Home Gastvissers Simon, aan Schevingen

Simon, aan Schevingen

Advertenties

EINDELIJK WEER EVEN TIJD.

Na veel kilometers met de auto door Europa, zoals Duitsland, Denemarken en Polen, helaas niet om te vissen, vanavond even een paar uurtjes op het havenhoofd van Scheveningen gestaan. Donderdag n.l. ook nog even naar Engeland . Één portie zagers gehaald en daar had ik later spijt van. Begonnen om een uur of 10; om 23.00 uur zou het laag water zijn. Het eerste uur was het niets, wel steeds schone haken na het indraaien dus dan weet je wel hoe laat het is. Vlak na de kentering een paar hele kleine tikjes op de top dus zou wel weer krab zijn. De tikjes herhaalden zich steeds dus toch maar eens indraaien. Dat ging behoorlijk zwaar dus het begon toch een beetje te kriebelen. En ja hoor, een mooie tong van 35 cm keek mij in de ogen. Natuurlijk weer vergeten een foto te maken. Daarna was het een tijd stil met steeds weer schone haken. Het aas was bijna op dus ik begon al aan thuis te denken. Ik had nog net voldoende over om bij één hengel aan twee haken wat restjes zager te frommelen. Toch maar proberen en voor de laatste keer ingooien. De andere hengel binnenhalen en opruimen, dat kan maar alvast gebeurd zijn. Tijdens het opruimen zag ik vanuit mijn ooghoeken wat hele kleine trillinkjes op de hengel die ik voor het laatst had ingegooid. Eenmaal klaar met opruimen nog heel even gewacht en toen maar gaan binnendraaien om lekker naar huis te gaan. Ik kreeg al meteen het gevoel dat iets zich krom trok om tegengas te geven en ja hoor, een mooie tong van 40 cm kwam spartelend op de kant. Deze keer niet vergeten een foto te maken hoewel dat niet meevalt met een mobieltje in de ene hand en de tong in de andere.

Simon, aan Schevingen

Blij dat ik de laatste kapotte stukjes zager toch niet had weggegooid maar wel balen dat ik maar 1 portie had gekocht, het was immers net half één geweest dus hadden er best nog wat tongen bij kunnen komen. Al met al toch tevreden naar huis gegaan en hopelijk krijgt het snel een vervolg. Het weer was voortreffelijk, de wind viel later helemaal weg dus het was een heerlijke avond. Thuis nog even een foto gemaakt van de twee tongen.

Simon, aan Schevingen

Gr Simon(Scheveningen)

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juli 16, 2015

  Antwoord

  Hoi Simon, goed te lezen, dat je het nog kunt en dat je weer terug bent!
  Die zullen wel gesmaakt hebben, zulke lappen?

  Groetjes Peter

 2. joeri > juli 16, 2015

  Antwoord

  He simon,

  Mooie vissen zeg! Wist niet dat ze op het havenhoofd nog zo groot rondzwemmen. Ik ga snel ook maar eens de tonghaken te water laten. Maar eerst zondag even op de makreel.

  Vangse!

 3. Nico > juli 16, 2015

  Antwoord

  Hoi Simon.

  Wat een prachtige tongen heeft jij gevangen en die zullen wel zeer lekker smaken.Mooi van je dat jij een verslag heb verstuurd van uit Scheveningen.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. strandjutter > juli 16, 2015

  Antwoord

  KLasse: Simon.
  je had wel wat over maar om deze 2 tongen nog op de kant te krijgen dan heb je de balen over het voer maar de volgende keer neem je meer mee voor de vangsten ga zo door succes.

  Groetjes Jan.

 5. Luc > juli 17, 2015

  Antwoord

  Hey Simon,

  Blij je nog eens te horen (lezen)
  En inderdaad jammer van die ene portie zagers. De ene keer heb je er te kort en een andere keer teveel . Laat gauw terug van je horen.
  groeten,
  Luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *