Home Bootvis verslagen Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Advertenties

Beste

Vandaag stond ons dagje bootvissen gepland met een gehuurd bootje van dixhoorn. We waren met 3 man dus plek genoeg op de boot! We werden zoals altijd weer vriendelijk ontvangen en nadat we het aas hadden opgehaald en we aankwamen bij ons bootje vandaag de zeemeermin die egt goed beviel lekker ruim en ook hadden ze voor ons heerlijke stoelen erop gezet. Met goede hoop ondanks de tegenvallende verhalen van de laatste tijd dat de vangst niet best was ging om 7.00 het gas erop! We hadden het advies gekregen om richting de zeelandbrug te varen en dat deden we dus ook zelfs nog wat verder zodat we na 1.5 uur varen geankerd lagen bij colijnsplaat. De onderlijnen gingen het water in en jawel na 5 minuten meteen beet een mooie schar van 28 cm! De eerste 4 uur waren heerlijk vissen regelmatig een mooie schar. Nadat het tij ging keren helaas de laatste 4 uur weinig meer gevangen maar wat hebben we genoten prachtig weer met een heerlijk zonnetje! Wat wel apart was is dat de rest van de bootjes die verhuurd waren niet naar deze stek waren gevaren en bij terug komst kregen we van hun te horen dat ze niks gevangen hadden… wij hebben deze dag een totaal van 24 mooie scharren gehaald waarvan er 18 voor de pan waren allemaal netjes rond de 25 cm en zelfs 4 van 35 cm. 6 waren er te klein en deze hebben we netjes meteen terug laten zwemmen ! Binnenkort gaan we weer dan snachts in de Hoop dat we misschien een maaltje tong kunnen vangen. Helaas helemaal vergeten om me telefoon op te laden lekker slim…dus bij thuiskomst maar 1 foto kunnen maken van mij maaltje schar en dus niet van alles wat ons totaal was.

Bootvissen Oosterschelde, met Dixhoorn

Groetjes mark willie en adje

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 18, 2019

  Antwoord

  Jullie hebben een mooie dag gehad op de Oosterschelde, maar zelfs in Denemarken heb ik het nooit meegemaakt, dat ik 4 exemplaren had van 35 cm, ook niet in de Voordelta of Westerschelde.
  Als je zoiets zegt, leg ze dan op de meetlat en maak er een foto van.
  Groetjes Peter

 2. huib > mei 18, 2019

  Antwoord

  Hoi Mannen,
  Mooi verslag. 35 cm is inderdaad wel erg groot voor een schar ik heb er in het verleden honderden gevangen maar de grootste was slechts 33cm.
  Groetn,
  Huib

 3. Nico > mei 19, 2019

  Antwoord

  Hey Mannen. Lekker er op uitgeweest en dat je ook wat heb gevangen is toch mooi mee genomen.
  En een mooi advies gekregen om naar de Zeelandbrug te varen om daar te gaan proberen.
  Leuk verslag er ook van gemaakt.

  Groetjes De Zeehondentemmer

 4. jack > mei 19, 2019

  Antwoord

  Hoi mannen dat zijn geweldige vangsten die jullie gedaan hebben voor op de Oosterschelde,geweldig die super scharren,volgende keer de foon opladen dan kunnen we ze ook van dichtbij bekijken. Maar zo te lezen hebben jullie toch weer een mooie dag gehad .

 5. Rob Torsk > mei 19, 2019

  Antwoord

  Hoi Mannen,
  Maar goed dat jullie het advies opgevolgd hebben om naar de Zeelandbrug te varen.Het kost wel veel vaartijd,maar als je vis vangt is het niet voor niks geweest.
  Veel succes met jullie tongentrip en niet vergeten om je mobieltje op te laden voor een paar mooie foto’s.

 6. hugo > mei 19, 2019

  Antwoord

  Hallo Mark,Willie en Adje,

  Dit is wel een mooie visserij wat betreft de Oosterschelde,bij Colijnsplaat is het goed vissen op schar maar 35cm dat zijn wel fameuze joekels hè.Veel succes bij jullie tong sessie.

  Groetjes Hugo

 7. Henry > mei 19, 2019

  Antwoord

  Hey Mark , Willem en Adje,

  Een leuk vistripje met de Zeemeermin is niet te versmaden. Als je daarbij op de Oosterschelde ook nog zo’n partijtje mooie schar kunt haken kun je sowieso spreken van ‘n zeer geslaagd vistripje. Smakelijk eten!!!!

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *