Home Gastvissers Gijs, vissen aan de Botlek

Gijs, vissen aan de Botlek

Advertenties

Hey Peter,

Naar aanleiding van de vakantie waarvan wij docenten mogen gaan genieten heerlijk met een collega naar de Botlek getogen. We beginnen rond 16.00, hoog water is rond 18.00. Lekker rustig starten op afstand en dan hopen dat de tong losgaat in het donker. Het begint zoals verwacht traag. Ondermaats komen ze af en toe binnen, vaak ook botjes. Ik krijg rond het kenteren van het getij het idee om wat te baarzen (zee of snoek, zeg het maar…). Al vrij snel vang ik wederom een snoekbaars van 51 cm zodat ik in iedergeval niet met lege handen naar huis ga. De beten worden niet meer en tot 21.00 is er weinig maats te melden. Ik vang een klein palinkje waardoor alles in de war zat. Knippen, nieuwe onderlijn eraan en doorgaan! Mijn collega gaat ondertussen naar huis in verband met verplichtingen bij het thuisfront. Je zal altijd zien… Rond 22.00 de eerste echte aanbeet. Mijn telefoon is dan al een tijdje leeg door het volgen van de tijdrit in de tour. Ik vang een doubletje maats ondermaats. Zo tussen door wat krabben. Dan een hele zware draai. Geen vis, 3 mega krabben misschien? Met moeite krijg ik “het” binnen. Het blijkt te gaan om een enorme kluwen lijn, onderlijn en lood! Wat opvalt is de hoeveelheid nylon hoofdlijn! 1 onderlijn komt me heel erg bekend voor…

Gijs, vissen aan de Botlek

Ik haal de kluwen los en vis verder. Dank allen voor het lood en de afhouders! Het is vaker verteld door Peter: met nylon is hier en op veel plekken in de waterweg niet te vissen en je verpest ook prima stekken voor collega vissers. Kap ermee en vis met dynema! Ik vang nu met regelmaat tongen(tjes). De maatse blijven ver achter bij de ondermaatse. Ik vang ruim 15 ondermaatse en maar 5 maatse tongen welke ik thuis na het opladen van de telefoon op de foto zet.

Gijs, vissen aan de Botlek

Rammelende toppen allemaal!

Groet Gijs

Blijf op de hoogte en like ook onze facebook pagina

3 reacties

 1. Nico > juli 21, 2019

  Antwoord

  Hey Gijs. Dat was zwaar takelen met zoveel lijnen en lood er aan maar je heb de onderlijn binnen er mee gehaald. Ook toch nog wat 5 mooie tongen gevangen en leuke foto met een verslag er op gezet.

  Groetjes De Zeehondentemmer.

 2. jack.Jozen. > juli 21, 2019

  Antwoord

  Hoi Gijs je hebt wel een mooi visdagje gehad van alles gevangen ook een berg rommel dan hebben we daar ook geen last meer van bedankt.Maar ook wel een mooi panneke vis dat maakte de dag toch wel compleet,en een mooi verslag , heel veul groetjes Jack.

 3. Henry > juli 22, 2019

  Antwoord

  Hey Gijs,

  Da’s nog ‘ns ontspannen aan de waterkant.
  De tour kijken en ondertussen proberen wat vis naar de oppervlakte te takelen!!
  Fijn dat je ook weer ’n hoeveelheid lijn etc. opgevist hebt dit is inderdaad een plaag voor andere vissers evenals de krabben maar daar heb je dit keer geen last van gehad?? Een leuk fileetje van de snoekbaars en ’n lekker maaltje tong is een prima vangst
  Veel succes bij je volgende sessie.

  Groetjes, Henry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *