Home Gastvissers Kees, strandvissen aan Zouteland

Kees, strandvissen aan Zouteland

Advertenties

Beste Peter en lezers,

Afgelopen zaterdag was het weer marathon Zeeland weekend. Dat betekend voor mij dat ik weer voor en met mijn vader mee ga als begeleider. Mijn 62 jarige pa is namelijk een voor de Zeeuwen bekende uutloper(iemand die alle marathons van Zeeland uitgelopen heeft). Natuurlijk ben ik trots op hem, maar het gaat om het begeleiden….. Dat betekend namelijk dat ik hem rond 11 uur afzet in Burghaamstede ( start is 12.00 uur) en hem rond 17.00 uur in Zoutelande opwacht. Ja en wat moet een mens dan doen? Vol gas, iets over de snelheidslimiet richting Westkapelle om zeeaas te halen!! Daarna met nog iets meer gas richting Zoutelande. Want je een goede parkeerplek aan de Zoutelandse boulevard is natuurlijk een “must” om de marathon loper af te halen. En ja, het scheelt een mooi stukkie lopen met de visspullen;-) Rond 13.30 uur zou het laag zijn. Dit zou dus eindelijk na jaren weer eens een goed bevisbaar tij worden. Rond 12.15 mijn hengelsteun aan de waterlijn geplaatst en de pieren/zagers zwemles gegeven.

Kees, strandvissen aan Zouteland

Stiekem hoopte ik op een verlaat haaitje die even bij mij op het droge wilde komen. Maar helaas de toppen bleven stil. Pas toen het water begon op te komen het eerste tikje wat ook een mooi scholletje opleverde.

Kees, strandvissen aan Zouteland

Te klein, maar toch mooi want het is vis. De volgende draai een maatse schar. Volgende draai… Zoutelande aan de haak. Het keren van het tij levert me, net zoals voor gaande keren veel vastlopers op en helaas 3 x lijnbreuk. Precies op het moment dat de vis aas is. Knap vervelend! En dat is netjes uitgedrukt. Uiteindelijk nog 1 schar bij kunnen vangen. De scharren zijn dus weer onderweg. Dat geeft een goed gevoel voor de aankomende periode. Rond 16.00 uur gestopt om de uutloper op te wachten. Kleine 4 uur gevist en 3 visjes waarvan 2 panvisjes. Niet geweldig maar om het “wachten” zo te vullen. Mij prima! En o ja, pa was rond 17.00 binnen. Zijn 17e kustmarathon volbracht!

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

8 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 9, 2019

  Antwoord

  Hey Kees, leuk bericht!Ben zelf ook hardloper geweest, vanaf 1991-2003 en vele wedstrijden gelopen op grote afstanden, tot 2 operaties aan mijn linker meniscus, teveel werden, ga maar fietsen zei de arts!
  Goed nieuws vanaf de stranden, kan alleen nog maar aantrekken en hopelijk gaat het een goed jaar worden!

  Groetjes Peter

 2. Rob Torsk > oktober 10, 2019

  Antwoord

  Hey Kees,
  Wat jammer dat je geen haai hebt kunnen vangen.Er zijn er heel veel gevangen daar afgelopen zomer,misschien is het daar nu te laat voor.
  Wel mooi dat je een scholletje hebt gevangen.Die worden de laatste tijd af en toe weer eens gevangen.Hopelijk zet dit door en kunnen we over enkele jaren weer mooie schollen vangen.Scheelt mij weer 850 km rijden,ha ha.
  Groetjes Rob,

 3. Nico > oktober 10, 2019

  Antwoord

  Hoi Kees. Dat is mooi om een scholletje te vangen dat is voor mij al heel lang geleden.Jammer van die lijn breuk emn zo te zien de enige visser op het strand. leuke foto’s gemaakt en met ook een leuk verslagje er bij de volgende keer veel succes dan.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 4. Henry > oktober 10, 2019

  Antwoord

  Hallooo Kees,
  Op de 1e plaats natuurlijk proficiat met je pa, knap hoor!! Voor ons al weer ’n hele poos geleden dat we in Zoutelande gehengeld hebben.
  Meestal zit je te klooien als de beet er goed in zit, lijnbreuk vastzitters etc. Toch heb je deze dag goed besteed, je Pa naar z’n sport-activiteit gebracht en als troostprijs toch nog 2 visjes voor de pan.
  Ik wens je ’n goede vangst bij je volgende sessie!!

  Groetjes, Henry

 5. jack jozen > oktober 10, 2019

  Antwoord

  Hoi Kees.
  Er niks mooier als vader zoon dag en dat hebben jullie mooi opgevuld allebei met je eigen hobby.Jammer dat er de haai niet in zat maar zo heb je toch kunnen genieten en dat panneke komt heus wel dit jaar nog vol groetjes Jack.

 6. hugo > oktober 11, 2019

  Antwoord

  Hallo Kees,
  Leuk dat je van je vaders hobby nog een visdag kon maken,Zoutelande is bekent voor zijn vastlopers,ik vis er steeds met lifters maar dat kost wel wat meters bij het inwerpen!!maar beter dit dan lijnbreuk.Toch mooi dat je een scholletje hebt gevangen hopelijk is dit de voorbode van een goede winter visserij,Succes bij je volgende vistrip.

  Groetjes Hugo

 7. Jack Peelman > oktober 13, 2019

  Antwoord

  Hoi Kees,

  Je pa houdt dat goed vol, ik zou het niet meer kunnen ondanks ik 15 jaar jonger ben,…

  In alle geval weer een visje kunnen scoren.
  Doe je goed.

  Groetjes,
  Jack

 8. Kees > oktober 31, 2019

  Antwoord

  Late reactie:-( maar Bedankt voor alle leuke reacties! En Peter, dat hardlopen is inderdaad niet best voor je knieën. Ben zelf daardoor vroegtijdig gestopt. Fietsen is een stuk minder belastend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *