Home Bootvis verslagen Vissen met Richard de Leede

Vissen met Richard de Leede

Advertenties

 

Het is niet altijd feest!

Gisteren om 16.00u afgesproken aan Neeltje jans met mijn vriend en sponsor Richard van DeLeede Hypotheken verzekeringen. We zijn beiden ruim op tijd en zien vele zeilboten wachten om geschut te worden en wij zorgen ervoor dat we als eerst in de sluis liggen en dan zijn we ook weer snel onderweg, maar als we buiten de pieren komen, schrikken we eigenlijk van de golfhoogte en we varen niet harder dan 20 a 25 per uur.

We gaan ervan uit dat het aan de tongstek wel wat rustiger zal zijn omdat het noordoosten wind zou zijn, onderweg komen we de Big Marlin nog tegen, die er waarschijnlijk ook heeft gelegen. Na een uur varen zijn we op bestemming en blijkt de wind pal noord te staan en er staan golven in van een meter hoog in plaats van de afgegeven 40 cm, maar we besluiten toch te gaan vissen, ik met 3 hengels en Richard met 2.

Vissen met Richard de Leede

Vissen met Richard de Leede

De eerste indraai brengt bij mij geen vis en richard vangt een juist aan de maats tongetje.

Vissen met Richard de Leede

Dan zou je denken, er is niets aan de hand en het gaat zo beginnen, net als iedere keer weer! Maar na een uur ben ik inmiddels een beetje moedeloos geworden, zonder beet gezien te hebben en Richard blijft zoals altijd positief en zegt, ze gaan zo beginnen en inderdaad na een uur vangt Richard een ondermaats scholletje.

Vissen met Richard de Leede

Dan is het inmiddels 19.00u en zijn we precies 2 uur aan het vissen en inmiddels heb ik  Arno Jacobs, met wie ik op vrijdag had afgesproken, al gebeld, dat het vissen waarschijnlijk niet doorgaat, omdat ik de slechte vangst op de noordelijke wind steek en ook vrijdag is de wind noordelijk. Dan gaat de stroming eruit, omdat het bijna hoogwater is en de boot gaat mooi op de wind liggen en dan krijg ik mijn eerste aanbeet pas en het is een agressieve, maar het is niet de vis die we hadden verwacht.

Vissen met Richard de Leede

Een maats gulletje was het resultaat, altijd leuk om te vangen, maar niet waar we voor kwamen. Even later vang ik ook mijn eerste tongetje.

Vissen met Richard de Leede

We drinken samen nog een biertje in afwachting van de aanbeten die snel gaan komen, volgens onze positieve instelling, maar tegen 20.30u nog niets gezien en ik heb inmiddels vrijdag definitief afgemeld bij Arno, daarna besluiten we maar op te ruimen, zodat we voor het donker terug zijn aan de steiger!

Als we dan gaan op ruimen, zit er aan mijn 2e hengel een tongetje.

Vissen met Richard de Leede

Ook aan mijn 3e hengel voel ik vis en ook die brengt een tongetje.

Vissen met Richard de Leede

Een schamel resultaat tegenover de andere malen!

Als we terug varen, blijkt dit erg zwaar voor de boot en motor, tegen de wind, die nog behoorlijk is, tegen de stroming en tegen de meter hoge golven, de boot komt nauwelijks in planee en gaat niet harder dan 20 per uur, ik snap er niks van en moet denken aan de discusie over de juiste motor op de juiste boot, op het forum van de Deltavissers, maar als we op rustiger vaarwater komen, voorbij Oost kapelle, gaat hij weer als een speer, dit heb ik niet eerder meegemaakt, maar ik ben ook nog nooit eerder met zulke golven buiten geweest.

Om 21.45u heb ik de sluiswachter gebeld en ik krijg een erg vriendelijke dame aan de telefoon, die zegt, we gaan hem voor u klaar maken en na een kwartier wachten(de boot is inmiddels weer mooi schoon), besluiten we nog maar eens te bellen en dan krijg ik een man aan de telefoon en die zegt niets door te hebben gekregen van de vorige shift, dus goed dat we maar gebeld hebben!

Op de Oosterschelde, als we de sluis uitvaren, geef ik een spuit gas en hij schiet gewoon weg, dus alle dingen, zoals een lekke boot, touw rond de schroef vervallen, de boot is gewoon goed!

We nemen afscheid en spreken af, om het zeker nog eens over te doen, maar dan wel rond laagwater, want ik denk, dat dit toch de verkeerde keuze was, om rond hoogwater te gaan vissen en dan nog de noordelijke wind erbij en dan zitten alle factoren tegen!

Vandaag als ik om 09.30u uit bed kom, heb ik toch wel een beetje spijt, dat ik met Arno geannuleerd heb, maar nu is het te laat om nog alles voor te bereiden, er staat werkelijk geen zuchttje wind, maar dat is hier en niet aan de Noordzee.

Maar ik heb inmiddels ook al af gesproken om vanmiddag met het vrouwtje te gaan vissen!

Hopelijk zitten er volgende week nog een paar leuke dagen bij, om alsnog met Arno en Richard te gaan!

 

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

1 reacties

 1. Richard de Leede > juli 28, 2012

  Antwoord

  Hallo Peter,

  Weer goed onder woorden gebracht.

  Was weer geslaagde en vooral gezellige missie.

  Bedankt

  Richard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.