Home Bootvis verslagen Eldert, met Martijn, vissen op de Oosterschelde

Eldert, met Martijn, vissen op de Oosterschelde

Advertenties

Beste Fishguppyers

 

Deze keer weer eens een  verslagje  van mij.

Inmiddels al heel wat jaartjes geleden had ik een vismaat met de naam Martijn Boone . Ik mocht regelmatig met hem mee op zijn boot om de Oosterschelde wat leger te trekken. En ik kan me niet herinneren  dat we het hebben meegemaakt dat we het niet gezellig hebben gehad .  Maar ja , toen leerde ik een lieve vrouw kennen en dan heb je ineens heel wat minder tijd om te vissen is mijn ervaring . Maar goed, samen met Martijn nog eens op scharrenjacht staat al heel lang in de planning. Vorig jaar kon het niet doorgaan en nu zouden we eerst vorige week gaan maar vanwege het slechte weer wat ze toen op hadden gegeven kon dat ook niet doorgaan. Toen toch maar voor vandaag gepland. Maar ja, voorspelling is in de middag regen . En als er nu iets is waar Martijn  een verschrikkelijke  hekel aan heeft , en dat was vroeger ook al zo, dan is het wel vissen in de regen. Dus hadden we afgesproken  om vroeg te gaan en dan weer op tijd te stoppen. Zodoende was het 5.15 uur dat ik uit Gouda  weg reed zodat ik rond 6.30 uur bij Martijn zou zijn. Toen eerst even naar Dixhoorn  om aas  te halen en rond 7 uur waren we bij de boot.

Martijn was al gelijk helemaal verrast toen hij mijn viskoffer zag. Dat grote ding heeft hij al wat keertjes verwenst.  Maar pas zag ik op het werk een leuk koffertje in de afvalcontainer  liggen en toen had ik zoiets van als daar 2 molens in passen is dat een leuk ding voor op de boot .

Voor de rest hoef je toch niet zoveel bij je te hebben. En laat daar nou net 2 molens in kunnen. Een paar onderlijnen en wat lood er bij , wat kleinigheidjes  en klaar is El. En Martijn blij.

 

Maar goed , we zouden wat scharren uit de Oosterschelde  halen en we gingen richting Goese Sas  .

Daar moest het gaan gebeuren.  Nou , om een lang verhaal wat korter te maken……. dat duurde niet lang voor dat de eerste schar binnen boord lag. En wat voor een. Een hele mooie voor Martijn . Dat was er een die stond volgens mij op de lijst van  monumentenzorg . Dik 30 cm.

En wat nou heel typisch was vandaag , de grote scharren zaten aan de kant van de boot waar Martijn  vistte en aan mijn kant zaten de kleine. Bij mij is de minimum maat voor schar 25 cm. Zijn ze kleiner dan gaan ze retour. Maar goed , martijn ving grote en kleine en ikzelf voornamelijk kleine en heel af en toe een iets grotere.

Grote botten zaten er ook en zelfs een scholletje kwam er boven . O ja , ook wel vermeldenswaard …. mijn plan was om in Zeeland eerst langs de bakker te gaan om broodjes en bolussen maar door corona was de winkel dicht. Dus ik had eigenlijk iets te weinig te eten . Gelukkig had Martijn bolussen mee genomen. Maar ja , eten is toch wel belangrijk voor mij . Dus ja , dan maar een broodje schar , maar dan zonder brood. Lekker of niet, daar laat ik me niet over uit.

 

Rond 1uur ging de boot aan het draaien en viel de stroom er uit en hadden we zoiets van stoppen. De regen was in aantocht en zo konden we mooi op tijd thuis zijn.

Toen we in de  haven kwamen ging het regenen.  Dus netjes precies  op tijd gestopt. Al met al heb ik  weer een ouderwets gezellig dagje achter de rug met mijn ouwe vismaatje van vroeger.  De afspraak gemaakt om dit toch weer vaker te gaan doen en we gaan daar niet weer zolang mee wachten. Misschien op de zeebaars of een avondje op de tong? We gaan het beleven en fishguppyers  mogen het ook dan weer lezen.

Martijn , ook via deze site, nogmaals hartelijk  dank voor deze prachtige dag en hopelijk tot gauw.

Met visvriendelijke  groeten , Eldert

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

13 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert, ouwe mazzelaar, dat is het he?
  Weet er alles van, met een eigen bootje het zilte sop op en jij mag gewoon mee, top man!
  Ja, de schipper vangt vaak het best, hij ankert ook he en het blijft bootvissen aan de ene zijde feest en de andere zijde een stuk minder feest.
  Oh ja Eldert, die ene staande foto, jammer man, echt een mooie foto, maar zoals je misschien al wist, plaats ik al een hele tijd geen staande foto’s meer.

  Groetjes Peter

 2. Nico > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert. Wat leuk dat je nu met een bootje weg ben geweest in plaats van de kant. Toch een maaltje vis gevangen voor de pan. Hier een leuk verslag met foto’s ingestuurd maakt het dan helemaal compleet. De volgende keer succes weer toegewenst.

  Groetjes De Zeehondetemmer.

 3. Gino > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Had jullie verhaal al gelezen ergens anders…
  Mooi dat je mee kan met de boot van een visvriend al is het nu voor jou een einde rijden naar zeeland👍
  Mooie vangst toch nog op de Oosterschelde niet dan?
  Zonder eten ik mag er niet aan denken…
  Hopelijk tot eens bij de waterweg wie weet hé.
  Succes nog verder.

  Grtjs Gino

 4. Jack Jozen > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert .
  Vroeger heb ik ook veel op die manier gevist op de Oosterschelde toen zat er nog volop vis dat is wel wat minder geworden wij gingen altijd te water bij de trailer helling op de Schelphoek daar zat je gelijk in de diepe geul maar het is wel een heel andere manier van vissen als van het kantje maar je bent er toch mooi er op uit geweest dat nemen ze niet meer af de foto,s zijn ook mooi gelukt op naar de volgende trip. Heel veul groetjes Jack.

 5. ies > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hallo Eldert,
  Mooi verhaal weer, ik had uit de nieuwsberichten begrepen dat de Oosterschelde redelijk dood begon te raken, maar als ik toch die foto’s van de scharren zie geloof ik dat de vis er langzaam terugkeert, mooie dikke scharren dat doet je toch weer aan vroeger denken, je hebt weer een mooie visdag gehad die pakken ze je niet meer af. Succes met de volgende visdag toegewenst.
  Groetjes Ies

 6. Henry > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Een mooi verslag van je boottripje met Eldert, vroeg uit de veren maar een maatje met een eigen boot dat heeft niet iedere visser. Door de beperkte ruimte is bagage altijd teveel op ’n boot maar Martijn kan tevreden zijn , je hebt dit keurig opgelost, Scharren met ’n formaat van ruim 30 cm zijn perfect om er een bak lekkere kibbeling van te maken, ik zou zeggen ; Smakelijk eten !!!
  Bij je volgende visdag wederom veel plezier en rammelende toppen

  Groetjes, Henry

 7. Stefan Groenheide > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hey Elders, jullie hebben er samen een mooie gezellige visrijke dag van gemaakt en je hebt er een mooi verslag van geschreven, ook de foto’s zeggen genoeg. Nog even geduld en je kunt weer op tongen jacht. Alvast suc6 de volgende keer!

 8. Stefan Groenheide > mei 16, 2021

  Antwoord

  Weer eens ruzie met de telefoon, ik bedoelt natuurlijk hey Eldert

 9. Frank > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hoi Eldert en Martijn.
  Met een bootje gaan vissen,dat brengt gelijk weer mooie herinneringen boven.
  Mooie boot trouwens.
  Dat er nog leuk schar te vangen is op de Oosterschelde blijkt uit je verslag,goed gedaan samen.
  Gr Frank

 10. Martijn > mei 16, 2021

  Antwoord

  Zozo Eldert, je heb weer je uiterste best gedaan zie ik om een mooi vangstbericht te maken! Netjes gedaan zo, je bent een voorbeeld voor vele vangstbericht-kijkers…. het was zeker een geslaagd dagje, doen we snel weer eens he! In de zomer zouden we een avondje kunnen doen inderdaad op de baars, paling en/of tong proberen… De scharren zijn over een maand weer weg…. of je moet wachten tot eind oktober maar ik denk dat we beter nog eens eerder kunnen gaan he, beregezellig! Ow ja, eerst langs de snackbar en berehappen mee voor onderweg als we dan wegvaren savonds, dan is het dubbel zo bere-gezellig!!! Groetjes martijn

 11. Jeff > mei 16, 2021

  Antwoord

  Hé eldert,

  Jij en Martijn hebben een geweldige dag gehad zo te zien en lezen!
  Ik vind het toch mooi om,( volgens volkomen omgeven door vis vent ( g&b)ook nog zelf voor een klusje visje te zien gaan! Heerlijk! Ik kon er ook nooit geen genoeg van krijgen! ( Seafarm, Neeltje Jans, w&a en piet Bouwman) altijd blijven vissen in de vrije tijd.
  Maar vooral een hele gezellige dag van gemaakt, top heren!

 12. Eldert > mei 17, 2021

  Antwoord

  Iedereen weer bedankt voor de geweldige reacties. Ik moest er bijna een traantje van laten. Dit maakt deze site nou zo mooi.
  Martijn, laat maar weten wanneer je weer een passagier zoekt .
  Groeten, Eldert

 13. Martijn > mei 17, 2021

  Antwoord

  Ik vaar zo vaak met een lege kuipstoel aan bakboord Eldert… dus we kunnen ook gewoon dit scharrenseizoen nog een keer afspreken, of met andere woorden, zeeeeer binnenkort! Dankzij je compacte viskoffer heb je zeker een streepje voor hahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *