kan het nog als de temperatuur gaat zakken gaan we over op de wijting en de steenbolk.
  Veel plezier en goede vangst bij je volgende.

  Groetjes, Henry

 11. jack jozen > oktober 21, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert.

  Ik had je verslag gemist je hebt er een prachtig verhaal van gemaakt ander mensen der rotzooi opgeruimd en ook nog een mooi panneke vis gevangen. Tja die rommel zal altijd wel blijven je hebt van die kloothommels die het nooit leren en het zo vlug op geruimd als Henry en ik uitgevist zijn doen we alles in een emmer en dan hebben onderweg altijd een vast punt waar we het in de afval bak gooien. Heel veul groetjes Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *