Home Gastvissers Vissen aan Domburg, 2e PKC

Vissen aan Domburg, 2e PKC

Advertenties

2e wedstrijd Penn Korps Competitie

25 Juni was dan de 2e wedstrijd van de PKC met ons team. Deze wedstrijd werd gehouden aan Domburg. Ons team bestond uit Kees Schouten, Arjan Marijs, Dick Boone, Richard Boone en Joost de Dreu. Marco Marijs ging ook mee als controleur. Deze wedstrijd werd gevist met 34 teams met ieder 5 vissers dus in totaal 170 vissers. Om 08.00 uur was het verzamelen in Westkapelle waar onder het genot van een bakje koffie de plaatsen geloot werden. We loten plaats 2 wat betekende dat Arjan naar vak A plaats 2 moest, Kees naar B2 Dick naar C2 Richard naar D2 en Joost naar E2. Vak A was trouwens voor de ruimte verschoven naar het Aardappeldal, daar kwamen vooraf goede berichten van vangsten maar ook van veel vastzitten in de kleirand wat tot gevolg aftrekken had.

Vissen aan Domburg, 2e PKC

Vissen aan Domburg, 2e PKC

Vissen aan Domburg, 2e PKC

Rond 10.00 was daar het begin signaal en al heel snel bleek dat het een moeilijke visserij ging worden. Er stond haast geen branding (het was eigenlijk te mooi weer) dus het was zaak om onder het kantje kleine botjes te verleiden. Ook bleek dat de visserij heel plekkerig was, zo kon het zijn dat je buurman regelmatig een visje boven haalde terwijl je 20 meter verderop een bewegingsloze top had. Gelukkig kon ons team allemaal een visje te pakken krijgen wat meerdere teams niet lukten. Om 14.00 uur ging de toeter weer en kon de balans opgemaakt worden onder het genot van een flesje bier op het terras in Westkapelle.Arjan had 4 vissen weten te vangen, Kees helaas maar 1, Dick 6 visjes, Richard 4 stuks en Joost 5 visjes.

Vissen aan Domburg, 2e PKC

Vissen aan Domburg, 2e PKC Vissen aan Domburg, 2e PKC

We hoorden verschillende verhalen met aan de ene kant vissers die aantallen tussen de 15 en 20 visjes noemden maar ook dat in van E 11 vissers geen vis hadden kunnen vangen.

Tot de conclusie gekomen dat we het als team nog niet zo heel slecht hadden gedaan, al moesten we de uitslag nog afwachten natuurlijk. Zondag 26 juni was de uitslag bekend,

Vissen aan Domburg, 2e PKC

Arjan werd 13e in vak A en 63e overal

Kees 29e in vak B en 138e overal

Dick 12e in vak C en 57e overal

Richard 20e in vak D en 96e overal

Joost 5e in vak E en 24e overal.

Alles bij elkaar opgeteld kwamen we met het team op een nette 12e plaats van de 34 teams. Vele topteams lieten het deze wedstrijd liggen. Voor ons team was het een mooie wedstrijd en kijken we vol goede moed uit naar de volgende wedstrijd die gehouden zal worden aan Groote Keeten in Noord-Holland.

Met vriendelijke groet,

Joost de Dreu

Team WSV Reimerswaal / Hengelsportvanderpoel

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 30, 2016

  Antwoord

  Hey Joost,
  als nog het verslag gehad, beter laat dan nooit, of niet?
  Mooie wedstrijd en een goed resultaat, op naar nog beter!

  Groetjes Peter

 2. jack > juni 30, 2016

  Antwoord

  Hoi Joost nog niet zo slecht 12de van de 34 dan zit je ruim aan de goede kant een duidelijk verslag met mooie foto,s volgende keer top 5 he groetjes jack.

 3. Nico > juni 30, 2016

  Antwoord

  Hallo Joost. Proficiat met het gehele team met de 12 plaats niet verkeerd. Ook leuke foto’s gemaakt en leuk verslag van je vis sessie.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. joost > juni 30, 2016

  Antwoord

  hoi allemaal,
  dank voor jullie reactie’s. dit was voor ons de 2e wedstrijd in deze competitie waar de top van nederland in mee vist. na onze debuut wedstrijd die we op de 29e plaats afsloten zijn we dan ook zeer tevreden met een 12e plaats.
  gr. joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *