Home Gastvissers Strandvisserij aan het Nollestrand

Strandvisserij aan het Nollestrand

Advertenties

Hoi sportvisser,

Afgelopen dagen windfinder & het getij.nl wat opgevolgd. Gisterenavond, donderdag, zou er op het Nollestrand een oostelijk windje ( in de rug ) staan en een laagwater rond half elf. Mooi tij, mooie wind, dus vriendelijk gevraagd op het werk of er enkele snipperdagen tussen konden. Dat was gelukkig geen probleem dus kon ik gisteren doorheen de dag de nodige voorbereidingen treffen.

Eerst maar even langs Jurgers Hengelsport. Na de sluiting van Henk ben ik zo een beetje op de dool wat hengelsportzaak betreft en belande via Mario & William bij Jack & Nol. Lang geleden dat ik beide heren nog eens gezien had, mijn laatste bezoek was nog op het adres op de Vismarkt, toch alweer zo’n 8 jaar geleden. Goeie service, ruim assortiment, prima aas,… ’n praatje en een bak leut,… wat wil je meer. Inderdaad, een nieuwe lijnrol op m’n Ultegra, een warme jas, een zakje klein materiaal van net geen 2 kg,…

Rond 18.00u. stapte ik in de auto en vatte de tocht richting Vlissingen aan, ik reed me na 5 minuten al vast in een file op de A12 maar kon gelukkig nog net de afrit nemen waarna ik binnendoor richting Rilland stuurde, daar de filevrije autostrade weer op en gelukkig zonder verder oponthoud naar de tennisbaan. Ik was er vroeg, 4 uur voor laag, maar wilde me op alle gemak kunnen installeren op een strandje naar mijn keuze. Op het strand aangekomen voelde het uitermate aangenaam, nauwelijks wind.

Het eerste uur was qua vangst waardeloos maar daar had ik me wel een beetje aan verwacht. Vanaf het derde uur afgaand ving ik met regelmaat een visje zonder dat het echt storm ging lopen, de wijtingen die ik ving waren van redelijk formaat. Tussen door tikte er ook leuke scharren aan en kreeg ik als toemaatje bezoek van 2 mooie tongen. Even voor het lage water ging het wat harder waaien en draaide de wind steeds meer Zuid wat het meteen een stuk frisser maakte op het strand. Rond middernacht besloot ik er een einde aan te breien. Echt een heel erg leuke sessie gevist met een mooi eindresultaat.

Strandvisserij aan het Nollestrand

10 Wijtingen, 10 Scharren & 2 tongen waren mijn deel deze avond.

Groetjes,

Jack Peelman

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

10 reacties

 1. Kees Michielsen > november 2, 2019

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Dat zijn de betere sessies, zomervis en wintervis door elkaar 🙂
  Leuk verslag om te lezen, dank je wel.

 2. Jacob Korshuize > november 2, 2019

  Antwoord

  Goedendag Jack

  Mooie klus Vis
  Ja met wat voorkennis is er nog een mooi
  Resultaat te halen
  Mooi dat het hele plaatje dan klopt en je ook nog vangt.
  Wat verderop bij Zuiderduin ook
  Dan kan je net in de vaargeul komen
  Vindt dat er vanaf t Nollestrand tot aan de piraat veel zand is bijgekomen en minder diep daardoor.
  Gaaf dat je weer een goeie leverancier voor onze gezonde verslaving hebben gevonden 😉

  Visgreetzzzz Jacob

 3. Nico > november 2, 2019

  Antwoord

  Hoi Jack. Dat is pas een leuk maaltje vis die je heb gevangen en met een leuke foto er bij.En natuurlijk met ook een mooi verslag van je vissessie.

  Groetjes De Zeehondetemmer

 4. Henry > november 2, 2019

  Antwoord

  Hey Jack,

  Da’s ’n prachtig klutske vis voor een sessie.
  Goed om te horen dat aan het strand de schar en de wijting beter te vangen is dan aan de waterweg. Smakelijk eten en uiteraard een goede vangst voor de volgende!!!

  Groetjes, Henry

 5. Eldert > november 2, 2019

  Antwoord

  Ha Jack
  Plezante avond gehad zo te zien. Een om in te lijsten zeg maar. Fijn dat je een andere shop hebt gevonden. Zekers als dat ook nog een beetje op route ligt. Succes met de volgende visserij .
  Groet, Eldert

 6. Peter(Fishguppy) > november 2, 2019

  Antwoord

  Hey Jack, een mooie sessie gehad, met zomer en wintervis door elkaar op een erg bekende en soms erg gewilde stek, die in de wintermaanden gemakkelijker bereikbaar is dan in de zomermaanden, door de trap. Ik wist helemaal niet dat Henk dicht was, las het laatst al een keer bij Eldert zijn reactie.
  Echt lang geleden voor mij, dat ik daar gevist heb, zou het eigenlijk nog eens moeten doen, maar ik ben eigenlijk te verwend met de kennis van de gemakkelijk te bereiken stekken in de Europoort, maar wie weet?

  Groetjes Peter

 7. Jack Peelman > november 2, 2019

  Antwoord

  Leuke reacties weer,…

  Klopt dat er op een stuk tussen de nolle en de vroegere vijgeneter geen diepte meer zit. Vanaf de nolle richting windorgel nog wel, zitten wel een aantal plaatsen tussen waar je behoorlijk vaak vast zit.
  Ik vind de nolle echt een goeie, gemakkelijk bereikbare stek. Met parkingkeuze tennis als je met je kist op je rug naar de stek gaat of even verderop op de grote parking als je met een karretje vist. Met een kar kan je trouwens tot aan het verste strandje wandelen over asfalt ( met je kist op je rug natuurlijk ook 🙂 )

 8. jack jozen > november 3, 2019

  Antwoord

  Hallo Naamgenoot.
  Mooi portie vis misschien moeten wij Henry en Ik de waterweg een keer ruilen met het strand ,alleen als je zelf steekt zit je wel met het getij,maar de goeie tijd komt nou ik zou zeggen blijf ze vangen. groetjes Jack.

 9. hugo > november 3, 2019

  Antwoord

  Hallo Jack,

  Mooie vangst daar aan het nollestrand,mooi formaat van wijting met nog 2 mooie tongen er bovenop top man.succes bij je volgende trip.

  Groetjes Hugo

 10. Rudy > november 4, 2019

  Antwoord

  Waar kan je de wagen parkeren voor aan nollestrand te vissen,zou hier is willen vissen
  mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *