Home Strand en kantvisserij Frank en Peter(Fishguppy), vissen aan Maassluis

Frank en Peter(Fishguppy), vissen aan Maassluis

Advertenties

Beste visvrienden, ditmaal een verslag van ons beiden! Ik doe de inleiding en het slot en Frank het vissen.

Na de laatste sessie, met erg veel stroming en vuil en het haast niet rond kunnen krijgen van de molens, vooral de 14000, in het weekend besloten, om de volgende sessie mijn oude Japanse Ultegra’s XT in te zetten, waar ik van 2007 tot en met 2009 viste aan het fietstunneltje, Maassluis en er volop gullen ving tussen de 40 en 55 cm en toen was er geen sprake van, molen niet rond kunnen krijgen, zelfs met 2 eraan kon ik blijven draaien! Nou had ik vorige week 1200 meter WFT lijn 18/100ste thuis gehad, waar ik al een 10 jaar mee vis en besloot ik de 2 molens te voorzien van WFT in plaats van wat er nog op zat, Whiplash. Daar heb ik tegenwoordig een gemakkelijk hulpstuk bij en dat werkt goed!

Verders doen wij de laatste weken onze uiterste best om de lading Tong, uit mijn vriezer op te maken, door elke week toch minimaal 2 x geknipte tong zonder zijgraadjes te eten, met frites en met een boterham, maar ik vrees dat ik nog even heb te gaan.

In het vorig weekend hadden we de gok genomen, om een laatste scharren sessie te plannen en dat was gisteren, donderdag 20-05 en de dag van te voor kon ik om 15u het bestelde aas ophalen bij Lobbezoo-Zeeaas en ik kan het niet genoeg zeggen, prima aas, met de boot van het scheld afgehaald, niks kapot gestoken, alles in hele zagers en mooie leeglopers en die hebben verzorging nodig, dmv drogen in krantjes en theedoeken en keer op keer om de paar uur, krantjes verversen en beslist geen turf bij de leeglopers, word na langere tijd een natte brei, waar niet meer mee te vissen valt, zeker als je ze nog na het vissen mee naar huis wilt nemen. Voor 2 tientjes per persoon waren wij het manneke!

8 ons leeglopers en 4 ons zagers voor ons beiden.

Frank verteld een stukje over het vissen:

Of ik zin heb om nog een Scharrenslag te houden .

Natuurlijk, en om 05.00uur Peter opgepikt thuis om naar de visgronden te scheuren.

Peter heeft pieren en zagers bij Lobbezoo gekocht welke weer prima in orde zijn.

De stroming zat er nog goed in toen we begonnen en de vis moest nog wakker worden .

Op tijd binnen draaien om vers beaasde lijntjes terug te sturen naar de diepte zorgt dat je vis blijft vangen.

De  Scharren komen vlotjes aan de kant en er zitten ook enkele Tongen bij.

Wijting doet de toppen van de hengels ook rammelen maar die zijn allemaal te klein op een paar uitzonderingen na.

We vissen opkomend en afgaand.

Hoeveel kleine vis er terug gegaan is weet ik niet maar bij het afblazen van de sessie hadden we 50+ mooie Scharren 2 Tongen en enkele maatse Wijtingen  in de emmer.

Peter en ik hebben nog eens ouderwets op ons gemak lekker gevist.

Genoeg Scharren voor de pan, volgende trips gaan we op Tong en Zeebaars.

Tot dan.

Beste visvrienden, nog een stukske van mij, Peter.

Bij het ter persen gaan van bovenstaande foto’s hadden we samen een grote 40 visjes voor de pan, ik had er zelf 9 meegenomen en Frank mocht de rest, inclusief mijn tong. We zouden op gaan ruimen tegen 14u en vangen we toch nog wat vis voor de pan en voor de retour en later als we zijn opgeruimd, zijn het er meer dan 50, met ons 2.

Als er dan een mooi schip voorbij komt, word Frank helemaal gek, dat is den onze zele, roept hij, lachen man!

Al met al, we hebben een fantastische dag gehad, volop leut, zoals altijd met ons 2 en tussen door kregen we nog bezoek van onze enige echte Zeehondentemmer!

Omstreeks kwart over 2 lopen we weer richting de auto en onder het rijden hebben we nog een boel naleut. Je hoeft geen vis te vangen om plezier te hebben, las ik ergens, maar het maakt het toch een stuk leuker, we gaan tenslotte allemaal om een panvisje te vangen en lukt dat niet is het toch anders! Bij de auto, blijkt mijn draagtas het begeven te hebben, de rits is kaduuk, dus weer een nieuwe aanschaffen, zo blijkt maar, alles kan kapot en je kan het beter vervangen dan blijven prullen!

Denk dat het op deze plaats, niet uitmaakt, op welk getij je vist, er moet gewoon voldoende, niet te weinig en zeker niet teveel stroming staan, dan kun je jezelf ontiegelijk uitleven! Frank ving voornamelijk het meeste aan korte dwarrels en ik op de afhouders, maakt niet echt uit waar je mee viste, Frank viste uptide en ik werp recht vooruit en geef veel lijn, komt op het zelfde neer!

Frank heeft 1 onderlijntje verspeeld, maar niet door het vastzitten, gewoon tussen de stenen, met het uitdraaien en ik heb niks verspeeld.

Makker, proficiat met je vangst weer, je was weer de beste vandaag, op naar de volgende!

De ultegra XT, is een juweeltje om hier te vissen, gewoon blijven draaien, zonder echte spanning op de arm, met een triplet en een hoop vuil, destijds 3 gekocht voor ongeveer 100 euro per stuk! Als je eraan kunt komen, doen!

Dan lees je bij Gino, dat hij controle heeft gehad, van de politie, zelf nog nooit meegemaakt, maar een hele goede zaak, vooral op ondermaatse vis en vergunning waar nodig, maar helaas zien ze niet, dat een stelletje, ik noem ze maar, niet-vissers, vuurtje stoken aan de dijk, niet rekening houdend met de naaste vissers en het hoort gewoon niet, erg jammer dat we dan de politie niet zien!

 

Groetjes Frank en Peter

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

12 reacties

 1. Gino > mei 21, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank,
  leuk opgebouwd verslag en zeker ook mooie foto’s hoor ,Peter die selfie van jou dat je de vis wil tongen is ook prachtig hoor !!
  Vis eten is altijd gezonde voeding moet je maar denken toch en dan nog tong dat is geen straf ! Prachtig viswater is het toch de waterweg hopelijk kunnen we hier nog lang van genieten met zen allen….hoe meer controles hoe beter het wordt waarschijnlijk maar je hebt er altijd die tussen de mazen van het net glippen om het in vistermen te houden !
  Zo zie je maar er is altijd baas boven baas …maar het is jullie gegunt hoor geen probleem mee .
  Ik heb waarschijnlijk al te veel last gehad met de wind die al goed kwam opsteken gisteren later op de dag en vol tegen ,waarschijlijk net niet die de afstand gehaald ?
  Mijn buurman aan het water heeft jullie zien vertrekken wist hij te vertellen ?!
  Op naar het tongen seizoen zou ik zeggen…
  Succes nog verder mannen.
  Grtjs Gino

 2. Jeff > mei 21, 2021

  Antwoord

  Hé Frank en peter,

  Jullie hebben er weer een mooie dag van gemaakt met weer een flinke lading voor de pan!
  De lol en het plezier spat er weer vanaf! Geweldig!
  Frank, ook erg leuk een stukje van jou hand te mogen lezen!
  Jullie hebben het startsein voor de tongen wel gegeven denk ik zo, zaterdag de eerste sessie voor de tong maar eens gaan maken.

  Jeff

 3. Peter(fishguppy) > mei 21, 2021

  Antwoord

  Makker, mooi verwoord. Kort, maar zeer krachtig, tot de volgende.
  Gr Peter

 4. ies > mei 21, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter en Frank
  Wederom een mooi verslag van deze 2 auteurs, heerlijk omlijst met foto’s die het moeten werken weer scherp in beeld hebben gebracht. maar goed dat het bij jullie in goede sfeer en met een hoop leut gebeurd. als ik naar de hoeveelheid vis kijk krijg ik al kramp in mijn armspieren. Inderdaad is die ene foto waarop de bot je verliefd aankijkt schitterend en ik zou die zeker nomineren als selfie van het jaar. voor de volgende sessie op de tong wens ik jullie natuurlijk de zelfde hoeveelheid als met de wintervis.
  Groetjes Ies

 5. Nico > mei 21, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter en Frank . Alle twee een prachtig verslag er van gemaakt en ook met zeer mooie foto’s er bij. En wij dachten dat we al vroeg aan de waterkant stonden. Maar het resultaat mag het zijn wat een berg vissen hebben jullie gevangen. Dat was bij ons wel wat anders in totaal 15 stuks samen. Maar ook net als jullie twee veel plezier gehad en gelachen daar. De volgende keer weer heel veel succes toegewenst dan samen.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 6. Henry > mei 21, 2021

  Antwoord

  Hey Peter en Frank,
  Jullie hebben samen weer ouderwets zitten te genieten aan de waterkant in Maassluis.
  De fotoreportage bij jullie verslag zegt eigenlijk al meer dan woorden, in een woord Super!!!!
  Ik zou bij jullie wel ene pier of zager willen zijn, wat ’n verwennerij, drogen, krantjes, theedoeken enz. enz.
  Trouwens Peter, een tong uit de koekenpan vergezeld van ’n bord frieten is echt geen straf om op te eten.
  Het blijkt nu ook dat die plezante Belg niet alleen goed kan vissen maar dat ie ook nog leuk kan schrijven, Chapeau!! Het weer, de stroming en het aantal vis dat in je buurt rondzwemt heb je niet zelf in de hand maar de lol en het plezier dat je aan de waterkant beleeft ligt helemaal bij jezelf en dat zit bij jullie wel goed. Hopelijk krijgen we dit tongenseizoen nog meer van jullie belevenissen te horen.
  Veel plezier en rammelende toppen bij jullie volgende vistrip.

  Groetjes, Henry

 7. Jack Jozen > mei 21, 2021

  Antwoord

  Hoi Frank en Peter.
  Jullie zijn er weer goed er tegen aan gegaan het is een prachtige foto Repotage een mooie partij vis dat zijn we de laatste week op deze stek wel gewend maar je moet het toch maar even doen. Ik lees wel dat er daar minder materiaal verlies is als 500 meter er voor. Hopelijk is dit de voorbode van het komende seizoen dat we allemaal met zo veel plezier en een panneke vis het jaar weer door komen . Heel veul groetjes Jack.

 8. Stefan Groenheide > mei 21, 2021

  Antwoord

  Hoi Frank en Peter, wat een mooi verslag hebben jullie er samen van gemaakt en wat een mooie vangsten hebben jullie geboekt! Heb erg genoten tijdens het lezen, het is mooi verteld en de lol en het genieten van de mooie hobby spat er vanaf. Over de foto’s: zou er zo meerdere aan kunnen wijzen voor de prijs van de mooiste, echt prachtig en lachen zeg. De scharren lijken op sommige foto’s best groot? 30+?
  Hopelijk kunnen jullie snel weer op pad en hopelijk lukt het meer fishguppyers ook snel om een tong te strikken in plaats van een bot te likken.
  Groeten, Stefan

 9. Marc > mei 22, 2021

  Antwoord

  Zo goed bezig hoor 😁 Mooi verslag en foto’s 💪🏻

 10. Eldert > mei 22, 2021

  Antwoord

  Hallo Peter en Frank
  Dat hebben jullie weer mooi gedaan . Vakwerk afgeleverd door vakmannen. En als dat dan nog ook eens je hobby is dan heb je toch een pracht leven? En dan weten ze er nog een verslag van te maken waar je u tegen zegt….. echt genieten dit.
  Groet Eldert

 11. Frank > mei 22, 2021

  Antwoord

  Hoi Peter,
  Mooi verslag .
  Het was wel werken om de vis gevangen te krijgen,zie je aan mijn werkkleding die past in een havengebied.😅
  Voel nog pijn in men schouders van het takelen.
  Leuk dat je mijn stukje er ook in verwerkt hebt.
  Aan de andere vissers bedankt voor de redacties.
  Groetjes Frank

 12. Peter(Fishguppy) > mei 22, 2021

  Antwoord

  Beste visvrienden, zoals mijn makker al zegt, bedankt voor de hele leuke reacties! We doen ons best samen!
  Stefan, we hebben eigenlijk de vis niet gemeten, maar denk niet dat er boven de 30 cm bij zaten, allemaal een beetje dezelfde maat, de grootsten, rond de 28 a 29 cm, een mooi formaat om te eten!

  Groetjes Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *