Home Gastvissers Vissen aan de Westerschelde.

Vissen aan de Westerschelde.

Advertenties

Hoi Fishguppies,

Na een weekje rust in het Belgische Koksijde toch maar afsluiten met een visavond. Het weekje heeft me weer goed gedaan lekker rustig aan…opstaan, douchen, langs de bakker en een krant halen en dan pas ontbijten tegen een uur of 10 lekker hoor, na de middag wat fietsen met af en toe een terrasje met wat eten en natuurlijk het heerlijke vocht… wat moet en mens nog meer?

Had donderdag nog gebeld voor wat aas en dat was al kantje boord…maar toch nog wat kunnen regelen voor me van een service gesproken! Ik kom zaterdag tegen 19h bij de stek en begin mijn eerste hengel op te tuigen met wat gedruppel van bovenaf. Nog voor ik de 2de kan optuigen moet iktoch gaan schuilen want het was niet meer te doen wat een hoosbui zeg endit duurde wel een 45min, pff de voorspelling was weer goed?? Dus na het wachten de 2de klaar gemaakt hehe.Het duurde even dus voor ik goed aan het vissen was maar er zat beet in enkel niet de soort die ik voorzien had…grondel was de hooftmoot voorlopig. Dan werd het stilaan donker en dan een klap op de hengel en ja de 1ste maatse tong was binnen dacht ik tot op 5m van de kant hij/zij terug het diepe water opzocht mmm? Even erna dan toch de 1ste op de kant en die was na het meter 28cm hehe.

Nu zijn we toch vertrokken? Maar nee hoor geen beet meer te zien toch was er beneden vreterij want de haken waren telkens kaal ! Om iets na 23h terug een mooie aanbeet met een paling tot gevolg een duim dik…zwemmen maar weer.

Wat ik ook deed niets hielp me aan de vis die ik zo graag zie boven komen?! Al zou het ook al leuker zijn dat er nog wat vis boven kwam van enig ander soort maar die gaven ook niet thuis! Ik begin al 1 hengel op te ruimen dat ik weer een bekende beet zie aan de andere dat zal je altijd zien…als je weg wil beginnen ze?! Deze was net 26cm maar ik doe hem toch maar mee.

Heb nog een half uur doorgevist met 1 hengel maar het weers niets meer, pff. Wat een mooie avond moest worden is voor mij uitgedraaid in een teleurstelling! Het blijft toch nog steeds vissen met ups en downs…

 

grtjs Gino

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > september 4, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, ik weet dat het altijd een teleurstelling is, als je begint met een redelijke tong en als het dan stil blijft, klote. Op de valreep toch nog een 2e maatse erbij, wat het dan toch nog een klein maaltje maakt! Veranderlijke wind is nooit goed, he?
  Weer een mooi verslag, van een mooie en goede visser!

  Groetjes Peter

 2. Henry > september 4, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino,
  Een leuk verslagje van je weekafsluiting. Momenteel is het moeilijk om aan verse zagertjes te komen maar als de krabben niet zo massaal aanwezig waren heb je niet veel aas nodig, het aantal zagers dat daadwerkelijk vis oplevert is de laatste tijd meestal op een hand te tellen. Toch heeft deze sessie een verfrissende gratis douche en ’n lekker maaltje tong op geleverd, dat kan menig visser de laatste tijd niet zeggen. De wind,het zoutgehalte,de luchtdruk,het warme water, overbevissing door de beroeps????Het blijft gissen waarom de tong zich deze zomer sporadisch laat vangen, zelfs de botten zijn veelal te klein om de verre reis naar het zilte nat te maken, hopelijk komt er in het najaar nog verandering in.
  Veel plezier bij je volgende poging en uiteraard wat meer rammels op de toppen.
  Groetjes, Henry

 3. Nico > september 4, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino. Toch nog lekker het zoute water opgesnoven en ja het is momenteel overal droevig. Met de vangsten gesteld misschien het zee water nog veel te warm. Ja als je maar wist waar het aan lig he in ieder geval heb je toch nog twee Tongen mee kunnen nemen. Daar van ook leuke foto’s genomen en ook met een mooi verslag er bij. Voor de volgende keer heel veel succes dan toegewenst aan die kant.

  Groetjes. Nico

 4. Leen > september 4, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino
  Toch weer een paar visjes op het droge gekregen
  Ik was vandaag een poosje aan de waterweg daar was geen enkele visser te vinden op 1vliegvisser na en die ving ook niks
  Het blijft nog steeds bedroevend slecht
  Groetjes.leen

 5. Eldert > september 4, 2022

  Antwoord

  Ha Gino
  Ik denk dat de vis bij de Belgische kust zwemt. Maar ja , daar hebbe gij nie geprobeerd he . Dus als ze nu deze kant opzwemmen dan gaat het al wel goed komme he . Moed houen dan maar he .
  Groeten Eldert

 6. gino > september 4, 2022

  Antwoord

  Hoi Eldert,
  heb gaan kijken op de pier in Nieuwpoort daar wordt ook al maanden geen staart gevangen …en gevraagd aan een visser die er alle dagen gaat! Wel staan er dagelijks een visser of 10 dat zijn dan volhouders niet.

  grtjs Gino

 7. Jack jozen > september 4, 2022

  Antwoord

  Hoi Gino
  Je hoort ieder keer weer de zelfde verhalen met wat geluk een paar pan vissen maar het schiet niet op waar je ook gaat .Als je het verhaal leest van Peter en Frank dan is het zelfs in Denemarken nog slecht en nooit geschoten is altijd mis dat hebben ook al dikwils gehoord maar ja dan maar de Aanhouder wint.
  Heel veul groetjes Jack.

 8. ies > september 5, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, ook jouw vakantie was dus een toppertje, dat heb je dan in ieder geval mooi meegenomen en ja dat de visserij op de laatste avond dan tegenvalt geloof ik graag, maar met 2 maatse tongen ben je denk ik dan toch weer een spekkoper. zeker omdat het er bijna 3 waren Denk dat de vis in jouw geval is gaan schuilen voor de regen en maar mondjesmaat te voorschijn komen. Uiteraard voor je volgende sessie meer rammelende toppen en een grotere portie maatvis toegewenst.
  Groetjes Ies

 9. Stefan Groenheide > september 5, 2022

  Antwoord

  Hey Gino, de ene avond is de andere niet, ze zitten er, maar moeten net ff actief azen he. Toch weer 2 voor de pan zullen we maar zeggen.
  We gaan gauw weer eens afspreken!
  Groeten, Stefan

 10. Gino > september 6, 2022

  Antwoord

  Hoi Mannen,

  bedankt voor de spontane reacties weer.

  grtjs Gino

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *