Home Gastvissers Alain en Isi op de Westerschelde

Alain en Isi op de Westerschelde

Advertenties

De ene zijn dood,is de andere zijn brood

Voor zaterdag 24 september een lange wrakkentocht geboekt bij d Zeearend.

Op 21 sept. een sms gekregen van John dat het niet doorging, Schroef kwijt en boot stond op de wal. Zelfde dag nog een anker visserij geboekt op de Nautilus. Om 005 uur vertrokken omdat we nog iets wilden afhandelen met Hank van Wiesje. Ook nog gebabbeld met Arian van de Limanda,en omdat we toch bij de ligplaats v/d Nautilus waren daar ook maar aanboord gegaan. Daar was ook al de oudste opstapper die ik ken aanwezig , 84 jaar inmiddels. Om 008 uur naar de sluis,waar we nog 4 1/2 man oppikte.

Alain en Isi op de Westerschelde

Alain en Isi op de Westerschelde

Alain en Isi op de Westerschelde

Omdat er werkzaamheden zijn aan de kleine sluis wordt er geschut via de grote, Blijkbaar sliep de sluismeester nog want het duurde een eeuwigheid. Na kostbaar verspilde tijd,duren v/d sluis open en de chartervloot : Pirate II, Wiesje, Limanda en de Nautilus op weg naar de visgronden. De Nautilus die over 1000 PK beschikt stuift normaal gezien weg,maar nu liep Wiesje met zijn 7 knopen van ons weg, heel raar,we kregen er ook geen uitleg over.Dus de W.S. oversteken duurde dus wel even. Geankerd werd een mijl uit de wal en in de verte de blauwe kranen van Zeebrugge.

Alain en Isi op de Westerschelde

Bakboord werd bemand door 3 man een een jonge knaap,achterschip voor opa en zijn zoon,die ieder 2 hengels bediende.

Alain en Isi op de Westerschelde

Alain en Isi op de Westerschelde

Isi en ik hadden de stuurboord zijde voor ons alleen ,ieder met één hengel. Frank had gezorgd voor top aas zeepieren en zagers. Nadat de aas voorzieningen op de bodem lagen,tijd om eens rond te kijken,blijkbaar was de hele sportvisvloot van Breskens present, ik telde er meer dan 20, en de zeilboten vonden het prettig om door de wirwar van sportvisbootjes te laveren,gelardeerd met de immer aanwezige beroepsvaart was het een drukte van gewelste.

Alain en Isi op de Westerschelde

Alain en Isi op de Westerschelde

Ik had de eer om de eerste vis te vangen een wijting,en voor de vloedstroom eruit ging hadden we 8 maatse wijtingen.

Alain en Isi op de Westerschelde

Alain en Isi op de Westerschelde

Tijdens de kentering gaven de onderwater bewoners niet thuis. De Limanda en Wiesje die op de Hompels lagen,kwamen onze kant op na tel.contact. Terwijl de eb zijn intrede deed kwam de verwachte wijting aanval er niet,bakboord werden een paar tongen gevangen.

Alain en Isi op de Westerschelde

Alain en Isi op de Westerschelde

Frank had een flinke voorraad bier koel liggen,Jupiler of Heineken. Terwijl de eb stroom er goed in kwam bleven de wijtingen volharden met zich niet in te spannen,en al wat toch beet was merendeels onder de maat. Aan BB zijde werd een botje en 5 tongen gevangen en de wijtingen meestal onder de maat. Wiesje was de eerste boot die het voor gezien hield,en wij haalde om 15h15 het anker op. Met een slakke gangetje zijn we naar de sluis in Vlissingen gehobbeld,waar de mooi weer politie ook aanwezig was, met ons in de sluis maar geen controle deed.gelukkig maar want er werd weer ondermaatse vis meegenomen,en dan de kop ook nog af. Desalniettemin hebben we een heerlijke dag gehad,niettegenstaande de minieme vangsten en de ZZW wind 4-5. Vandaag stuurboord in de zon en bakboord had de tong.Merendeel foto’s van mede vissers. De boekhouding: 10 wijtingen tussen 27 en 32 cm. Op 3 sept. hadden we 6 wijting met 10 hengels.Nu 10 met 2 hengels

Alain Tulleneers

Lanaken 29-09-2016

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 2, 2016

  Antwoord

  Hey Alain, dat was maar een heel matige visserij?
  Geen scharren?

  Groetjes Peter

 2. jack > oktober 2, 2016

  Antwoord

  Hoi Alain ik denk dat je Ludo maar weer eens op moet zoeken daar ging het super,maar jullie zullen toch wel een gezellige dag hebben gehad jou kennende.Gr jack

 3. Alain Tulleneers > oktober 2, 2016

  Antwoord

  Dag Peter
  Geen schar gevangen op de hele boot
  Groetjes Alain

 4. Alain Tulleneers > oktober 2, 2016

  Antwoord

  Tja Jack
  op 4 sept met Ludo vis genoeg alleen allemaal bijna onder de maat.
  En inderdaad gezellige dag gehad
  Grtz Alain

 5. Theunis Ludo > oktober 2, 2016

  Antwoord

  Ja Alain, dat is juist!
  Maar ik heb gevraagd wat je wilde vangen en de vangsten maakte niet uit voor jullie het was feest in eerste plaats, nu dat was het ook met alles er op en aan. Ze zouden toch graag een grote haai vangen en die hebben ze ook gevangen en de rest bijna allemaal ondermaatse wijting zoals ik op voorhand had gezegd.
  De groep van Hans wilde schar en hebben deze ook gevangen.
  Groeten,
  Ludo

 6. Alain Tulleneers > oktober 2, 2016

  Antwoord

  hallooo Ludo
  Gij moet je niet aangevallen voelen.
  Ik geef alleen weer wat op een sportvis boot gebeurt.En vissen blijft vissen en niet vangen.
  En iedereen was tevreden,en die haai was natuurlijk super.Dus niet panikeren.De Marie-Louise is een prachtige sportvisboot voor iedereen aan te raden,en dat de schipper op zijn strepen staat is maar normaal.
  Ludo groetjes Alain

 7. Nico > oktober 2, 2016

  Antwoord

  Hoi ALain. Jammer dat de schar er nog massaal aanwezig was maar dat zal wel niet lang duren denk Ik. Maar toch leuke foto”s gemaakt en ook een leuk verslag en zo te zien was het lekker druk op de boot.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 8. Theunis Ludo > oktober 2, 2016

  Antwoord

  Dag Alain,
  Voel mij zeker niet aangevallen!
  Maar ik zie overal altijd Westerschelde dit en dat, nu de vangsten zijn zeker niet minder maar zelfs beter vanuit Neeltje Jans daar ben ik heel zeker van en nog andere met mij ook.
  Dat er iets meer gevaren kan worden op de Westerschelde dat ga ik niet ontkennen afhankelijk van waar de wind komt. Bij ZW – ZZW kun je zelfs beter vissen vanuit Neeltje Jans. Als er veel wind is en de stroming is tegen de wind dan is het nergens fijn vissen want dan gaat de boot dwars op de ankerkoord liggen met het gevolg veel mindere vangsten. Dat je op de Westerschelde rustig ligt met de boot is het zeker niet, met al de schepen die er passeren, dat heb ik er zelf al ondervonden.
  Dit wilde ik toch even zeggen.
  Groeten,
  Ludo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *