Home Gastvissers Bert in de VoorDelta

Bert in de VoorDelta

Advertenties


 “High worden bij het vangen van Haai”

24 juli,

Eindelijk de zomer lijkt begonnen ! Toch voor een week. Wat doet eens mens dan ? Jawel vissen. Dinsdag stond er weer een dagje naar buiten op de planning. De dagen ervoor gewerkt om het nodige aas in de koelkast te krijgen. De voorspellingen gaven golven tot 10 cm, zeeziek zouden we zeker niet worden. Om 5u30 werden twee boten in de haven van Wemeldinge in orde gebracht voor de trip. Tegen 7u waren we klaar om de sluis in te duiken en vandaar uit werd koers gezet richting Westkapelle om de wat tong te vangen. Het vangen was geen probleem alleen hadden ze daar beneden blijkbaar afgesproken om alleen de vissen van 22 cm te laten bijten omdat deze waarschijnlijk hun neus eens uit het water wilden steken.

Bert in de voor Delta

Uiteraard gingen deze allemaal terug naar beneden. Na een uurtje kreeg ik een mooie dreun op men hengel en kwam het lood van de bodem en dat weet je het al. Haai ! Enkele jaren terug was dit iets waar je nog weken nadien over sprak ! Nu is het eerder regel dan uitzondering. Het was een mooie, hij ging een aantal keer door de slip maar kon hem toch landen. 93 cm misschien die van jou Peter twee dagen terug ?

Bert in de voor Delta

Na de meting en de foto liet ik hem even wat bekomen naast de boot en wanneer er terug wat leven in kwam mocht hij of zij terug. Helaas werden de vangsten er niet beter op. Na sms contact met Peter ( waarvoor dank man ! ) even wat opgeschoven maar helaas bracht dit geen maatse tongen ( alleen 22cm tongen weet je wel …) Na overleg met de andere boot gekozen om nog even richting steenbanken te gaan. Onderweg kwamen we de dinsdagploeg tegen op de Big Marlin.

Bert in de voor Delta

Even overleggen en besloten om erbij te gaan liggen. Dit bleek geen slechte keuze. Men eerste hengel lag nog maar net in en jawel een flinke dreun en haai nummer 2 van de dag was een feit en was 80cm.

Bert in de voor Delta

We vingen regelmatig tripletten maar het merendeel van de vis was toch klein. Wat wel opviel was dat we deze dag een stuk of 12 forse horsmakrelen vingen gewoon op de bodem. Normaal verwacht je deze toch bij het indraaien denk ik dan. Een plezier om te horen dat het op de Big Marlin een gezellige boel was. Af en toe weerklonk er applaus bij het vangen van een haai. Gewoon top ! Ik wist ook nog een mooie bot te vangen van 40cm.

Bert in de voor Delta

Om 16u beslist om maar terug richting Wemeldinge te varen. In de sluis was het druk te noemen. Het was pas en maat werk ! Conclusie van de dag was dat we genoten hadden van het vissen en vooral het prachtige weer ! Maar de vangsten vielen toch tegen.

Bert in de voor Delta

We hoorden in de sluis dat het op de wrakken dichtbij ook al geen vetpot was.

Maar ja als je in de haven blijft vang je zeker geen staart.

Groeten en Vang ze !

Bert

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Peter(Fishguppy) > augustus 7, 2012

  Antwoord

  Hoi Bert, jammer dat je geen maatse tongen kon verzilveren, het is iedere dag weer anders!

  Groetjes peter

 2. Werner > augustus 7, 2012

  Antwoord

  Hoi Bert,

  Toch een mooie dag gehad zie ik wel, je ziet toch dat het allemaal een beetje aan het veranderen is, een aantal jaren geleden werd er sporadisch een haaitje gevangen maar tegenwoordig kun je er al gericht op vissen.
  Wat die ondermaatse tong betreft is voor mij ook een raadsel, misschien dat in september voor ze wegtrekken de grotere nog wel te vangen zijn?
  We gaan het zeker proberen!

  Groeten Werner.

 3. Hans > augustus 10, 2012

  Antwoord

  Leker gevist Bertje!!!!!

  Leuk zo van die haaitjes tussendoor. Geeft een ieder weer wat moed!!

  groetjes
  Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *