Home Gastvissers Jack, vissen aan ‘t Scheur

Jack, vissen aan ‘t Scheur

Advertenties

Hoi Sportvisser,

 

Zoals reeds aangekondigd, gisteren weer richting ‘t scheur getogen.

 

Initieel was mijn bedoeling het een keer op een andere stek nabij Maassluis te proberen.

Toen ik echter even ging kijken langs de dijk werd me al snel duidelijk dat er teveel wind schuin op kop stond om er een aangename middag / avond van te maken. Stek trouwens ook weer van Peter verkregen, waarvoor mijn dank.

 

Enfin, terug richting Vlaardingen dus.

Op het parkinkje gekomen werd ik meteen begroet door een ietwat groezelige oudere man. Ook een Belg, aan het dialect te horen afkomstig uit de Kempen. Hij vertelde me dat het bij Maassluis beter was voor de wijting maar dat hij hier altijd zulke mooie botten ving,… rare jongens die Belgen of zou het toch iets met de Kempen te maken hebben. Ik vroeg de brave ziel of hij mijn bot hebben wou, hij stemde gretig in op mijn voorstel.

 

Naar de stek,… ik had geen zin om naast de praatzieke bottenliefhebber de avond door te brengen en besloot helemaal naar achteren te wandelen. Hier had ik zelf nog niet gevist maar al wel enkele broeders in Petrus zien zitten.

Ook hier weer een perfect te vissen ondergrond waarin ik slechts 1 keer vastliep gedurende de avond.

 

Ik opende met een grote bot, ongeveer uur voor 2 voor hoogwater meldde deze zich.

Bij regelmaat actie op de toppen, de eerste uren bijna uitsluitend bot, soms in triplet.

 

Leuk maar niet helemaal wat ik op hoopte,…

Een uurtje rond hoog, zowel in de vloed als in het eerste ebje, stroomde het eigenlijk te fel om fatsoenlijk te kunnen vissen, ook geen erg, tijd voor een boterhammetje en een peuk.

 

De volgende drie uur afgaand ging het geweldig, best wat klein gepruttel in de vorm van steenbolk, wijting en bot maar het aantal mooie vissen in de emmer tikte flink aan.

Rond 21 u. waren mijn pieren opgevist, er kwam trouwens ook steeds meer wind opzetten, waardoor ik dat voor 1 keer niet erg vond.

 

De eindbalans, een grote bot of 10, 6wijtingen 30 + en een tongetje, geen lap deze keer maar een mooie maatse.

Toen ik zo goed als ingepakt was kreeg ik in de gaten dat ik, daar waar zonet nog de botvreter zat, geen lichtje meer bespeuren kon,… het zou toch niet,…

Wat dacht je, was die kerel verdwenen,… ik dood niet voor niets dus zal er de komende weken ( of maanden afhankelijk van de behaalde kookresultaten ) bot op het menu staan.

 

Ik sta open voor alle menu/bereidings suggesties 🙂

 

Misschien nog het vermelden waard,… 1 wijting met 37cm. ‘k weet eigenlijk niet of ik er al een grotere ving. In alle geval een wijting met Gul allures.

 

Groetjes,

Jack Peelman

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

15 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > november 9, 2021

  Antwoord

  Ha Jack, net zoals bij iedereen, die in deze dagen gaat vissen, een fantastisch resultaat en een meer dan mooi geschreven bericht!
  Wat de wijting van 37 betreft, had ik er zelf al een van 37,5 cm.
  Ik maak steevast van verse wijting, gewoon in zijn geheel een gebakken visje, zalig en snel klaar, met het nodige zout en peper of viskruiden naar behoefte.
  Komen ze uit de vriezer, maak ik er altijd lekkerbekken van in een wokje met olie en gedoopt in een beslag van visbakmeel/donker bier en de nodige viskruiden, maar daar zal jij waarschijnlijk zelf ook wel een recept voor hebben.
  Ik vind persoonlijk, dat een wijting uit de vriezer, niet erg smakelijk meer is als een gewoon in de pan gebakken visje, maar smaken verschillen, gelukkig!

  Groetjes Peter

 2. ies > november 9, 2021

  Antwoord

  hallo Jack wederom een mooi verslag van jou hand, jammer dat het weer niet echt meewerkte, maar maatse Tong en wijting is niet te versmaden, Tja heb Gino al verteld dat bot fileetjes op indo wijze ui, knoflook, sambal en ketjap marinade ook heerlijk zijn, maar denk dat je ook zachtere recepten van Jack en Henry kunt krijgen.
  Succes bij je volgende sessie.
  Groetes Ies

 3. Henry > november 9, 2021

  Antwoord

  Beste Jack,
  Een leuk verslag van je belevenis aan het scheur. Op deze stek zwemmen waarschijnlijk nogal wat botten om de doodeenvoudige reden dat wij daar de laatste tijd niet meer gezeten hebben. De belgen proberen ook op z’n Engels te eten en daar is het niet Fisch and Chips maar Bot met friet, vandaar !!Toch leuk gevist daar helemaal aan het eind, vroeger mocht je tot daar met de auto. Winting van 37 begint al aardig op ‘n kleine gul te lijken en is uitermate geschikt om er een overheerlijke lekkerbek van te maken. Peter heeft je al een perfect recept gegeven, maar…….met wat Brabantse kookkunst kun je ook van Bot een lekker maaltje maken, veel plezier en succes aan het fornuis en daarna natuurlijk, SMAKELIJK ETEN !!!!
  Groetjes, Henry

 4. Gino > november 9, 2021

  Antwoord

  Hoi Jack,

  Weer een mooi resultaat toch?
  Jammer dat de beoogde stek in de wind lag… maar de WW heeft genoeg stekken om uit de wind te zitten jammer van de afstanden soms!!
  Leuk verslag weeral met de foto’s… die Belgen zijn niet te vertrouwen man, haha.
  Een recept voor bot heb ik helaas niet maar met de nodige kruiding smaakt alles.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 5. Leen > november 9, 2021

  Antwoord

  Hoi Jack
  Leuk verslag en ook aardig wat gevangen
  Donderdag ga ik ook naar het scheur
  Hopelijk met dezelfde aantallen vis als jou
  (Maar dan zonder bot😉)
  Laat wel weten hoe het afloopt
  Groetjes,leen

 6. JEFF > november 9, 2021

  Antwoord

  Hé jack,

  Je hebt weer een geweldige dag gehad niet!? Met een emmer vol vis, jammer van de bot hahahaha
  Tja het kan toch niet dat die gasten die ze voor ons weg vangen ( wel veel en veel te weinig overigens!!!) Totaal geen smaak hebben!? Ze nemen bot en tong mee dus proeven het verschil ook, wie weet zijn wij het wel die de smaak pupillen missen….?
  Ik ben niet zo’n vis eter maar begin bijna te twijfelen om ze ook eens mee te nemen. Wie weet een mooi giletje trekken en een blokje vette vis inrollen en dan in de oven? Nee gekkigheid ik begin er niet aan haha
  Toch heb je gewoon leuk kunnen vissen en bent er uitgeweest heerlijk toch!?
  Ik ben al weer benieuwd naar je volgende sessie!

  Vangse, jeff

 7. Peter(fishguppy) > november 9, 2021

  Antwoord

  Ik denk dat je met de nodige kruiden erop, zodat je de bot niet meer proeft, er gerust een lekkernij van kan maken en eigenlijk kan ik onze 2 Brabantse vrienden best begrijpen, als je er 3 tot 400 km voor moet rijden en een werkelijke tijdsmarathon van huis bent inclusief het steken van het aas en het verzorgen en niet zo vaak kunt gaan vissen, als de mensen die dichterbij het water wonen, dat je dan niet zo nauw kijkt met wat je vangt en eet, omdat je ook niet zoveel keuze hebt,als de mensen die vaker vissen, ik lust echt geen bot, maar dit komt ook omdat ik altijd keuze genoeg heb in mijn vriezer. Jack en Henry, gewoon lekker van genieten en laat ons maar meegenieten van jullie altijd leuke visavonturen!
  Gr Peter

 8. Jack Peelman > november 9, 2021

  Antwoord

  Inderdaad, ieder zijn meug he.

  Ikzelf ben niet gek van Zeebaars, een tijdlang heb ik het graag gegeten maar dan in een ovenschotel of en papillot. Nu onze kinderen graag vis mee eten wil ik onze gerechten ook zoveel mogelijk kid proof houden. Helaas betekend dat gebakken of gefrituurde vis,…
  En dan vind ik Zeebaars te droog en te vezelig .

  Ik ben er zeker van dat we vroeger gewoon bot aten, mijn jeugd beleefde ik tijdens de vakanties en weekend op St. Annaland. Mijn vader had daar zijn bootje en we visten elk weekend. Zeker weten dat de botten die wij vingen gewoon de pan ingingen samen met de vlaaien van schollen die je destijds ving rond Tholen.

  Ik ga’t proberen in alle geval.

  Groetjes,
  Jack

 9. Eldert > november 9, 2021

  Antwoord

  Ha Jack
  Toch fijn dat er weer een botvisser bij is . Trek die Waterweg maar leeg hoor. Dan doen wij de rest wel . Wat vis eten betreft gaat mijn voorkeur toch nog steeds uit naar een gebakken tongetje hoor. Of de kibbeling van Dennis , daar zou je je vingers bij opeten . Maar goed , bij jou voorlopig bot op het menu. Laat ze smaken .
  Groet Eldert

 10. Jack jozen > november 9, 2021

  Antwoord

  Hallo Jack .
  Ja Jack die stek kennen we wel daar was ook onze eerste kennismaking met Peter en dat begon met een hele hoop bot is al weer een tijdje geleden dat we daar geweest zijn.Ik heb al een paar keer een recept geplaatst zoek maar eens in het archief de basis bot file rijst en kerrie heel lekker ,maar je laat er toch nog wel een paar voor ons (Henry en Jack)over he.
  Veul groetjes Jack.

  .

 11. Gino > november 10, 2021

  Antwoord

  Hey Jack,

  ik weet wel een adresje voor die zeebaars hoor en niet te ver van Zandvliet ,hehe !

  grtjs Gino

 12. Nico > november 10, 2021

  Antwoord

  Hey Jack. Peter en Jeff Stefan Eldert Gino en Jack. Ik wil nu even mee delen dat ik nu op een vangstbericht was schrijf ben net uit me bed. Man die harde verkoudheid heb er bij mij goed ingehakt.Maar voor alle schrijvers jullie hebben zoals gewoonlijk weer prachtige verslagen ingezonden. En ook meer met zeer mooie foto’s er bij om van te genieten. Hopelijk kom ik ook nog op de bestemming ja waterkant want daar is het nu om te doen. En vooral om een maaltje vis naar huis mee te nemen en dus goede vangsten alvast toegewenst. Hoop in ieder geval dat die nooit meer terug kom blijf gezond en vis je.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 13. Eldert > november 10, 2021

  Antwoord

  Ha Nico
  Doe voorzichtig he . Eerst goed uitzieken voor dat je de vis gaat opzoeken hoor. Ben blij weer wat van je te horen . Ik maakte me al een beetje ongerust. Beterschap nog verder.
  Groet Eldert

 14. Stefan > november 10, 2021

  Antwoord

  Hey Jack, lekker bezig geweest daar aan het scheur, mooi wat panvissen gevangen, niet verkeerd. Er zwemmen nu echt meer mooie wijtingen als voorgaande 2 jaar, althans in mijn beleving. Prachtige visserij, wel druk, maar erg leuk.
  Je hebt er ook weer een mooi verslag van gemaakt!
  Alvast suc6 de volgende keer!
  Groeten, Stefan

 15. hugo > november 11, 2021

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Wederom een leuk verslag van je visserij aan waterweg. Toch weer de nodige vis gevangen spijtig dat de bot weer overvloedig aanwezig was. Het formaat van 37cm van sommige wijtingen die vang je zelden aan de kust vanaf de kant. Mijn favoriete vis blijft de zeebaars zowel in de pan gebakken met verse boter als in een papillot(met verse kruiden, peper en zout, een paar schijfjes citroen en een scheut witte wijn) mmm, maar ieder zijn ding natuurlijk, Veel succes bij je volgende trip.

  Grtz. Hugo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *