Home Gastvissers Ies, vissen aan Schiedam 2

Ies, vissen aan Schiedam 2

Advertenties

Hallo Peter en andere FishGuppen,

Vandaag was mijn zoon vrij en gaf hij mij te kennen, dat hij wel zin had om mijn aas op te maken. Daar hij geen vergunning heeft, voelde ik mij verplicht om mee te gaan en hem wat kneepjes van het vak bij te leren . Omstreeks 1400 uur waren we op de stek van gisteren, maar bleek al gelijk dat het niet hetzelfde als gisteren zou gaan. De beet bleef het eerste uur uit en het vuil stapelde zich op de lijn, gelukkig bij de stijging van het Tij ging het langzaam beter de eerste beet was een feit en mijn zoon haalde er een keurig opgevoede paling naar boven, lijn niet onder het slijm, hij onthaakte zichzelf, en haakte zichzelf weer in de staart zodat hij beter op de foto kon.

Ies, vissen aan Schiedam 2

De volgende beet die we kregen as een echte tongen beet, dus zei ik gelijk dat is een tong, pak hem maar. En inderdaad een maatse tong van 27 cm kwam naar boven, de daarna zei hij dat is ook een tonge beet he, yep zei ik en hij haalde een kleinere eruit van 22 cm, die ging dus terug.

Ies, vissen aan Schiedam 2

Ies, vissen aan Schiedam 2

Daarna was het een tijdje stil op wat kleine tikjes na wat niet veel voorstelde. Rond 1730 uur kregen we een fatsoenlijker beet en mijn zoon zei, dat is geen tongen beet, pak jij die maar. Inderdaad geen tong ik kreeg weer een botje van ongeveer 20 cm, die ik uiteraard teruggegooid heb om te groeien voor onze vrienden uit Brabant.

Ies, vissen aan Schiedam 2

Hierna zijn we in gaan pakken en heb nog steeds een on kweek zagers over, die ga ik van het weekend wel opmaken als het een beetje meezit.

Groetjes Ies 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hey Ies, het word steeds beter en zo hoort het ook, leren van jezelf en de goede dagen meepikken, top gedaan!

  Ik heb je een mail gestuurd, hoe de foto’s te verkleinen!

  Groetjes Peter

 2. ies > mei 21, 2020

  Antwoord

  bedankt peter en als de alzheimer niet toeslaat, dan krijg je ze voortaan handzaam
  groetjes ies

 3. Frank > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Tong vissen is toch net iets anders dan een emmertje scharren bijeen vangen.
  Maar wie thuis zit mist het plezier ervan.
  Leuk dat je zoontje mee gaat, zijn zelf ook zo begonnen en dat zijn herinneringen voor het leven.
  Nog veel succes met het vissen.
  Groetjes Frank

 4. Frank > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Ies,
  Tong vissen is toch net iets anders dan een emmertje scharren bijeen vangen.
  Maar wie thuis zit mist het plezier ervan.
  Leuk dat je zoontje mee gaat, zijn zelf ook zo begonnen en dat zijn herinneringen voor het leven.
  Nog veel succes met het vissen.
  Groetjes Frank

 5. Eldert > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hallo Ies,
  Leuk om ook van jou verslagen te lezen. Dat zouden meer mensen moeten doen. Zorg dat het visvirus je zoon goed besmet , altijd leuk.
  Groet, Eldert

 6. jack Jozen > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert heb je weer een mooie geniet dag gehad niks mooier als je dit samen kunt doen met je Vader en Zoon visdag.En ook nog vis voor het panneke veul groetjes Jack.

 7. Henry > mei 21, 2020

  Antwoord

  Hey les,

  Een leuk verslag van de vissessie samen met je zoon. Heerlijk om zo samen aan de waterkant te vertoeven en daarbij ook nog wat vis naar boven te kunnen takelen. Super dat je het botje voor ons hebt teruggezet,als ie wat groter gegroeid is proberen wij het wel weer om ‘m in de pan re krijgen. Onder het motto “Jong geleerd, is oud gedaan!” hoop ik nog ’n hele poos te kunnen genieten van je visavonturen samen met je zoon.

  Groetjes, Henry

 8. ies > mei 22, 2020

  Antwoord

  dank voor de leuke reacties heren, vis al jaren met mijn zoon hoor, echter nooit met hem op platvis, normaal ging ik met hem op de gul, zeebaars en harder, echter sinds hij het huis uit is en een zoontje heeft, komt het er voor hem niet veel voor dat hij tijd heeft, maar mochten we d tijd van leven hebben dan zullen we de kleine ook met het visvirus besmetten. groetjes ies

 9. Stefan > mei 22, 2020

  Antwoord

  Hoi Les, lekker bezig daar in Schiedam op een voor mijn in ieder geval onbekende stek waar in ieder geval best wat visjes te vangen zijn, wellicht een keertje samen in het donker proberen? Een hoofdlampje hoeft niet duur te zijn en is reuze handig.
  Alvast succes, Stefan

 10. ies > mei 24, 2020

  Antwoord

  Hallo Stefan, de tijd dat ik een fanatieke nachtvisser was is reeds lang voorbij, lol de spullen heb ik nog hoor, maar ben tegenwoordig met mijn lichamelijke gesteldheid meer een recreatieve visser geworden. maar ben er zeker van dat je er in de avond cq nacht genoeg vis kunt vangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *