Home Zeevissen in Denemarken en buitenland Vissen in Langeland, met John

Vissen in Langeland, met John

Advertenties

Zaterdagochtend om 2 uur, was het verzamelen bij mij, John was er al om 1uur en Werner, Patrick en Jos, kwamen tegen 2 uur en we konden vertrekken. De voorbereiding was voor John en mij optimaal geweest, achteraf voor de anderen gezien, te weinig voorbereiding. Maar de verwachtingen waren torenhoog, maar had ze al gewaarschuwd, dat ze dit moesten temperen, omdat het hun eerste keer was en voor mij de 29e keer Denemarken. De reis verliep voorspoedig, met regelmatig een stop, om de werkgever tevreden te stellen, wat betreft het roken!

Weekje Langeland

Ik ben zelf geen roker, maar heb er wel begrip voor, omdat ik zelf ook weleens heb gerookt, maar dit is ruim 15 jaar geleden. Maar er is onderweg alvast een erg gezellige toon gezet. We zijn al snel op de brug van Middelfart, waar het er nog steeds hetzelfde uitziet als in 2007, mijn laatste keer Langeland, omdat ik het een beetje beu was, iedere keer hetzelfde.

Weekje Langeland

Ik kreeg onderweg, rond 10 uur een sms van Stephan Lau, waar John en ik mee in hetzelfde huis verbleven, samen met Stephan zijn schoonvader Roman, dat hij er al was. Wij kwamen iets later dan 12u aan bij Haus und boat, waar wij even inschreven en de andere groep hun sleutel in ontvangst namen met hun instructies. Voor ons had Stephan alles al geregeld, ook boot en benzine voor ons meegenomen en even later zijn wij bij het huis, wat er behoorlijk uitziet aan de buitenkant.

Weekje Langeland

Al behoorlijk snel zijn we gesetteld, hoewel we onze twijfels hebben over de schoonmaakruimte, wat een geur en ook over het huis van binnen, erg gehorig en niet echt netjes, maar we komen om te vissen. Hoewel het staat te plenzen, staat Stephan te popelen om te kunnen gaan vissen, eerst haald hij nog een emmer zeewater voor mij, want ondanks dat het telkens mis ging met het bewaren in het zeewater van de langelandsbelt in 2004 t/m 2007, besluit ik het na de berichten op facebook nog een keer te proberen, dus heb ik 3 kilo in de turf meegenomen en 2 kilo in het zeewater uit Nederland, maar dit moet verschoont worden, na de auto reis. Stephan neemt een pak zagers van me mee en gaat voor een marathon op het water, zou later blijken! Wij doen eerst op ons gemak eten en de spulletjes in de boot en enkele uren later staan wij ook voor de trailerhelling en eerst de motor even starten uit veiligheidsoverweging, ivm wind vanaf zee, die je zo tegen de stenen naast de helling blaast, als je niet uitkijkt!

Weekje Langeland

Al snel liggen we op het water en we besluiten, omdat we onze dieptemeter zondag pas krijgen, om niet te ver te gaan, maar gewoon wat platvis te gaan vangen, met misschien een gulletje erbij? De tripletten en doubletten komen snel binnen, schol, bot en schar en ook nog 2 gepen. De bot houden we voor Stephan en Roman.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Ook zien we onze vrienden enkele minuten later dan ons, het water op komen en zij gaan voor kunstaas. Na een paar drifjes houden we het voor gezien, omdat we doornat zijn, van de regen, maar inmiddels was het al wel droog geworden en we hebben honger en dorst! Maatse gul hadden we niet, wel veel ondermaats spul, van rond de 35 cm. Maar de eerste vis in de vriezer is een feit. Als Stephan een aantal uren later terug komt, blijkt dat hij en zijn schoonvader de vis apart houden en niet samen delen, zoals ik altijd doe met diegene waar ik mee vis. Maar hij heeft wel gul gevangen en veel platvis, de gul had hij al, voordat wij op het water waren, verteld hij.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

We drinken een borreltje van Stephan op de eerste dag.

Weekje Langeland

In de avond maken we de allesbrander aan en kijken een dvdtje met spareribs en kippepootjes erbij.

Weekje Langeland

Dag 2, zondagochtend ben ik weer vroeg wakker en als ik ga kijken, blijkt het te wild te zijn, voor de boot erin te laten.

Weekje Langeland

Dus maar op ons gemak een eitje met spek gebakken en ontbeten. Daarna naar de zagers geken en het water is erg vuil, dus weer maar verschonen en ook de zagers zijn erg slap, zou het net als eerder gaan, het lagere zoutgehalte blijkt dus toch funest?

Dan besluiten we maar een kantsessie te proberen aan Gulstav Klint, Stephan en Roman gaan ook mee, maar als we er zijn, besluiten hun een 400 meter van ons vanaf te gaan staan, niet erg gezellig vinden wij, maar dat is hun keuze, zij komen hier puur om te vissen. Recht vooruit is een duikschool aan het trainen, dus wij worden gewaarschuwd om daar niet te staan, dus lopen een eind naar links.

John heeft al snel een rammelende top, maar hij telt een bot niet als vis, maar hij vangt er toch 2 tegelijk, een grote en een kleintje, de maatse bewaren we weer voor Stephan.

Weekje Langeland

Een doublet bot met een erg grote schar.

Weekje Langeland

Als er meer stroming komt, wat ook veel vuil met zich meebrengt, besluiten we om te stoppen, John heeft 1 maatse meer dan ik en Stephan is er weer blij mee, zij hebben alleen maar mini gulletjes gevangen, dus stonden waarschijnlijk dieper! We besluiten nog even in Bagenkop in de haven te gaan kijken en wat boterhammen te gaan halen, want onze blikjes zijn bijna op en de vaatjes liggen nog niet koud omdat er geen plaats is in de koelkast. Bij huisje aangekomen, de zagers in het water weer gecontroleerd en wat blijkt, het lijkt wel gier en in de turf zijn ze nog goed.

Weekje Langeland

Gelukkig heb ik turf bij en we proberen te redden wat we kunnen, maar er zitten al veel dode bij en dan gaan ze snel! In de avond weer lekker gegeten en gedronken en een dvdtje erbij.

Weekje Langeland

Dag 3, maandagochtend blijken de golven weer te hoog te zijn en we spreken af met onze vrienden uit de Zuidwesthoek, om naar de kantstek van Johan Eurovisser te gaan.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Ziet er allemaal voortreffelijk uit, maar een gierende stroming, niet normaal meer, als je eenmaal hebt in geworpen, is het nog erger dan de waterweg, je lijn trekt met stotende top helemaal naar rechts en zit meteen vol met kilo’s groen en bijna niet meer binnen te krijgen! Zou dit altijd zo zijn, of ligt het aan de noordoosten wind? Hier worden we niet vrolijk van en we werpen allemaal welgeteld eenmaal in en daarna gaan we naar een volgende plek, Lejbolle, ook een leuke stek, alleen er blijkt erg weinig water te staan, maar er worden een aantal botten gevangen.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Als we met die mannen aan het babbelen zijn, blijkt het allemaal een beetje tegen te vallen voor hun, ze hadden er meer van verwacht, na alle mooie berichten op facebook, van Spodsbjerg, maar ze vergeten een ding, dat is dat je afhankelijk bent van het weer en dat het op facebook allemaal stuk voor stuk ervaren Denemarken gangers zijn en voor hun is het de eerste keer! Ondertussen bel ik met Stephan en de wind blijkt te zijn afgenomen aan de trailerhelling, dus huiswaarts en vol goede moed. Thuis is het inderdaad een strak zeetje, dus vlug lunchen en we zijn weer weg, deze maal met dieptemeter.

We beginnen op een meter of 8 te driften met aas, zagers, mesheften en gezouten leeglopers, het maakt niet uit, vele kleine gulletjes en af en toe een schol.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Dat zijn we al snel moe en we besluiten eerst op een meter of 14 a 15 te proberen, daar zijn ze iets groter de gulletjes, maar nog niet aan de maat, dus dan maar op 18 meter en nu probeer ik het met kunstaas, een geel/rode shad, met een rode twister als bijvanger. ik vang aan de lopende band gulletjes, net niet, net wel aan de maat, maar het is leuke sport en we maken een lange drift, ook John doet er een zelfde lijn aan en op een gegeven moment, vang ik mijn eerste mooie aan de bijvanger en John vangt er een aan de shad, bijna gelijktijdig.

 

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Gelijk de spot geprikt in mijn gps, als O22 en daar maken we een paar driften overheen en we vangen nog wat maatse gullen en dan is het weer klaar. Als de wind weer iets gaat toenemen, gaan we weer naar de kant. We zijn wat trots op onze eerste gullen en de mooie schollen.

Weekje Langeland

Onze vangst was vandaag, na een goede 2,5 uur vissen, 2 behoorlijke gullen en 5 van rond de 45cm en een hoop mooie schollen.

Stephan komt pas laat terug, bijna 8 uur op het water geweest, hun hebben best wel wat vis, maar vele kleintjes en op veel uren. In de avond behoorlijk afgepeigerd naar bed, om de volgende ochtend op tijd weg te kunnen, hij voorspeld weinig wind!

Dag 4, dinsdagochtend komen we om 4 uur uit bed, want het is al bijna licht en we gaan snel zonder ontbijt het water op. We gaan direct naar O22 en de eerste drift hebben we al prijs, we beginnen klein.

Weekje Langeland

Ze worden al snel wat groter.

 

Weekje Langeland

Weekje Langeland

John is helemaal in de wolken en zegt, hier doen we het nou voor! We vangen er een stuk of 7 leuke en dan is de beet er weer uit, dus we gaan nog even wat schollen pakken op de zagers.

Weekje Langeland

Na een uur of 3 besluiten we te gaan ontbijten. We zijn erg blij met het resultaat.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

De vis schoon gemaakt en gefileerd na een uitgebreid ontbijt en in de vriezer gedaan, nog even wat boodschappen gedaan en getankt en lekker in de zon genoten van een biertje en later in de middag weer het water opgegaan en dan is Stephan nog steeds niet terug.

We besluiten om op 14 meter te ankeren, voor wat schollen en mogelijk een gulletje. dit zou niet de middag van John worden, hij krijgt op een enkel visje na, niets gevangen en ik vang me het schompes, maar dat is bootvissen, doe je niets aan!

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Na 2 uurtjes keren we terug naar de kant en we hebben een 30 mooie schollen. We zijn nog juist terug voor Stephan, die ruim 9 uur op het water is verbleven, met ook leuk vis, als je de uren niet telt.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Om een uur of 8 krijg ik een sms, Biertje? Nou daar hebben John en ik wel zin in, dus onze wandelschoenen aan, wat lekkers in een tas en gaan met die banaan!

De vangsten en tactieken besproken, onder het genot van misschien iets teveel?

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Gezelligheid troef in Langeland
Toen alles op was zijn we maar naar huis gegaan, lekker slapen en morgen slapen we uit, slecht weer voorspeld!

Dag 5, woensdagochtend, erg slecht weer, wind en regen, laat wakker voor mijn doen, 8 uur, de rest slaapt nog, ik ben wonderbaarlijk fit!

Sommige van ons zullen er erger aan toe zijn, verwacht ik. Even met onze vrienden via sms overlegt en besloten om na het middageten naar Spodsbjerg te gaan kijken in de haven en naar de hengelsportzaak.

Weekje Langeland

Ook in Spodsbjerg blijkt er geen boot weg te kunnen, dus net als in Humble!

De hengelsportzaak was ik al meer geweest, de eigenaar en zijn vriendin zijn nog altijd even behulpzaam en klantvriendelijk. We krijgen ook te horen dat de wind in de avond gaat afnemen. Ik koop nog wat nieuw kunstaas en kleine jigkopjes en een nieuw fileermes, want mijn 2 van Fileren.nl, zijn zo bot als wat en we zijn beiden aan het slijpen geweest, maar kregen de punt niet meer scherp en die is het belangrijkst! Ook de anderen kopen allemaal wat en mijn maat John koopt een paar twisters, waarvan ik zeg, daar heb ik nog nooit iets op gevangen in Langeland. Maar wat zou ik daar de volgende dag spijt van krijgen!

Wij willen weer wat bier gaan kopen, maar onze vrienden zeggen dat hun nog genoeg hebben, dus mogen we er bij hen om komen, wat een vrienden!

Bij het huisje terug gekomen, gaan we lekker van de zon genieten, onder het genot van wat eten en een biertje en maar wachten tot de wind afneemt, maar om 7 uur is het eigenlijk nog niet te doen en Stephan en Roman gaan van de kant vissen, maar vangen niets en wij besluiten alles op morgen, donderdag te zetten, omdat het in de ochtend volgens Morton, de eigenaar van Haus und boat, goed te doen moet zijn.

Dag 6, Donderdagochtend om 04.30u loopt mijn wekker af en even later is iedereen wakker, maar wij zijn sneller klaar dan Stephan en Roman en Stephan heeft er geen problemen mee, als wij alvast het water opgaan en we krijgen een sms van onze vrienden, dat hun er ook binnen een half uur zijn. wij zijn na de boot te traileren, gelijk naar O22 gevaren en na 10 minuten maken wij onze eerste drift over de stek.

Weekje Langeland

Bingo! Gelijk alebei beet, ik van er een en John is in de wolken met een doublet 65ers aan de bijvangers die volgens mij niet goed waren, lol!

Weekje Langeland

 

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Zijn geluk is niet te beschrijven en we vangen er allebei nog eentje en besluiten een nieuwe drift te maken, dus een half mijltje terug gevaren en weer gaan met die banaan! Ongelooflijk, gelijk allebei weer beet, ik weer een enkele en John, het is gewoon onvoorstelbaar, een triplet, van 65cm!

Weekje Langeland

Dan gaat mijn telefoon af en het is Patrick en hij zegt dat hun motor stuk is en of we hen kunnen komen helpen en gelijktijdig krijg ik weer beet en moet vloeken en zeg tegen Patrick dat we eraan komen, als we de hengels eruit hebben, mijn hengel staat te bonken, maar al snel is er een af en rest er nog een 45er.

Gauw alles binnenboord en varen maar, het is balen, maar je vrienden laat je niet vallen, onder geen enkele omstandigheden!

Weekje Langeland

Na een 10 minuten zijn we bij hen en slepen we hen naar de kant, ik zie aan hun gezichten dat ze ook balen voor ons, maar dat was echt niet nodig, hun hadden hetzelfde gedaan.

Weekje Langeland

We komen stephan tegen, die zegt dat zijn accu van de auto plat was en de buurman hem in het water heeft gelaten en of ik hen over een paar uurtjes eruit kan halen na zijn telefoontje. Als we aan de kant zijn, kost het moeite door de oostenwind om de boten te traileren en john en ik hebben te weinig benzine om nog een keer terug te gaan, we nemen geen risico, maar gaan om 08.30u eerst om benzine bij morton!

Als de boten uit het water zijn, drinken we een bakje koffie en ze blijven zich maar schuldig voelen, anders hadden we de kist vol gehad, als hun nniet gebeld hadden, blijven ze maar zeggen. Dit hoort ook bij samen op vakantie gaan!

Boven op de kant hebben hun nog wat foto’s van ons gemaakt.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Wij zijn gauw de vis gaan fileren, wat nu erg goed ging, met het nieuwe fileermes. Lekker een stevig ontbijt en om 08.30u naar Morton en onze vrienden staan net met Morton bij hun motor en vertelt dat ze iets geraakt hebben met hun schroef en dat ze om 11u maar terug moeten komen, dan is de mechanicien er! Als wij benzine hebben, zitten we vanaf 9 uur op Stephan zijn telefoontje te wachten omdat we zelf ook willen gaan vissen en ik bel hem een paar keer, maar hij neemt niet op en ook mijn sms beantwoord hij niet, dus wij zijn behoorlijk geirriteerd, als hij zegt 2 uur is het ook 2 uur en geen ruim 5!

Om juist voor 11 belt Werner dat ze nog een extra vakantie hebben moeten betalen, het staartstuk is van binnen stuk en ze moeten 365€ betalen, balen! Maar vandaag hebben ze misschien geen boot meer, morgen krijgen ze gratis een boot in Bagenkop.

Om 11u krijg ik een sms van Stephan dat hij om 12u aan de kant is en ik sta er vanaf 12u en om 12.15u krijg ik een sms dat ze onderweg zijn en om 12.30u rijd ik ze eruit en snel zijn accu op mijn accu aangesloten om te starten en daarna zijn we weer de zee opgegaan.

We gaan weer direct naar onze plaats en het is weer gelijk prijs, maar nu zijn ze iets kleiner, tussen de 45 en 55 cm en we vangen er 8 op een korten tijd, gevolgt door vele ondermaatse.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Daarna gaan we weer fileren.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Het levert me al snel de naam Peter Kuijt op(Geintje).

We hebben met zijn 2 nog een gezellige avond en gaan om 21.30u de koffer in en dan is Stephan nog niet thuis van hun 2e sessie. Als wij op bed liggen, worden we weer wakker als ze thuiskomen, dit is niet erg leuk!

Dag 7, Vrijdagochtend loopt de wekker om 4 uur af, omdat er volgens Morton erg goed weer is voorspeld! Dus zo snel mogelijk weg, het traileren gaat vanzelf en na 5 minuten varen, zien we de golvem omslaan in grote witte schuimkoppen, maar we besluiten het toch te proberen en het lijkt erop of we verder gaan waar we gisteren gebleven waren, John vangt gelijk een 50+.

Weekje Langeland

Er volgen bij ons beiden nog een aantal ondermaatse of juist aan de maatse die we terug laten zwemmen en dan zien we regenwolken aankomen aan 3 kanten en we besluiten dat het vissen voor ons erop zit deze vakantie en we zijn ruim voor 8 uur weer aan de kant en zien dat dan Stephan ook weer weg is. Wij gaan eerst de ene gul schoonmaken en daarna lekker ontbijten en krijgen een sms van Werner dat Bagenkop een fiasco was, wat een tegenvaller voor die mannen, ik had ze zoveel meer gegund!

Daarna de boot poetsen en benzine en nevenkosten afrekenen bij Morton.

Wij gaan dan laat in de voormiddag de visspullen opruimen en het huis schoonmaken en Patrick komt nog langs om te praten over de vertrektijd die gepland staat op 2 uur, dat gaat dan 12.00u worden en later 21.00u.

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Weekje Langeland

Daarna zitten we nog na te genieten op ons terras.

Weekje Langeland

Ik mag een biertje drinken en John rijd de eerste uren, spreken we af. Om een uur of half 4 gaan we proberen te slapen en mij lukt dit best, tot Stephan en Roman thuis komen, zij weten niet dat we op bed liggen en praten erg luid, dus John is al gauw wakker en ik even later en dan gaat het 8 uur vertrekken worden. Om half 8 nemen we afscheid van Stephan en Ramon.

We wachten nog een tijdje tot de vrienden klaar zijn en vertrekken en na een voorspoedige reis met een aantal stops voor een pafke en een bakske leut, zijn we om 05.30u weer in de Wouwse plantage.

Conclusie: Was een superweek, met een supermaat, neuzen dezelfde kant op wat vissen betreft, John kwam soms langzaam opgang, maar de laatste 2 dagen heeft hij mij een poepke laten ruiken, niet normaal meer! Tussen ons was geen competitie, alles in een kist zoals het hoort, als je samen op een boot zit en niet over aantallen praten.  Alleen jammer dat de huiselijkheid  tussen ons 4 niet zo gezellig was, ieder ging zijn eigen gang en wij zijn niet zo voor dat Marathon vissen, sessies van 4 uur zijn voor ons maximaal, ook vakantie vieren is ons beleid! John en ik kwamen bijzonder overheen wat eten en drinken betreft, pas drinken na het vissen en de gehele week geen enkele keer geslapen overdag, een topvakantie!

En dan die mannen uit de Zuidwesthoek, wat een plezier hebben we gehad, ondanks hun tegenslag, maar ze geven niet op!

Met zulke vrienden ga ik graag nog eens op vakantie!

Met Stephan en Roman was ook leuk voor 1 keer.

Groetjes Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

28 reacties

 1. Kees Michielsen > juni 4, 2013

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Mooi verslag met mooie foto’s en leuke filmpjes!

  Klopt wel wat je schrijft, ook in Denemarken springt de vis niet vanzelf in de boot…
  Ik maak het in Spodsbjerg ook vaak mee dat mensen me aanspreken en dan vragen: Waar kan ik grote kabeljauwen vangen ik wil niet al te ver varen en ook niet vastzitten 🙂

  Ook je vakantiegezelschap is erg belangrijk! Jammer dat het met je huisgenoten niet klikte.
  Weer een ervaring rijker dus 🙂

  Momenteel zit ik zelf in Spodsbjerg met mijn vrouw en hebben er inmiddels 1 dag vissen op zitten en hebben een mooie klus grote schollen en 2 flinke gullen gevangen. Vandaag te veel wind maar wel lekker zonnig dus we vermaken ons wel.

  Ik heb 1,5 kilo zagers in een grote koelbox staan met een zuurstofpomp erop, elke dag twee verse koelelementen en elke dag ca 10 liter water verversen. Vorig jaar heb ik ze zo twee weken in top conditie gehouden, ook nu geen probleem. Zou het misschien kunnen zijn dat je teveel zagers in de bak hebt zitten?

  Na de vakantie neem ik contact met je op om een keer samen in Zeeland te gaan vissen!

  groeten,
  Kees.

 2. johan > juni 4, 2013

  Antwoord

  Wat een geweldig mooi verslag en super foto’s.
  Jullie hebben je echt ongans gevangen, en wat je zegt…..voorbereiding is erg belangrijk. de volgende keer ga ik graag weer n keer mee.

  Johan

 3. Alain Tulleneers > juni 4, 2013

  Antwoord

  Een mooi verslag van een prachtige visvakantie , en de foto’s maken het een subliem geheel.Alain

 4. Peter(Fishguppy) > juni 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Kees, zou best kunnen, wat de hoeveelheid zagers betreft, maar heb er altijd al problemen mee gehad, die van jou zien er op facebook in ieder geval voortreffelijk uit en je gebruik ook een ruimere koelbox? Maar volgens mij zijn die van jou kweekzagers?
  Zal volgende keer met minder zagers proberen in het water!
  Zeeland doen we!

  Dank je Johan en Alain.

  Groetjes peter

 5. Nico > juni 4, 2013

  Antwoord

  Hallo Peter wat een prachtige verslagen en ook met zoveel vis er op. In ieder geval zag ik dat jullie het enorm naar je zin heb gehad en met ook veel plezier. Ook Ik vond de
  filmpjes die je heb gemaakt mooi.

  Gr Nico.

 6. Peter(Fishguppy) > juni 4, 2013

  Antwoord

  Bedankt Nico,
  hopelijk kunnen we vrijdagavond ook zo’n leuk filmpje maken van jou?

  Groetjes peter

 7. ronny > juni 4, 2013

  Antwoord

  Mooi verslag Peter!
  Het zal inderdaad wel zo zijn dat de weersomstandigheden een grote invloed hebben op de vangsten hé.
  Maar jullie hebben toch nog leuk vis weten te vangen.
  Het kan altijd beter maar het kan ook veel slechter hé Peter, daarom noemen we het “vissen” en niet “vangen” (lol).
  Trouwens ook mooie filmpjes!
  Greets, Ronny

 8. cock > juni 4, 2013

  Antwoord

  Prachtig verslag Peter en krijg al de kriebels om ook een keer te gaan .

  visgroeten cock

 9. huib > juni 4, 2013

  Antwoord

  Peter,
  geweldig mooi verslag, en knappe vangsten!erg gezellig geweest zo te lezen en te zien 🙂
  grtn huib

 10. John > juni 4, 2013

  Antwoord

  Peter,

  Je hebt er weer een prachtig verslag van gemaakt! Had het niet beter kunnen verwoorden!
  Ik heb de hele week super genoten van de sfeer, het vissen, maar net zo veel van het eten wat jij de hele week op tafel toverde!

  Enige minpuntje was de domme pech van onze vrienden, hoop dat het de volgende keer beter af gaat! Ik zeg volgende keer omdat ik hoop dat we deze week nog eens een keer over kunnen doen samen met de mannen.

  Spreken snel weer eens af om samen te vissen en de hele vakantie nog eens gezellig door te nemen!

  Groeten en volgend jaar…Up to 103..

  John

 11. meunenmaaier > juni 4, 2013

  Antwoord

  Mooi verslag Peter!

  wederom weer genoten en jullie ook 😉

 12. Maup > juni 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooi en lekker lang verslag,heb het in twee delen moeten lezen.Je hebt er weer een stel nieuwe vrienden bij en een lekkere klus vis.

  Groetjes Maup.

 13. Peter(Fishguppy) > juni 4, 2013

  Antwoord

  Hoi Maup en anderen, bedankt!
  Ook deze vrienden, waren al veel langer vrienden.
  Maar we hebben inderdaad genoten!

  Groetjes peter

 14. leon > juni 5, 2013

  Antwoord

  Hoi,

  Mooi verhaal zeg ,leuk om te lezen!!
  Weet nog wel dat me pa ook altijd ergens daar ging maar toen was ikzelf nog een puppy…Zal nog eens vragen waar dat was, ergens eind half jaren 70.

  Groeten Leon

 15. Werner R. > juni 5, 2013

  Antwoord

  Hey Peter,

  Leuke foto’s! (hehe)

  Heb er achteraf geen spijt van ook al hebben we maar weinig visuren kunnen maken.
  Hoop volgend jaar het nog eens over te doen samen met jou en John, dat klikte goed maar jammer genoeg zaten we een eind van elkaar af en in verschillende huisjes..
  Ook weet ik wel dat wij hetzelfde zullen doen als jullie in de problemen komen op het water maar op dat moment was ik jullie toch heel dankbaar en nog steeds!

  Ook weer een goed voorbeeld als je met een aantal vrienden daar naar toe gaat je toch meer een gevoel van veiligheid hebt, want dat ontbrak er toch ook wel een beetje aan.

  Heb de rekening van 406 euro naar de verzekering opgestuurd maar nog niks van gehoord, we wachten af.

  Als je een leuk huisje gevonden hebt Peter stuur ons maar een mailtje he!

 16. Peter(fishguppy) > juni 5, 2013

  Antwoord

  Hoi Werner,
  bedankt voor je erg leuke reactie!
  Moeten we zeker eens doen volgend jaar!
  Groetjes peter

 17. jan > juni 6, 2013

  Antwoord

  ik heb je films gezien en mooi zijn ze als we vrijdag ook zo veel vangen ben ik ook blij met me broer erbij Nico gr jan

 18. Peter(Fishguppy) > juni 6, 2013

  Antwoord

  Hoi Jan,
  zal moeilijk zijn om dit te evenaren, maar hoop wel dat we leuk vangen, voor de Oosterschelde en dat we een gezellige nacht hebben!
  Tot morgen.
  Groetjes peter

 19. Werner R. > juni 6, 2013

  Antwoord

  Succes morgen manne, ben benieuwd!

  Groeten.

 20. johan Eurovisser > juni 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter, ook ik heb afgelopen Mei voor het eerst zagers in water gedaan, gewoon in ene koelbox met water uit de haven van spodsbjerg, en daar ene luchtpompje in, ik heb niet eens koelelementen gebruikt, de zagers hebben gewoon heel de week geleefd, wel regelmatig water verversen. ik had 2 kilo kweekzagers in het water gedaan. en had nog 3 kilo in de turf gelaten, beide gingen prima.

  leuk verslag Peter, en op de stek van mij, kan het inderdaad erg stromen, maar je kunt er ook leuk geep en Zeeforel vangen. zo in augustus ga ik weer voor een week.

 21. Peter(Fishguppy) > juni 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Johan,
  dank je voor je reactie!
  Denk zelf ook dat de zagers teveel geleden hadden in de auto en teveel in een kleine koelbox gedaan, hier houd ik ze probleemloos 4 weken goed in het water!
  Maar er is natuurlijk ook verschil tussen kweek en steekzagers en ik houd het erop, dat kweekzagers beter tegen een lager zout gehalte kunnen, dan steekzagers, had namelijk steeds dezelfde problemen in 2004 t/m 2007.

  Augustus is de beste tijd op Langeland, maar dat wist je zelf ook al wel, want je wordt natuurlijk zelf ook al een ervaren rot in het vak!

  Groetjes peter

 22. Pat > juni 7, 2013

  Antwoord

  Leuk verslag Peet,al met al toch een leuke week gehad.En zeker voor herhaling vatbaar.
  Alleen dan hopelijk wat meer visuren.
  Grzz Patrick.

 23. Peter(Fishguppy) > juni 7, 2013

  Antwoord

  Hoi Patrick, herhalen we zekers, maar dan wel in het zelfde huis, veel gezelliger met jullie!
  In Spodsbjerg of Humble, mij maakt het niet zoveel uit!
  We hebben Kees, voor de stekinfo!

  Groetjes peter

 24. Frank > juni 9, 2013

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Mooi verhaal Peter,jammer van Stefan en zen maat,samen uit samen thuis,maar zo kennen we er nog eentje weet je we nog in 2006.
  Ik krijg een beetje heimwee naar de trips die we vroeger gemaakt hebben,veel leute gehad en lekker gevist toen.
  Ik weet precies hoe John zich gevoeld heeft die week.Hij zal `s morgens ook wel koppijn gehad hebben zeker,maar met een goede vismaat is dat snel over.
  Jammer van de wind anders hadden jullie wel meer vis gevangen.
  Groetjes Frank

 25. Paul (plekje4) > juni 21, 2013

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Mooi verslag, heeft mij doen besluiten om het wederom het een keertje te proberen daar.
  Laatste keer was ergens in 2009, slechte ervaring, heel veel wind en nog eens wind.
  Wat is nu de beste tijd om daar naar toe te gaan?
  Huur je de boot dan pw of pd?
  Welke route hebben jullie gereden?
  En heb je nog tips voor vistekken of andere tips die van belang kunnen zijn?

  Groet,

  Paul

 26. Peter(Fishguppy) > juni 21, 2013

  Antwoord

  Hoi Paul.
  Hoogzomer is in Langeland de beste periode om grotere Kabeljauw te vangen, maar Mei en Juni zijn ook top, al heb je dan vaker wat meer wind.
  Stuur me een mail, met al je vragen, als je wilt?

  Groetjes peter

 27. eric > juli 4, 2013

  Antwoord

  word er veel kabeljauw gevangen de afgelopen weken?

 28. Peter(Fishguppy) > juli 5, 2013

  Antwoord

  In Langeland worden altijd veel of héél veel Kabeljauwen gevangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *