Home Gastvissers Wrakvissen

Wrakvissen

Advertenties


Hallo VisVrienden,

gister 8 feb een dagje met de Valkyrie op stap om te zien of we het succes van 2 weken geleden konden evenaren. Rond 5:45 was iedereen aan boord en konden we vertrekken. Er stond al een vrij ruig zee-tje en ik hoopte maar dat dat allemaal goed zou gaan.

Na een uur voelde ik me niet zo tof van dat knallen op die zee, rond 7 uur vlogen mijn lekkere krentebollen en bakkies thee richting bodem, had toch geen bordje , verboden te voeren zien staan. Godver dat is lekker nog 10 uur te gaan, ik was ooit 1 keer eerder over mijn nek gegaan dus dacht dit gaat net als die keer gewoon weer weg.

Niet dus….enfin Om 8 uur konden de lijnen erin, op de bodem was het heel wat rustiger dan aan de oppervlakte, er gebeurde niets, nog maar eens voeren….Wrak 2……geen ruk……Wrak 3….voeren, voeren en geen ruk. Ik voelde me zo ziek en begon te balen van deze dag.. Aangekomen op Wrak 4 na 2 driften mijn eerste vis gelijk een mooie van ca 78 cm, pfff gelukkig.

Wrakvissen

Dit is er gelijk 1 om ff weg te schrijven om in de termelogie van Peter te spreken.hehe

Wrakvissen

Ik pakte een paar mooie vissen maar met de shad kon ik geen contact houden met de bodem, de stroming zat er flink in en de wind was inmiddels aangetrokken tot noord 6 dus we vlogen over het wrak heen. Eef de schipper gaf mij het advies 500gr lood met inktvissenonderlijn, wat een tip.. De eerste drift gelijk vollebak 3 gullen alle 3 rond de 70 cm, al kotsend trek ik ze naar binnen.hahaha jammer dat ik het niet op film heb.

Op dit wrak zijn we gebleven en de knoepers bleven omhoog komen, ik heb 4 keer een vollebak omhoog getrokken en div doubletten, wat een feest. Ook weer iemand via de site tegengekomen zie foto. Er waren div vissen van rond de meter aan boord.

Om 12:30 vond de schipper het genoeg, er stond inmiddels een zwelg van ruim 2 meter en ik kan je garanderen dat is echt niet tof in zo`n bootje. We zouden er 2,5 uur over doen om terug te varen, ik ben in een hoek gaan liggen en hoopte dat ik weer snel op de kant zou staan zodat ik weer wat zou kunnen eten. De lekkerste boterhammen ooit, kan ik wel zeggen.. Weer een ervaring rijker. Het was inmiddels zo fucking koud geworden dat het ijs aan de hengels groeide zie foto.

Mijn 140 liter kist was niet te tillen, gelukkig mocht ik ff een karretje lenen om m naar mijn wagen te trekken, daar samen ingeladen met de man van de foto, sorry ben je naam kwijt maar nogmaals mijn dank.

Wrakvissen
Wrakvissen

Volgende week verhuizen we terug naar Den Haag en gaan we verbouwen, dus het is ff gedaan met het GullenMeppen. Vandaag alles weg staan fileren, ik had totaal 24 kg graatloze filets….eet smakelijk maurice De Haagse Tongenmepper

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

5 reacties

 1. Will Missot > februari 10, 2010

  Antwoord

  Mooi stukje Maurice. Mijn naam…Westlandse Willem. De grootste gul (op de foto) woog 8 kilo bij een lengte van 92 cm. Vergeten daar een foto van te maken. Gelukkig heb ik geen last gehad van voerneigingen , integendeel, ik heb me nog nooit zo kiplekker gevoeld (wonderpilletje van de schipper gekregen). Kun je me die foto waar we samen op staan mailen Maurice? [email protected]

 2. peter(fishguppy) > februari 10, 2010

  Antwoord

  Hoi Maurice, ik dacht al dat het Westlandse Willem was en vroeg me af of hij niet meedeed aan de strijd der giganten?
  Nu weet ik het zeker en Willem volgende keer een foto graag?

 3. Paul > februari 10, 2010

  Antwoord

  Hey Maurice,

  Mooie vangsten, volgende keer misschien verstandig om ook zo’n wonderpilletje te nemen 🙂

  En Willem al klik je op de foto en dan rechtermuis knop, afbeelding opslaan en je hebt je foto.

  Gr.

  Paul

 4. Westlandse Willem > februari 10, 2010

  Antwoord

  Peter, ik wilde wel een foto maken, maar de vis paste alleen in dubbel gevouwen toestand in de koelbox (70 liter, dus niet echt klein). Thuis gekomen was de vis aardig verstard, en rechtbuigen lukte niet zo goed meer.
  En Paul, bedankt voor de tip, is gelukt.

 5. willemgaatvissen > februari 10, 2010

  Antwoord

  Hoi Maurice en Westlandse Willem,

  Mooi kabeljauwen zeg!
  @ Maurice, je hebt voolopig weer genoeg om je maag te vullen 😉

  Vis greetz,

  Willem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *