Home Bootvis verslagen Eldert en Martijn, bootvisserij Oosterschelde

Eldert en Martijn, bootvisserij Oosterschelde

Advertenties

Ha Fishguppyers

 

Eindelijk , eindelijk is ook voor mij het winterseizoen, wat betreft vissen , voorbij. Precies vier maanden geleden was het dat ik  mn hengels heb uitgelaten  . De plannen  om samen met Martijn  de Oosterschelde  wat leeg  te vissen , waren al een poosje geleden  gesmeed . Eerst zouden we twee weken geleden zijn gegaan maar toen was het zo Siberisch koud dat we dat maar niet hebben gedaan. Een mooiweervisser moet natuurlijk  wel mooi weer hebben he om te gaan vissen anders klopt het niet . En dat gaven ze ook op , 18 graden met windkracht 2. Wat willen we nog meer? Alleen die noord,  noordoosten  wind he, die zat me niet echt lekker . Maar ja.Van de week Dixhoorn  gebeld voor aas wat geen probleem  was, de bakker op Kruiningen gebeld hoe laat ik daar terecht zou kunnen….. half 7 zou geen probleem  zijn, dus alle ingrediënten voor een geslaagde dag waren aanwezig. Met Martijn  afgesproken  dat ik rond 7.00 uur bij hem zou zijn.

Aas opgehaald en toen naar de haven  van Yerseke.  Wat lag daar een mooie boot op me te wachten.

Vorig  jaar , net na dat ik met Martijn  ben meegeweest liet hij me al weten dat hij wat anders op het oog had. En ja hoor, nu snap ik ook gelijk dat hij zei dat ik gewoon mijn grote viskoffer kon meenemen ipv dat aangepaste ding van vorig jaar. Deze boot was een stuk ruimer   .

En toen de Oosterschelde  op .

Martijn had het plan om naar de O14 te gaan . Daar is altijd wel een visje te vangen volgens hem. Dus wij daar naar toe , eerst even op t gemakje  maar toch ook even vol gas. Wauw, wat een boot man, 20 minuten dacht ik en we waren er al .

De lijnen gevuld met zagers en pieren overboord en nu maar wachten op de dingen die komen gaan. Nou,  dat duurde niet lang of de eerste scharren lagen in de boot. Enkelingen, duootjes , triootjes,  het ging helemaal naar wens.

Alleen de maat mocht wel iets groter. Het merendeel zat zo rond de 23 cm. Op een gegeven moment wilde Martijn  wel eens iets anders dan schar en nam hij de gok  op een zeebaars. Grof geschut,  Grote haken met grof aas en kijken of dat ging lukken. Voor het geval dat , had hij het schepnet maar vast erbij gepakt en een zwemvest omgedaan , want je weet nooit hoe sterk die beesten zijn ( helaas hebben we geen baars gezien). Heel de dag lekker schar gevangen , met uitzondering van een uurtje kentering tij  .

Rond 16.00 uur vonden we het wel welletjes en zijn we op t gemakje gaan opruimen. Nog even samen een gele rakker genuttigd en toen weer naar de haven terug.

Een prachtige dag heb ik weer achter de rug met mijn ouwe vismaatje . Prachtig weer, leuke vangst  , heleboel lol , Zeeuwse bolussen…. alles bij elkaar een heleboel vitamientjes.

Martijn , ook langs  deze weg nogmaals heel veel dank voor deze onvergetelijke dag.  Hopelijk weer snel een volgende.

 

Met visvriendelijke  groet,

Eldert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Fishguppy > april 17, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert en Martijn, weer een fantastisch mooie dag beleeft op een fantastisch mooi viswater en op de foto’s is duidelijk te zien hoe jullie er van genieten!
  Een Arvor is denk ik de natte droom van iedere bootvisser en dat moet genieten zijn geweest!

  Eldert, hopelijk probeer je een volgende maal zelf je verslag te plaatsen, hoef je alleen even een mail te sturen dat ik het mag goedkeuren, zoals je kan zien doet bijna iedereen het al zelf en lukt het je niet, komen we er samen aan uit, zeker te weten!

  Groetjes Peter

 2. Nico > april 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert en Martijn. Een heel leuk verslag gemaakt en met mooie foto’s er bij.. En ook weer eens te lezen dat er toch weer vis wordt gevangen op de Oosterschelde. Omdat er helemaal geen verslagen van komen
  en nu weten de vissers hoe het is gegaan daar. Toch alle twee vissen gevangen voor de pan ook niet verkeerd. Voor de volgende trip succes weer toegewenst alvast.

  Groetjes de Zeehondentemmer.

 3. Stefan Groenheide > april 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert en Martijn, wat een heerlijke dag hebben jullie samen achter de rug, mooie vangsten van hongerige scharren. Hopelijk hebben jullie je je goed ingesmeerd, aan het water en in de zon ben je zo verbrand! Lekker een pintje erbij, klinkt bekend!
  Wordt tijd dat mijn maat ook een boot aanschaft, hahaha!
  Groeten, Stefan

 4. ies > april 17, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert en Martijn
  Dat ziet er weer top uit, heerlijk genieten van het mooie weer, rammelende toppen en vis in de boot. Dat op een vlak zeetje. Dat de zeebaars niet gelukt is, ligt zeker niet aan het zwemvest en schepnet want het is duidelijk te zien dat jullie kosten nog moeite hebben bespaard om het crème de la crème aan boord te halen. Voor de volgende sessie uiteraard de zelfde omstandigheden met misschien iets grotere vis en zeebaars toegewenst.
  Groetjes Ies

 5. Gino > april 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert en Martin,

  Mooi verslag en foto’s van jullie prachtige dag op het water.
  De mooie vangsten waren ook goed te noemen en dan die boot is ook niet verkeerd!
  Het genot druipt ervan af bij het zien van de foto’s, de zon erbij en het gele goud, vis wat wil je nog meer hé?
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 6. Jack Jozen > april 17, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert en Martin.
  Ja op zo,n boot en zulk weer das genieten he Henry en Ik hebben het ook al een paar keer mee mogen maken met peter en dan heb je wel een prachtige dag . En als ik de mooie foto,s hadden jullie ook nog een mooi panneke vis en dan eindigen met zo,n gele rakker dat is zeker iets om weer te herhalen.
  Heel veul groetjes Jack.

 7. hugo > april 17, 2022

  Antwoord

  Hallo Eldert & Martijn,

  Weer een warm zonnetje om te gaan vissen op het water, wat moet een mens nog meer hebben Eldert! Toch lekker wat schar gevangen dan kan de dag niet meer stuk toch! Wat een mooie boot heeft je maat zich aangeschaft zeg, Plaats genoeg om te vissen en een lekker biertje te verorberen…om op kracht te komen hé. Mooi verslag van gemaakt en leuke foto’s aan toegevoegd top man. Succes bij je volgende trip.

  Grts Hugo

 8. Henry > april 17, 2022

  Antwoord

  Hey Eldert en Martijn,
  Een prima temperatuur, een matig briesje en een prachtige boot, dan kan er eigenlijk al niet veel meer mis gaan. Met regelmaat rammels op de to, ook al zijn de scharren aan de kleine kant is gewoon genieten toch.
  Een prachtige foto van Martijn in z’n reddingsvest laat zien dat er genoeg humor aan boord was.
  Uiteraard wens ik jullie bij de volgende visserij wel een paar maaltjes vis van wat groter formaat.
  Groetjes, Henry

 9. Martijn Boone > april 17, 2022

  Antwoord

  Mooi vangstbericht Eldert! Prachtig! Daar heb je je best weer op gedaan zie ik! Was een top dag, niet zo zeer om grote getallen grote vis, maar dat hoeft helemaal niet om een geslaagde dag te hebben! Qua vangsten word het nu alleen maar beter, met de top over ongeveer een maand. Daarna word het weer steeds minder maarja wat maakt het uit…. we hebben een geweldige dag gehad, lekker visje gevangen, veel gelachen, een rode kop gekregen, lekker biertjes genuttigd, het was uitstekend!!!!! Dit soort dagen wil ik meer… Topper!!!!

 10. Eldert > april 18, 2022

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt voor de leuke reacties.
  Peter, ik zal het filmpje met de instructies er bij zoeken want ik zou het zo niet weten hoe of wat . En aangezien ik van plan ben om nu heel wat sneller naar de waterkant te gaan , moet ik dat wel op tijd opzoeken. Ik ga m’n best doen iig.
  Martijn, zoals je zegt …. veel vis daar gaat het niet om . Veel plezier is belangrijker. En die Zeeuwse vitamines , dat is zooooo veel waard voor mij.
  Groet Eldert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *