Home Gastvissers Eldert, vissen op tong

Eldert, vissen op tong

Advertenties

Hallo visvrienden van Fishguppy

Een nachtje vissen stond er weer op het programma voor afgelopen vrijdag. Buienradar 4 keer geraadpleegd en die gaf aan dat het pas rond 3 uur slecht ging worden. Dus naar Wout om aas en gelijk door naar de visplaats. Rond 21.00 begonnen en zo kon ik mooi het afgaande getij vissen.Dacht ik. Want na een uurtje werd het al maar donkerder , vooral aan de andere kant van het water met regelmatig bliksemflitsen ook. Maar je zag het dichterbij komen en om 22.15 uur het besluit genomen om niet langer te blijven. Veiligheid voor alles. Bij een wedstrijd van de club is het ook zo, bij regen gewoon doorvissen maar met onweer geldt maar 1 regel …. stoppen. Balen , balen maar ja . Die hengels zijn net antennes en het is zo . Maar ja , ik had nog maar een onsje van mn aas opgevist, ( niks gevangen trouwens) dus besloten om dan maar weer vroeg uit bed te gaan en de ochtend te gaan vissen. Maar ja , het tij was nu niet echt gunstig, 10 uur hoog water, dus ja …. half zes begonnen en na een half uur het eerste tongetje, precies 24 cm.

Eldert, vissen op tong

Eldert, vissen op tong

Zwemmen maar weer . Voor de rest kan ik kort zijn , alleen nog een klein botje en om 10 uur was mn aas op en was het gedaan voor vandaag.

Eldert, vissen op tong

Nog even paar km verderop wezen kijken en daar zat iemand die heel veel beter ving. Hij had ook wat ander aas dan ik en dat ga ik wel onthouden voor de volgende keer .

O ja , bij deze wil ik nog een oproep doen aan alle vissers … neem je rotzooi mee naar huis . Ik heb zelf een emmer vol opgeraapt en meegenomen.

Eldert, vissen op tong

Aangezien ik ook moet betalen voor mn restafval vond ik het wel genoeg. Maar dit moet toch niet nodig zijn ? Kranten , visdraad , flesjes en niet te vergeten van die zakjes van toplichtjes.

Eldert, vissen op tong

Bizar hoeveel je er daar van ziet. Mensen neem het mee. Zou zonde zijn als deze visplek zou verdwijnen want ik wil hier toch heel veel vaker naar toe.

Met visvriendelijke groet,

Eldert.

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

14 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,
  meestal is het getij alles, wat wel of niet vangen betreft. In de nacht is alles anders, ook spring of doodgetij maakt dan niet zoveel uit. Overdag moet je veel stroming hebben om een visje te verschalken.

  Wat de vuilstort betreft, ook ik ben bang dat er een hek komt op den duur! Zijn geen vissers joh, wie vist er nu nog met een toplichtje, nu er zo modern hoofdlampjes zijn, die een hele nacht meegaan? Amateurs zijn het!

  Groetjes Peter

 2. Hery > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  Een mooi verslag met dito foto’s van je jacht op de tong.Heel jammer dat onweer zo’n avondje naar de kloten helpt maar inderdaad, slim om te stoppen, veiligheid boven alles!!Wat de zooi betreft die word achter gelaten, het is voor ons ook onbegrijpelijk, de meeste mooie visstekken zijn door dit euvel inderdaad afgesloten. Hopelijk kun je de volgende sessie vissen zonder dat de weergoden je avond verstoren, veel plezier en ‘n goede vangst.

  Groetjes, Henry

 3. ies > juni 15, 2020

  Antwoord

  hoi Eldert,
  Is inderdaad treurig wat de mensen aan troep achterlaten, lijkt erop dat de mensen graag op vuilnisbelten wonen.Pech van het onweer, wel een mooie foto trouwens van die naderende buien, heb mijn zoon trouwens jaren geleden die les ook geleerd, toen aan het beerkanaal waar we in de auto schuilden terwijl de toppen rammelden van de wijting en steenbolk, hij wilde ondanks het onweer die beten verzilveren maar heb hem tegengehouden met hetzelfde verhaal.Ik zou zeggen volgende x meer geluk toe gewenst
  groetjes ies

 4. Gino > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert,

  Spijtig van het slechte weer en idd vrijdagavond was er een hele lichtshow …idd het risico niet waart om gevaar voor jezelf te lopen een wijze beslissing om te stoppen .

  Wat het vuil betreft is dit idd een schandalige jammerlijke zaak het is eender naar waar je gaat vissen rommel ligt er altijd…pff .Iedereen die gaat vissen heeft toch wel een tasje of koelbox bij ?Gooi daar je afval in en je neemt het mee simpel toch .
  Succes nog verder.

  @Peter…ik vis altijd met een toplichtje, haha maar het afval is niet van mij ! Ik vind dit zalig kan ik de hoofdlamp uitzetten en enkel het toplichtje zien dansen…echt mooi .

  grtjs Gino

 5. Nico > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert. Jammer van het Weer en dat je niet lang heb kunnen vissen. Maar wat jij al zei veiligheid sta voorop he.En toch nog wat gevangen op korte tijd en hopelijk de volgende keer heel veel succes toegewenst dan.Toch een leuk verslagje met mooie foto’s genomen. En wat het afval betreft klopt ook want waar je overal sta te vissen vind je zoveel rommel. Het hoef niet vissers te zijn maar toch neem het mee.

  Groetjes de Zeehondetemmer

 6. jack Jozen > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert

  Je hebt toch wel pech Eldert op deze manier vallen de voornemens letterlijk en figuurlijk in het water dat was zonde het had zo mooi kunnen zijn maar de weergoden hebt je niet in de hand. Nu ben ik wel benieuwd als je de volgende keer ander aas hebt wat de vangsten zullen zijn,en wat de rommel betreft het is zo,n kleine moeite om het effen in een zakje te doen en mee te nemen Henry en ik doen het iedere keer. Nu op naar de volgende sessie hopelijk met meer geluk veul groetjes Jack.

 7. Stefan > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hoi Eldert, helaas zie je vaker dat het weer slecht te voorspellen is helaas en dit geld ook uiteraard voor de vangsten. Je hebt wat dat betreft behoorlijke pech gehad, hopelijk valt alles de volgende keer op zijn plek. Het is ongelooflijk wat de mensen achter laten, iedereen zou moeten beseffen dat we straks geen plek meer overhouden, ook op de pieren zie je dit regelmatig gebeuren, ik moet wel toegeven dat er types bij zien die ik er niet op aan durf of wil spreken, daar ben ik eerlijk in…

 8. hugo > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hallo Eldert,

  Soms is de buienradar ook wat verkeerd,buien en wind zijn een zaakje apart hé!Spijtig van de vangst maar volgende keer beter zou ik zeggen.De stekken waar wij vissen worden ook veel aangedaan door truckers die er slapen en dan met 4a5 man een bbq maken en ook veel vuil achterlaten heb ik zelf ondervonden,natuurlijk zijn er ook veel collega vissers die hun rommel niet meenemen een echte schande!!Dat gezegd zijnde wens ik je toch veel succes bij je volgende sessie.

  Groetjes Hugo

 9. Kees Michielsen > juni 15, 2020

  Antwoord

  Jammer van het weer en de rommel Eldert.
  Ben wel benieuwd wat voor superaas die andere vissers gebruikten.. 🤔
  Groeten,
  Kees.

 10. Peter(Fishguppy) > juni 15, 2020

  Antwoord

  Eldert en Kees, ik weet wel, dat Rob Slingerland, altijd een slikzagertje of meerdere voor zijn steek of kweekzager deed en die ving vaak de meeste tongen, van ons 2.

  Ik kan me niet voorstellen dat er nog wat anders is, wat ik niet weet?

  Groetjes Peter

 11. Rob Torsk > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hey Eldert,
  Jammer dat het onweer je visavond verstoorde,maar wel verstandig gehandeld.En die rotzooi overal,sommigen leren het nooit en verpesten het voor een ander,helaas.
  Wat betreft dat aas,zouden het ‘Americanos’ kunnen zijn?
  Deze lijken wat op de zager,maar zijn minder levendig.Ik heb er vorig jaar in Denemarken mee gevist.
  Groetjes Rob,

 12. ies > juni 15, 2020

  Antwoord

  heerlijk dat gegok en geraad naar het superaas, voor steurkrab is het nog iets te vroeg, maar peter een garnalenrollade kan ook wonderen doen(voor de leken, garnaal ingebonden met elastiek)
  groetjes ies

 13. Peter(Fishguppy) > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hallo vrienden, ik houd het voorlopig bij kleine steekzagertjes of kweekzagertjes, zolang ik nog een tongetje kan vangen.

  Groetjes en vang ze!

 14. Peter(Fishguppy) > juni 15, 2020

  Antwoord

  Hallo vrienden, ik houd het voorlopig bij kleine steekzagertjes of kweekzagertjes, zolang ik nog een tongetje kan vangen.

  Groetjes en vang ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.