Home Gastvissers Eldert, vissen aan de Waterweg

Eldert, vissen aan de Waterweg

Advertenties

Hallo Peter., lezers en lezeressen van fishguppy.

Nu een bericht van iemand die voor het eerst hier wat post. Allereerst hoe ik hier nu terecht kom. Ik volg de verhalen op fishguppy al best een lange tijd. En op een moment ga je je eens oriënteren om stekken te zoeken in de Waterweg. En zodoende gebeurde het een paar maanden geleden dat ik eens aan de Maasboulevard in Vlaardingen aan het kijken was en dat ik daar 2 van de 3 u bekende Limburgers tegen het lijf liep. Dus dan raak je aan de praat en dan van het een komt het ander. Totdat die beroemde Henk hier op een reactie van mij mijn mailadres vroeg. En dan voel je het al aankomen he. … hele leuke mailwisseling waar ik van henk diverse leuke stekken te lezen kreeg. Maar die ga ik hier niet doorvertellen. Die ga ik eerst zelf uitproberen. Maar afgelopen vrijdagavond heb ik de eerste sessie dus gedaan. En daar ga ik nu over schrijven. Van m’n werk een paar uurtjes eerder vertrokken om een beetje op tijd in Vlaardingen te zijn . Om 20.00 uur lagen de lijnen in het water en zat ik lekker op het bankje met een bak koffie en Chinese geuren om mij heen te wachten op de eerste vis.

Eldert, vissen aan de Waterweg

En die kwam al vrij spoedig . Bot. Volgende ….bot. Volgende …. bot.

Eldert, vissen aan de Waterweg

Eldert, vissen aan de Waterweg

Dat ging zo door tot half 11 . En toen kwam er na een zeer arbeidsintensieve draaipartij even wat anders op de kant. Niet 1 maar 2 tongen . De ene 37 en de andere 26 cm.

Eldert, vissen aan de Waterweg

Eldert, vissen aan de Waterweg

Daar kwamen we voor. Volgende draai tong van 32 cm . Weer een tong … 34 cm. Nog eentje van 25 die net mee mocht en een paar ondermaatse die terug gingen naar hun moeder volgden. Maar raar maar waar … ineens was het over. Na half 12 was het gebeurd en vond ook ik het leuk geweest.

Eldert, vissen aan de Waterweg

Eldert, vissen aan de Waterweg

Om half 1 de auto weer geladen en door naar het vrouwtje die in Gouda op me zat te wachten. Wat ik typisch vond?…. alle andere hengelaars hadden geen tong . Alleen bot. Ik steek het er op dat de kwaliteit van het aas in die omgeving niet op kan tegen de kwaliteit van de Zeeuwse zagers van fam. Dixhoorn. Of ik gooide iets verder of iets minder ver dan de rest…. daar zullen we nooit achter komen. Verder nog een leuke babbel gemaakt met iemand die er aan het snoekbaarzen was. Volgens hem was er op die stek van alles te vangen zelfs zoetwatervis. Ik ben benieuwd. Maar hij had veel meer interesse in mijn wapperlijnen , hoe ik die gemaakt heb. Heb het hem helemaal uitgelegd en op het eind van de visserij mijn onderlijn maar aan hem gegeven om op t gemakje te bestuderen. Mijn overgebleven aas er ook maar bij… hij helemaal blij. Tenslotte ook daar zijn we collega-vissers voor toch. O ja… mocht er nou iemand zijn die daar die avond ook zat en mijn emmer voorbij zag komen …… sorry sorry. Het was mijn bedoeling om mijn stekje schoon achter te laten maar met het tappen van een emmer water brak het touwtje. Zo . Dat was een avondje Waterweg. Ze gaan mij daar meer zien. Want het is heel simpel …. Naar Domburg is het voor mij 45 minuten rijden . Tel daar een 15 minuten banjeren de duinen door en over het strand naar het stek … Ben je meestal al keikapot als je er aankomt. En dit was ook een uur . Auto binnen handbereik . Bank om op te zitten , voldoende verlichting. Wat wil een mens nog meer . O ja … dat die Chinees halverwege de avond een loempia komt brengen misschien. Mij rest nog een ding en dat is om Henk , 1 van de 3 Limburgers nogmaals te bedanken voor zijn waardevolle informatie. HENK …. Bedankt man. Ik hoop je gauw weer een keer te ontmoeten aan de waterkant.

Met visvriendelijke groet ,

Eldert uit Zeeland.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

6 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > oktober 17, 2017

  Antwoord

  Hey Eldert, mooi man, ben echt blij met een bericht van jou en dan nog zo uitgebreid! We mogen alleen maar hopen, dat je blijft, maar niets is verplicht, ben blij met ieder bericht.
  Ja, die Henk kent de Waterweg als zijn broekzak!
  Volgende maal, kun je de tong beter ontvellen als hij een nacht in de koeling heeft gezeten, dan trek je er niet van die grote stukken vis af. Of ging er iets anders mis?

  Groetjes Peter

 2. Nico > oktober 17, 2017

  Antwoord

  Hoi Eldert.leuk dat je voor het eerst een verslag instuurd en dan met ook leuke foto’s er bij van je vis sessie en met een prachtig verhaal er bij,

  Groetjes De Zeehondetemmer

 3. jack jozen > oktober 17, 2017

  Antwoord

  Hoi Eldert wat een mooi verslag het begint al een beetje te lijken wat mijn vismaatje [De Pastoor]altijd schrijft,en wat een vangsten voor herhaling vatbaar, maar met de chinees er bij kan toch wel eens verkeerd lopen als je thuis komt zonder vis en je ruikt naar de chinees verklaar dat maar eens Hi Hi groetjes Jack

 4. Henry > oktober 17, 2017

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Leuk om een visverslag te lezen van ’n nieuweling.De waterweg brengt allerlei soorten vis, zoet water en uiteraard zout zeewater maakt dat je brasem en windes maar ook tong en wijting aan de haak kunt krijgen.
  Een waar paradijs voor de sportvisser.
  Welkom op deze leuke site, ben benieuwd naar je volgende visavontuur!!!

  Groetjes, henry

 5. Eldert > oktober 18, 2017

  Antwoord

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties.
  Hoop zeker vaker in die omgeving te gaan vissen. Alleen het komt er veel te weinig van. Er zijn veel te veel dingen die op dit ogenblik net iets belangrijker zijn dan vissen. Maar hopelijk komt daar gauw verandering in. Een verslagje schrijven ben ik altijd wel voor te porren . Maar of het volgende weer net zo uitgebreid wordt als deze , dat beloof ik nog niet. Wie weet volgende keer samen met mn zoon daar gaan vissen. Die was er ook wel voor te porren.

 6. Alain Tulleneers > oktober 22, 2017

  Antwoord

  hoi Eldert
  een mooi eerste verslag,en een geslaagde eerste sessie,met heerlijke panvis;Grt.alain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *