Home Gastvissers Eldert en John aan Vlaardingen

Eldert en John aan Vlaardingen

Advertenties

Hallo Fishguppyers
Sja , wat moet ik  vandaag  eens  schrijven?
Want iedereen voelt het al aankomen nl. zeer weinig vis en mega veel krabben .
Dus ja , maar toch is er gevist. John en ik zijn al jaren gewend om een keer per jaar van licht tot dat het weer licht wordt , te gaan vissen. Maar nu zijn we al een maand verder na de langste dag en dit jaar hebben we deze sessie nog niet gedaan. Van de week John maar eens gebeld , na de vakantie gaat het em helemaal niet meer worden dus deze vrijdag maar gepland . Maar ja , tot dat het weer licht wordt dat zag ik niet helemaal zitten. Heel de week al slecht geslapen  vanwege  de hitte , deze vrijdag heel de dag ook nog gewerkt …. ik zal wel zien wanneer ik er de brui aan geef . Ook met in m’n achterhoofd dat de vangsten minimaal zullen zijn.
Het plan was om rond een uur of 10 te beginnen maar John deed een berichtje dat hij tot 19.00 uur terecht kon bij Dixhoorn.  Dus die was rond 20.00 uur op Vlaardingen.  Zelf ging ik dat niet redden maar rond 20  45 was ik er ook. John  had toen al wat grondels en Zeeuwse botjes gevangen , je weet wel van die kleintjes. Zelf ving ik ook gelijk de eerste 2 draaien al vis . En rond een uur of 10 was het dan  toch een feit . .. het eerste tongetje. Wel te klein maar het was tong.
Even later weer een tongetje en die was wel net maats .
Maar voor de rest was het zoals verwacht , zeer weinig vis en veel krabben. Mijn favoriete  stek was het ook niet . In totaal 6 lijnen verspeeld en daar baal ik altijd van  . De tijd wat dat kost  om weer op gang te komen . Maar ja, rond 2.30 uur vond ik het wel welletjes . Zelf 3 tongetjes en 3 botjes  . John 2 tongetjes , 5 grondels , paar botjes en nog een flinke paling van ruim een halve meter  .
Jammer van de vangsten hoewel ik de tong niet echt verwacht had,   maar gezelligheid  hebben we weer genoeg gehad  . O ja , en Zeeuwse bolussen.
Met visvriendelijke  groet
Eldert
Verzonden vanaf mijn Galaxy

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 23, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert en John, toch weer een avondje lekker gevist en Eldert, mijn stek is het daar ook niet, nog nooit gevist en denk niet dat het zal gebeuren ook! Maar je kan er wel bij daglicht tong vangen, in tegenstelling tot de andere goede stek daar in de buurt. Maar gezien ik net een rat ben, kies ik voor de nachten en ik moet zeggen dat het weer behoorlijk aan het jeuken is en ik denk dat het niet lang meer gaat duren, voor ik alles uit de kast haal, na de laatste 3 berichten!
  Wat het is met de tong, 2 slechte jaren achter elkaar? Nooit gebeurt zolang ik daar vis, hopelijk gaat het niet de trend worden?

  Groetjes Peter

 2. Gino > juli 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert en John,
  Toch weer lekker bezig geweest maar de vangsten zijn overal een beetje minimiem… de krabben kunnen je visavond flink verpesten, pff rotdingen zijn het! Toch nog wat vis op de kant jammer dat ze niet allemaal aan de maat zijn. Ik plan ook nog eens een lange sessie weet enkel niet wanneer het er van komt… dat werken altijd he🥴
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 3. Stefan > juli 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert, klote van het vast zitten, dat kost inderdaad best ff tijd iedere keer, de vangsten helaas zoals verwacht, toch weet ik zeker dat er heus eens een uitschieter zal zijn, je moet het net treffen, ben overigens stiekem wel benieuwd waar precies je stond…. Zo veel vastzitters, die stek zou ik niet meer doen dan…
  Groeten, Stefan

 4. Nico > juli 23, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert en John. Toch nog vis naar boven gehaald en jammer dat die Tongen niet aan de Maat waren. Maar Jij heb er toch in ieder geval een leuk verslag er op gezet en met ook mooie foto’s er bij. En met de Geep is het ook momenteel zeer slecht nu .Omdat wij samen er nu weinig op vissen en nog even wachten hier op.
  In ieder geval heel veel succes als je weer ga vissen geld ook voor allen vissers.

  Groetjes. Nico

 5. ies > juli 24, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert, met de opwarming van de aarde is het misschien raadzaam aan een airco te denken, ik heb er dit jaar al een hoop plezier aan beleefd. S’winters verwarmen, zomers koelen. Ik neem aan dat je meer rechts op de stek stond, vanwege het vastzitten, links heb je meestal minder last. Jullie hebben in ieder geval nog vis op de kant gehaald en uhhh lekkere bolussen gegeten dus toch nog positieve momenten gehad. Voor je volgende sessie uiteraard meer rammelende toppen en vis toegewenst.
  Groetjes ies

 6. Jack jozen > juli 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert en John.
  Tsja het is en blijft vissen he maar de crabben is dit jaar toch echt wel een plaag he en wat het vastzitten betreft op veel stekken word ook met nylon gevist en dan krijg je eerder breuken en dan vastzitters dikwils lost je dat op door een loodlifter te gebruiken. Maar waar is de tong het lijkt wel of ze ergens tegen gehouden worden nu moet toch onderhand de goede tijd komen de aanhouder wint dus op naar de volgende sessie.
  Veul groetjes Jack.

 7. hugo > juli 24, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Je bent er toch weer eens op uit geweest met je maat John. Om de gezelligheid daar draait ons hobby toch rond, maar de vis mag ook wel eens wat gaan mee werken hé!! Het is overal niet goed, maar heeft dit nu met de warmte te maken? wie zal het ons vertellen. We kunnen alleen maar blijven proberen en hopen dat het beter wordt zeker! In ieder geval heb je er weer een mooi verslag van gemaakt, dan kunnen we genieten en wat met je meeleven ha ha. Veel succes bij je volgende trip en hopelijk met veeeel rammelende toppen.

  Groetjes Hugo

 8. Henry > juli 25, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert en John,
  Ook tijdens de tropische temperaturen van de laatste tijd schijnt de maatse, 🐟 op enkele uitzonderingen na, niet thuis te zijn terwijl de 🦀🦀 evenals “vluchtelingen” in grote mate aanwezig zijn. Zelfs de botjes zijn te klein om er ‘n file-etje van te maken😂Hopelijk komt er snel ‘n einde aan deze bedroevende vangsten en kunnen we deze zomer toch nog wat maatse panvis op de kant takelen. Bij jullie volgende poging toch weer de bijbehorende lol en natuurlijk de bijbehorende doorbuigers!!!
  Groetjes,Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *