Home Gastvissers Leon op gul jacht

Leon op gul jacht

Advertenties


Hoi Peter,

Al een paar keer erop uit geweest dit in 2014, nog niet naar het strand want dat is momenteel even minder, dus maar paar keer richting de Oosterschelde kering geweest. Meestal avonds, en een paar keer overdag in het weekend, na de vorige keer wat gulletjes gevangen te hebben dacht ik er moet hier meer en grotere zitten, dus maar eens echt op de gul gaan vissen. Diverse plaatsen daar bekeken met google earth en ook nog op diverse Engelse websites gekeken wat hun nu echt gebruiken voor aas en lijn montages. Het beste aas is het binnenste van die grote Noordzee krabben , dit doen ze in een soort hoesje en vriezen het in dan binden ze die hoesjes met binddraad zo aan de haak,, bij gebruik prikken ze er een paar gaten in voor een geurspoor te maken , maar ja moet je eerst aan die groten krabben komen…dus dat werd hem niet. Mes heften en gewone zeepieren komen erna op hun menu, dus dat maar gebruiken. Als onderlijn een jojo onderlijn met grote haak en dito haak erboven , dit vol geregen met mes heften, pieren en nog wat binddraad en klaar is de maaltijd!

Vorige week zaterdag daar al gezeten , en toen paar kleine gulletjes gevangen waar je normaal al blij van wordt, maar ik werd toch echt wel nieuwsgierig na een megabeet van zaterdag overdag, me hengel die viel er van om op de steun, na 15 minuten aan het worstelen geweest te zijn kwam hij eindelijk boven. Eerst dacht ik nog dat is een haaitje of zo, maar in de winter.. Helaas …toen hij /zij voor de kant lag moest ik nog stukje klauteren, een meter was ik er vanaf , gul maakte nog een laatste doodsklap en bam lijn geknapt op de stenen…oei wat was ik er flauw van , ben van teleurstelling meteen naar huis vertrokken haha… Maar dat ze daar zitten was me nu wel duidelijk, alleen nog even het een en ander aanpassen aan de lijnen gebeurt me geen 2e keer dit…dus beetje geknoopt ,ander lijntje op een reserve spoel en paar voorslagen erop, waar ik geen fan van ben!

Donderdagavond nog eventjes geweest , toen 5 gulletjes naar boven ,2 mochten mee de rest terug. En ik was door en doornat van de regen dus had ik heel snel gezien , avonds die gulletjes nog gebakken en opgesmuld.

Zaterdag , geen ideaal tij , maar denk gaan, zelfde plek, ander tij, dus maar afwachten wat het zou worden en ook nog overdag….hmmm als dat maar wat wordt.. S, morgens regende het nog als een gek en wind dus , kreeg al commentaar je bent gek haha maar het liet me niet los dat debacle van vorige week zaterdag !! Nou het begon eigenlijk niet zo verkeerd met een leuke kreeft, deze zat vol met eitjes dus ze kruipt weer vrolijk verder over de bodem.

Leon op gul jacht

Helaas bij de eerste foto met me camera , battery leeg …oja weer eens vergeten te laden slim weer…dus ik hoop dat je er wat van kan maken van die foto’s met i-Phone , die van thuis zijn wel weer met normale camera gemaakt. Daarna nog een grote Noordzee krab boven , houdt me vriendin erg van dus die ging mee!

Leon op gul jacht

Tsja , en toen was het stil, voor de komende 3 uur… laagwater ,dus rust, gezellig staan te kletsen met oude dorpsgenoten , die ook toevallig daar kwamen vissen , mannen kon ik nog van cafe van vroeger , 15 jaar geleden was het zeker, heel wat afgelachen en af en toe aas verversen.

Die mannen gingen naar huis , op een gegeven moment, want ze hadden nog andere afspraken staan, denk ik doe nog een uurtje en dan ook klaar. Maar toen een mooi tikkie , wat het eigenlijk heel de tijd wel deed, denk krabben en kreeften en kleine meuntjes, maar echte doorbuigers ho maar. Toch maar opgehaald , en zowaar een mooi gulletje waar je tegenwoordig al blij van wordt vanaf de kant. Maar deze mocht zwemmen, hier kwam ik niet voor!!

Na een half uurtje , had ik al naar me vriendin een bericht gestuurd kom er zo aan , het is niks, steek de houtkachel maar alvast in de brand. Dus nog een keer aasnaalden vullen (goed voor een haak) en nog een keertje ingooien, was me spullen al beetje op aan het ruimen , en toen kwam de doorbuiger op de hengel, en meteen slap was hij, dacht hu misschien onderwater wat tegen me lijn aangedreven, maar nee was meteen weer boem en hengel boog nog verder door! Kijk daar kwam ik dus wel voor, rustig binnen draaien, want ze willen naar beneden duiken , zo dik 10 minuten aan het worstelen geweest om me visje binnen te draaien, hield er wel een natte voet aan over maar dat mocht me blijdschap niet drukken haha.

Leon op gul jacht

En yes, daar kwam ik voor, een prachtig gezonde gul die ik zelf nog nooit zo groot heb gevangen vanaf de kant.

Dus missie geslaagd, geduld wordt beloond zeg ik maar!

Leon op gul jacht

Leon op gul jacht Leon op gul jacht

Leon op gul jacht

Volgende week nog eens proberen, als ik de kans krijg met me werk en dan zien we wel weer , heb nog een mooi plekje op het oog , moet volgens mij ook wel wat zijn.

Mvgr Leon

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

4 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > februari 10, 2014

  Antwoord

  Hoi Leon,
  proficiat, een leuke voor in de pan!

  Ja da’s werken als er stenen liggen.
  Nou zal het toch niet lang meer duren voor ik zelf eens een keer ga!

  Hij staat bij De strijd der Giganten!
  Dit jaar geld alleen vanaf de kant gevangen gul!

  Groetjes Peter

 2. zeehondentemmer > februari 10, 2014

  Antwoord

  Hallo Leon. De aanhouder wint wat jij al vermelde en in ieder geval proficiat. Ook
  toch mooie foto”s gemaakt van de gul.

  Mvgr Nico.

 3. Richard > februari 10, 2014

  Antwoord

  Ha Leon,

  Gave vangst en de volhouder wint.

  Knap gevangen leuk verslag

  Richard

 4. Kees Michielsen > februari 12, 2014

  Antwoord

  De aanhouder wint, dat heb je goed gedaan!
  Leuk en sfeervol verslag, ik krijg er beelden bij!
  Zullen we het nog (of weer) mee gaan maken dat er weer goed gul gevangen wordt vanaf het strand??

  Kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *