Home Gastvissers Taart en Haai

Taart en Haai

Advertenties


Taart en haai

Gisteravond werd er tot mijn verrassing een prachtige taart bij mij thuis gebracht. Het gebeurt niet vaak dat je zoiets overkomt. De taart was afkomstig van Peter Schuurbiers, eigenaar van een Website over zeevissen, Fishguppy

De tekst op de taart liet niets te raden over. Blijkbaar worden mijn “verhaaltjes” over het vissen en de dinsdagploeg op prijs gesteld en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen. Bedankt, Peter!

Taart en Haai

Nu ik toch weer aan het schrijven ben: weten jullie dat er een ruwe haai (tope) is gevangen op de Oosterschelde? Een tijdje geleden kwam er een melding van een ruwe haai bij de weervisserij, in het oosten van de Oosterschelde. Die haai was zo’n 1.70, maar enkele weken geleden kwam er een nieuwe melding. Er was een ruwe haai gevangen bij de Vondelingenplaat van 20 kg en 1.80 meter. Van de eerste haai staat er een filmpje op You-tupe.

Gladde haaitjes en gestippelde gladde haaitjes zijn er best al veel. Maar die hebben geen tanden…………. Die ruwe haai wel. En dan te bedenken dat die ruwe haai toch ook de Oosterscheldekering moet hebben gepasseerd. Zou Zeeland in de toekomst het gebied worden van de vangst van haai? Iemand stuurde mij een foto van de haai.

Taart en Haai

Helaas in –diepgevroren- toestand. En dat is meteen een oproep van mij: Weeg de haai, meet de haai, beschik je over een tang met merkjes, merk hem dan a.u.b., maar……laat hem/haar dan weer zwemmen.

En wil je zelf eens op de haai vissen? Meld je dan aan voor de haaiendagen op 22,23 en 24 augustus a.s. Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland nodigen iedereen uit om dit zelf eens te proberen en dat voor een laag opstapbedrag. En natuurlijk hopen zij, dat er die dagen heel veel haaien zijn te merken.

Gisteravond hebben wij thuis een hapje genomen van de taart. Lekker!!!! Dus de foto is uniek geworden…………………………………….

Kamperland, 10-7-2012/Ben Biondina

 

P.s. Ik dien hierbij wel de vermelding te doen, dat deze schitterende taart is geschonken en persoonlijk bezorgt, door een van onze geweldige sponsoren Richard van DeLeede Hypotheken verzekeringen op basis van dat al zijn bijna wekelijkse verslagen lezen als een goed boek!

Peter(Fishguppy)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 10, 2012

  Antwoord

  Ziet er weer goed uit Ben!
  Ook de taart is weer schitterend Richard!
  Allebei de Complimenten!

  Groetjes peter

 2. Peter(Fishguppy) > juli 10, 2012

  Antwoord

  Hoi Marc,
  zo ik het lees, gaat dit over het uitzetten van jonge Hondshaaitjes?

  Een ruwe haai is toch weer wat anders?

  Groetjes peter

 3. Marc > juli 10, 2012

  Antwoord

  Klopt Peter,maar ik vond het wel mooi dat dit gedaan word. En een hondshaaitje vangen is toch ook schitterend ?

 4. Nico > juli 20, 2012

  Antwoord

  Hoi Ben

  Heb je meer info over de vanger, vangstwijze van die tweede ruwe haai. Wel DOODjammer dat de haai het niet overleefd heeft. Ga zelf ook experimenteren op ruwe haai.
  Grtz
  Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *