Home Strand en kantvisserij Waterweg op herhaling

Waterweg op herhaling

Advertenties

 

Gisterenavond was ik plots verhinderd om te gaan vissen, dus vandaag gewoon overdag gegaan. Van het weekend wat leeglopers en een werpvingertje gehaald bij Govert, van hengelhuishuijgens, wat een uitvinding zo een vingertje, kan ik voortaan gewoon met Strenn 18/100ste vissen zonder voorslag.

Waterweg op herhaling

Ik vis weer met mijn shimano en een Grauvell en vandaag gooi ik eindelijk verder met de Grauvell, dan met de shimano, oefening baart kunst, zullen we maar zeggen! Al snel komen er nog 4 vissers rechts naast me staan, op de plaats waar ik vrijdag stond, ben nu zelf wat verder gelopen. Ik zie een beet en ga draaien en in de gierende stroming van afgaand water draait hij erg zwaar, maar voelt niet als gul en het is een grote bot.

Waterweg op herhaling

Kort daarop een snoeiharde gulaanbeet en wat gaat hij lekker zwaar en af en toe voel ik hem even vastzitten, maar hij komt geleidelijk en het is er een van ongeveer 45 cm.

Waterweg op herhaling

Ik geef hem gelijk de keelsnede, om er voor te zorgen dat hij leegbloed en dat de filets roomwit zijn, zonder bloedingen, wat niet mooi is en niet ten goede komt aan de smaak!

Waterweg op herhaling

Op de andere zie ik ook een echte gul aanbeet, maar hij is maar klein.

Waterweg op herhaling

Dan is het ineens een doublet en enkele eenlingen van mini wijting en mini gulletjes.

Waterweg op herhaling Waterweg op herhaling

Waterweg op herhaling Waterweg op herhaling

Dan heb ik weer een mooie beet, juist in het begin, dat de stroming licht de andere kant op gaat en hij voelt goed.

Waterweg op herhaling

Het is een erg mooie wijting en hij meet 37,5 cm, ik ben er blij mee, een van mijn favoriete vissen om te eten, lekkerbek!

Waterweg op herhaling

Er komt nog een visser bij, die voorbij mij gaat zitten, na een praatje gemaakt te hebben.

De aanbeten volgen elkaar snel op en de maatse wijting komt binnen, lekker.

Waterweg op herhaling Waterweg op herhaling

Ook vang ik nog enkele steenbolken, maar die zijn niet fotowaardig, de wrakratten! Mijn nuurman links voorbij mij, vangt ook een wijting of 4 achter elkaar en dan komt de vloedstroming erin en is het wachten op de gul, maar we kunnen een uur wachten en niks, dus ik besluit om 14.00u op te ruimen en heb dan 6 uur gevist, is lang voor mijn doen en dan zie ik nog een gul aanbeet en hij voelt niet echt zwaar.

Waterweg op herhaling

Hij is voor in de 30 en mag weer zwemmen. De man links van me heeft 4 wijtingen en als ik met mijn karretje langs de andere vissers loop, blijken de eerste 2 een 0 te hebben, die staan op de plaats waar ik vrijdag stond, de 3e heeft 1 wijtinkje en de laatste heeft 2 ondermaatse gulletjes, dus ondanks mijn erg ontevreden gevoel, blijk ik het nog niet zo slecht gedaan te hebben.

Als ik begin te rijden om 14.30u, blijkt de middag drukte al te beginnen en ben ik het file leed juist voor!

Thuis blijkt ons Marian een tas met schar en tong aan het weg brengen te zijn, aan vrienden van ons, had geen plaats meer en geen zin om weer een vriezer aan te zetten en kan ik toch weer een beetje wintervis kwijt!

Mvrg Peter

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

7 reacties

 1. Werner V > november 27, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  toch leuk staan vissen en enkele mooie panvissen kunnen strikken. Ik had ook die kant uit willen gaan vandaag maar een ziekenhuisbezoek besliste daar jammer genoeg anders over. Misschien dat ik donderdag eens aan het tunneltje ga proberen. Wel springtij dan maar dat hebben we daar al genoeg meegemaakt 🙂

 2. Werner R. > november 27, 2012

  Antwoord

  hey Peter,

  Ja de vangsten zijn nog niet echt goed te noemen buiten de schar dan.
  Maar je vangt toch altijd je vis wel, ik had bij de laatste vissessie bij ingooien een snee in mijn vinger en dit met nylon, wat zal dat niet zijn met gevlochten draad!
  Heb inmiddels ook een werpvingertje, had Jos gelukkig bij (na aanraden van Govert)wil dit geen tweede keer meemaken!

  Groeten Werner R.

 3. john > november 27, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,

  Toch weer wat vis gevangen! De meeste vissers moeten het tegenwoordig met minder doen!
  Wel jammer dat je het mooiste stuk van het tij net niet meer heb meegemaakt. Mijn ervaring is dat het laatste uurtje voor hoog hier de meeste gullen oplevert.
  Maar dat kan zomaar weer anders zijn natuurlijk.
  Ben blij dat je deze keer geen vastlopers had!

  Groet John

 4. Maup > november 28, 2012

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Handig zo’n Durex werpvinger, ik moet er ook eens een aanschaffen.Toch weer een paar mooie vissen gevangen.

  Groetjes Maup.

 5. Paul (Roosendaal) > november 28, 2012

  Antwoord

  Gebruik al jaren “leukoplast” i.p.v. een werpvinger werkt prima en is flexibeler.

 6. Peter(Fishguppy) > november 28, 2012

  Antwoord

  Hoi Paul,
  heb altijd sporttape gebruikt, in plaats van leukoplast, plakt beter, maar toch vind ik dat je dan geen natuurlijk gevoel meer in de vinger hebt en je moet de plakrotszooi achteraf er nog van af halen. Leukoplast laat los bij regen!
  Vind dit vingertje toch een uitkomst en is voor mijn gevoel goed, maar het werkt alletwee!

  Groetjes peter

 7. Nico > november 29, 2012

  Antwoord

  hallo Peter en Paul ik gebruikt als alternatief een stukje van een oude fietsband
  en dit werkt ook zeer goed.
  Groetjes. Nico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *