Home Gastvissers Jack, strandvisserij

Jack, strandvisserij

Advertenties

Hoi Peter,

Lang geleden dit 🙂 —

Hoi Sportvisser,

Wat heb ik me al lang niet meer laten horen. Het ging me afgelopen jaar dan ook niet meteen voor de wind, zoals iedereen die op het stukje aardkloot België woont, werden we begin dit jaar behoorlijk beknot in onze bewegingsvrijheid. De start van het zeebaarsseizoen dat ik traditioneel op de Zeeuwse stranden beleef viel in het water door de sluiting van de grensovergangen, ook het geepseizoen moest ik aan me voorbij laten gaan. Gelukkig hebben we het schelderijnkanaal in de achtertuin liggen dus kon ik nog aan de slag op paling en snoekbaars. Groot was mijn verbazing toen de politie me op een keer terug naar huis stuurde, gezien vissen als een onnodige verplaatsing werd gezien ( onbegrijpelijk toch 🙂 ) moest ik terug naar huis, gelukkig zonder prent.

Enfin, na de lockdown, eind mei als ik het me goed herinner, ging ik terug aan de slag, althans dat was het plan, na een avondje palingen kreeg ik wel zo’n pijn in mijn rechter elleboog,… bleek een tenniselleboog te zijn. Pijnlijk euvel waar ik maanden last van hield, nu, na de nodige kiné beurten gaat het alweer wat beter.

Afgelopen week donderdag kreeg ik mooie wind om nog een keer op’t strand te gaan.

Jack, strandvisserij

Ik zie met regelmaat weer spreeuwen op de velden samenhokken dus zal er wel weer wijting en schar zitten redeneerde ik.

Ik kreeg mijn gelijk en ving een leuke portie winterbeestjes bij elkaar met nog een flinke tongenklepper wat botjes en een Noordzee pantservoertuig erbovenop.

Jack, strandvisserij

Jack, strandvisserij

Jack, strandvisserij

’t was weer plezant, op’t strand 🙂

Groetjes,

Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Eldert > oktober 20, 2020

  Antwoord

  Ha Jack
  Gaaf man om weer wat van je te horen. Jaja de Belgen hebben een vreseijke tijd achter de rug, vooral de sportvissers. En dan komt er ook nog persoonlijke storingen bovenop . Toch mooi dat je nu weer een keer hebt kunnen vissen. Misschien een optie om weer in Nederland te komen wonen? Want dit gun je toch niemand.
  Sterkte met verdere herstel . En dat we weer veel van je mogen horen/ lezen.
  Groet Eldert.

 2. Gino > oktober 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Jack,

  mooi verslag en dito foto’s en een pan vol vis wat wil een mens nog meer na zo een lange tijd wachten! Idd reden genoeg om naar Nederland te verhuizen…ben zelf Belg die ondertussen 4j in Zeeland woont, ik ga nooit meer terug naar dat apenland Belgie genaamd. Ja enkel nog voor moeders.
  Succes nog verder.

  grtjs Gino

 3. Nico > oktober 20, 2020

  Antwoord

  Hoi Jack. Dat was pas balen dat je zo lang heb moeten wachten om eens te gaan vissen. Hopelijk
  blijf het zo nu en dat Wij ook meer verslagen van kan lezen en met foto’s er bij. Deze keer waren het mooie foto’s er bij en ook met een leuk verslagje van je. Goed herstel van je rechter elleboog.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. hugo > oktober 20, 2020

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Ik ben zo’n Belg dat aan de ketting werd gelegd in ons Belgenlandje. Maar als ik dit lees begint mijn adrenaline toch te stijgen want de zee heeft voor mij nog altijd de voorkeur op welke visserij ook. Nochtans heeft de Waterweg mijn vissershart doen smelten !! Mooi begin van de start van je wintervisserij , succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 5. Henry > oktober 20, 2020

  Antwoord

  Beste Jack,

  Na een lange tijd toch weer een leuke strandsessie achter de kiezen met uiteraard ook weer de nodige vis om ‘ns lekker van te smullen. Voor ons is het ook erg lang geleden dat we vanaf het strand gevist hebben mede door de vermoeidheid die optreed met het meegaan met het tij en uiteraard je zooi over de duinen sjouwen. Ze kunnen zeggen wa ze willen van de Belgen, ik woon maat 7 km. van de grens, maar… de patat is Super en ze hebben geweldig veel gezellige stammineekes!! Vang ze….

  Groetjes, Henry

 6. ies > oktober 20, 2020

  Antwoord

  hallo Jack,
  Het strand is het mooist als je nog jong bent, dan maakt het niet uit of je moet sjouwen en lopen, waadpak aan zelf je garnalen scheppen en ermee vissen en succes is verzekerd in het najaar uiteraard overstappen op de pieren, maar nu ben ik toch blij met het alternatief van de waterweg, maar als ik je maal vis zie en de foto’s van het strand gaat mijn hart weer open en inderdaad jullie hebben echt pech gehad dat jullie zo’n zware lock down hebben gehad, laten we hopen dat die ellende snel voorbij is en dat corona uiteindelijk een goed woord blijft als lekkere sigaren. uiteraard verder beterschap gewenst en rammelende toppen toegewenst.
  groetjes ies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *