Home Bootvis verslagen Tongvissen met Frank, in de Voordelta

Tongvissen met Frank, in de Voordelta

Advertenties

Dinsdagavond 30-06, stond er een avondsessie op de planning, samen met mijn beste makker Frank. Dit staat altijd garant, voor veel gezelligheid en af en toe zeik je bijna in je broek van het lachen. Om 18.30u is Frank bij mij en na een groet aan mijn gezin, rijden we richting Neeltje jans, waar we om half 8, de naar buiten gaande zeilboten, in de sluis kunnen aflossen, zonder belletje, wat weer is meegenomen. We varen eerst naar een goede tongenstek, uit het verleden, op 20 meter diepte, waar we voor anker gaan, op de laatste 2uur van afgaande stroming, wat daar altijd erg goed was. Frank vist met 2 hengels en ik, de hebbert, vis er met 3, zoals bijna altijd, met mijn boot. Het is al gelijk volop lachen en klapperende toppen, ik draai er een dikke schar uit en Frank, die ook al beet had, doet het met een doubletje, waar al gelijk een juist maats tongetje bij zit.

Tongvissen met Frank, in de Voordelta

Je zou zeggen, nu gaat het los, maar niets van dit! Ik vang nog een maatse schol.

Tongvissen met Frank, in de Voordelta

Frank vangt zich helemaal lens aan ondermaatse scholletjes en scharren, terwijl het bij mij, maar mondjes maat is. Als de stroming eruit is, halen we het anker eruit en vertrekken we richting Domburg, waar we op een 6 meter ankeren en tot mijn verbazing is er nog veel stroming, nog steeds de zelfde kant op. Frank heeft al gelijk mooie aanbeten en vangt eigenlijk de ene na de andere in enkelingen, doubletten en triplet, tong en schar.

Tongvissen met Frank, in de Voordelta

Tongvissen met Frank, in de Voordelta

De tong is niet echt groot, maar wel veel op korte tijd, voor Frank en er zitten toch nog maatse bij.

Als ik dan mijn 2e tong mag vangen, is Frank zo blij voor mij!

Tongvissen met Frank, in de Voordelta

Helaas gaat om 23.15u toch de stroming eruit en is de zuid-oosten wind aangewakkert, tot een redelijke wind, die tegen de stroming in klotst en de boot gaat liggen dweilen en regelmatig mijn onderlijnen in de war, van het slap vallen, met de kunststof afhouders, waar de spleten in zitten, geen pretje en Frank maakt daar helemaal geen geintjes over, gelukkig!

Tegen middernacht, besluiten we om maar te gaan opruimen en Frank kuist alvast de vis, die hij mee neemt.

Tongvissen met Frank, in de Voordelta

Tongvissen met Frank, in de Voordelta

Aan mijn laatste hengel, zie ik dan toch nog een mooie beet en deze voelt goed en ik ben helemaal niet blij, dat ik dan toch in ieder geval nog de grootste van de avond heb gevangen.

Tongvissen met Frank, in de Voordelta

We varen terug en als we de bocht bij Oost kappele voorbij zijn, blijkt er toch erg veel wind en golfslag te staan en varen rustig, met 20 per uur naar de sluis en binnen de pieren van Neeltje jans, gaat er daar ene poetsen en voor we binnen zijn, blinkt mijn boot weer als een spiegel, wat een maat!

Frank had 8 tongen en ik maar 3 aan de maat en dat is ook wel eens leuk! De scharren, was hij heel blij mee, omdat ons San die graag heeft!

Was weer een onvergetelijke avond, ook onderweg naar huis! Het gaat tijd worden, dat we weer eens samen naar Denemarken gaan.

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

9 reacties

 1. zeehondetemmer > juli 2, 2015

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank. Wat alweer een leuke vis sessie samen en toch ook weer redelijk vis gevangen. Mooie foto”s ook genomen van jullie twee en van de vis.

  Groetjes Nico

 2. Frank > juli 2, 2015

  Antwoord

  Heela,
  Was weer leuk he kerel.
  Bootje vuil bootje poetsen,dat is het minste dat ik kan doen met zo’n leuke schipper.
  gr Frank

 3. Luc > juli 2, 2015

  Antwoord

  Hello Peter en Frank,

  Mooie en leuke sessie. Zo te zien toch redelijk wat vis.En Frank niet alleen een leuke compagnon maar hij heeft blijkbaar toch al aardig wat opgestoken van de meester tongvisser.
  Groeten,
  Luc

 4. Frank v.d.Wassenberg > juli 2, 2015

  Antwoord

  Hallo Peter en Frank,

  Wat een luxe he. Zo lekker in korte broek vissen en nog van die heerlijke tongen vangen ook. Bovendien is het ook wel eens een keertje leuk als je wat meer moeite moet doen voor een maaltje maatse tong.
  Groeten, Frank v.d.Wassenberg

 5. Paul > juli 2, 2015

  Antwoord

  Mooi verslag Peter, leuke foto’s misschien moet het weer wat afkoelen voor de juist tongvangsten, maar jou kennende gaan er zeker nog een hoop volgen dit jaar šŸ™‚

  Gr.

  Paul

 6. Peter(Fishguppy) > juli 3, 2015

  Antwoord

  Paul, de watertemperatuur is nog maar 16 graden, normaal is het 17 a 18 graden, om deze tijd. Ze zitten er gewoon, maar je moet wel het getij mee hebben.

  Groetjes Peter

 7. Jordi > juli 3, 2015

  Antwoord

  Ik wil ook hahaha

  Groeten Jordi

 8. strandjutter > juli 3, 2015

  Antwoord

  Zo Peter en Frank.
  Je heb een mooi maaltje vis en gewoon doorgaan met vangen en nu is de boot ook schoon voor de volgende visvangsten gr Jan

 9. jack > juli 3, 2015

  Antwoord

  hoi dat was wel weer een mooi avondje vissen heb je de boot wel weer goed zuiver anders kan het wel eens gaan stinken als ge geregeld in je broek zeikt gr jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *