Home Gastvissers Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

Advertenties


LUSTRUM 15-12-2013

Medio december vissen we onze laatste vistrip v/h jaar. DE laatste jaren is het meer een familietrip geworden. Sinds 2008 vissen we, toen nog op de ijzeren voorgangster v/d huidige Westerscheldeprinses op de Westerschelde om uitval door wind te ontlopen en dat lukt wonderwel. In 2010 geboekt maar niet gevist door een sneeuwstorm op19 dec. 2010. Dus dit jaar ons 5 jarig jubileum. Vrijdag naar Maastricht makreel,ansjovis,sardienen en meshelften gehaald . De vis gemalen en geprepareerd met meel,zemelen,levertraan en beetmagneet tot een kneedbare massa.De ensis uit hun schelp gehaald en gemarineerd. Na 2 X telefonisch overleg en heel lichte druk ook extern, afgesproken om 8h30 bij de sluis van Vlissingen a/d op stapplaats v/d Vlissingse sportvischarter armada. Om 8h20 parkeerde we de auto,terwijl Hank al kwam aanvaren. Na de benodigheden voor 6 man en 10 hengels aan boord te hebben getild ,konden we de sluis in met de Pirate II als gezelschap.Na het schutten allebei met de kop in de wind richting Cadzand,met de bedoeling daar de wijting en HOPPA te belagen.

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

Hoppa op Wiesje een synoniem voor gul.Voordat het anker werd gevierd eerste nog de uienzak met lokvoer a/d ankerketting vastgemaakt.we hadden opkomend water,geen last v/d wind cq golven en een lekker zonnetje,dat bakboordkant wel in de ogen scheen.De vissen gaven niet thuis,het enigste wat Neptunus naar boven liet gaan waren war juveniele wijtingen.En om ons niet helemaal te laten afgaan hebben we hier 6 maatse wijtingen gevangen.

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

De Pirate II verkaste en Hank heeft zich niet lang bedacht,met dat verschil dat Jeroen wat rumoeriger water opzocht,en Hank koos voor de Spiros. Omdat de stroom er bijna uitwas dachten we wel tijd te hebben voor een biertje.

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

volledig tegen alle vislogica in begonnen de scharren aan een zelfmoord offensief eerst aan bakboord later stuurboord.Hank dacht nog te verkassen naar de oranjemolen maar dat lieten de scharren niet toe.

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

Dat leverde op 2 uren vissen 150 scharren en 2 wijtingen op.

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

Familie Tulleneers, jubileum op de Westerschelde

In de herfst hebben we het 3 keer andersom gedaan , eerste een bak scharren vangen en dan proberen de wijting of hoppa a/d vinnen te komen. Hier komt Neptunus als grote winnaar uit de bus.Scharren zoveel men wil,met wat voor onderlijn speelt geen rol, de hoofdmoot v/d wijting wat gevangen word is ondermaats,dat komt dit jaar niet meer goed. En dan onze vriend Hoppa met mondjes maat een enkele.Voor ons was dit de laatste happening van 2013,waar we van alle trips tevreden zijn zelfs de wrak en verre trips onze tevredenheid wegdroeg we zijn sportvissers die ook van een mindere dag kunnen genieten. Vandaag op Wiesje ook weer een aangename dag mogen beleven,we hadden vandaag een deckhand die niet meeviste een vriendelijke behulpzame man.Hank was in zijn gewone doen, koffie met, chocomel met,soep ,broodje worst en de onvermijdelijke en lekkere Jupiler.De weergoden waren ons gunstig geen regen hele dag zon en 158 panvissen.Hank bedankt,alsook je deckhand en mijn eigen familie.

Van hieruit aan alle sportvissers en hun dierbaren prettige feestdagen en een gezond en visrijk 2014

Alain Tulleneers

Lanaken 17/12/2013

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

2 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > december 18, 2013

  Antwoord

  Hoi Alain,
  ziet er weer top uit en ik denk dat je nu wel genoeg winter voorraad bij elkaar hebt gevangen op Wiesje en de Big Marlin?

  Nou ik zie al uit naar jou leuke verslagen van volgend jaar en misschien komen we elkaar dan een keer tegen!

  Groetjes Peter

 2. Alain Tulleneers > december 18, 2013

  Antwoord

  halloo Peter
  Ook nog weg geweest op de wrakken met de zeearend met 10 gullen en een dikke 30 mooie steenbolken.Na een verre trip met de Nautilus was de 97 kilo koelbox niet meer te tillen.maar mijn familie bestaat uit aalscholvers en dan weet ge het wel.
  Met de feestdagen komt mijn N-Hollndse familie de diepvriezer reduceren.Daarna 4 weken naar Tenerife.Dan 900 vierkanten meter tuin in orde maken.En dan pas einde april met de Big Marlin op pad;En einde mei een schollen trip naar Frankrijk.
  aan iedere lezer van fishguppy PRETTIGE FEESTDAGEN en een GEZOND en VISRIJK 2014
  ALAIN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *